Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εκδηλώσεις τοπικών οργανώσεων Αστακού και Παλαίρου Πολιτικές ομιλίες από τους Ξεν. Βεργίνη και Παν. Χηνοφώτη

«Η στήριξη των αγροτών, αποτελεί για την κυβέρνηση έναν διαρκή αγώνα, μέσα τον οποίο εκτός της διασφάλισης των συμφερόντων τους, έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».
Ο υπεύθυνος Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ξενοφών Βεργίνης μιλώντας στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στην Πάλαιρο, συμμετέχοντας ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.
Όπως σημείωσε, το ενδιαφέρον, η κατανόηση αλλά και η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι διαπιστωμένη σε κάθε επίπεδο, προτάσσοντας στις «άνευ κοστολογίου εκφράσεις» της αντιπολίτευσης, αποφάσεις ενίσχυσης ύψους 500.000.000 ευρώ, εν μέσω μάλιστα μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Ο πρώην βουλευτής Λευκάδας, συνεχίζοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες καθώς και προϋποθέσεις των προγραμμάτων (δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο LEADER Αλιείας για την περιοχή), τονίζοντας αφενός την αναγκαιότητα εφαρμογής τους ως μέσο ενίσχυσης αλλά και ως μέσο εξέλιξης και προοπτικής.
Ο ίδιος δε όπως τόνισε, εντός των ημερών προς διευκόλυνση των οικονομικά ασθενέστερων αγροτών, καταθέτει πρόταση σύμφωνα με την οποία η δαπάνη της μελέτης, να χρηματοδοτείται εξ αρχής από το ίδιο το πρόγραμμα, απ’ όπου κατά την ένταξη να αφαιρείται από το τελικό ποσό χρηματοδότησης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση να καταβάλλεται μόνο το 50%. Δεσμεύτηκε δε, για την καταβολή επιδοτήσεων καλλιεργειών εντός του Μαρτίου, συντομεύοντας τις διαδικασίες κατά ένα περίπου τρίμηνο.
Στην εκδήλωση της Παλαίρου, παρευρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Σπ. Λιβανός και Δημ. Σταμάτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Σιορίκης, ο Τομεάρχης του κόμματος Νικ. Κέφης, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Αλέξης Γιαννίου Απόστολος, τοπικά κομματικά στελέχη. καθώς και ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος.
Το Σάββατο 14/2, στον Αστακό παρευρέθηκε σε αντίστοιχη εκδήλωση ο π. Υφυπουργός Εσωτερικών Παν. Χηνοφώτης. Κατά την διάρκεια των ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τους τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό (κ.κ. Β. Μαγγίνα, Μ. Σαλμά, Σπ. Λιβανό και Δ. Σταμάτη), έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατες ανακοινώσεις που αφορούν άμεσα και τον Αστακό. Όπως έγινε σαφές, για την κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Τ.Ο. Αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: