Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πορεία …όπισθεν!!!


Αγαπητοί φίλοι, ,μετά από πολύ καιρό πάλι σε δράση, πάλι στην ενημέρωση και την δυναμική παρέμβασή μας σε ότι αφορά τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας μου είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο Δήμος Ανακτορίου. Προτού όμως ξεκινήσω θα ήθελα να δώσω μόνο δύο εξηγήσεις, σε αυτούς που νομίζουν ότι μέσα από τα άρθρα μου θα σχολιάζω και θα κριτικάρω τον Δήμαρχο Ανακτορίου και δεν θα ασχολούμαι με κανένα άλλο θέμα. Ένα πράγμα να ξέρουν. Ότι δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Δήμαρχος, δεν με ενδιαφέρει αν είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν με ενδιαφέρει όποιος και να είναι. Όταν πρόκειται να λέω αλήθειες και να σχολιάζω τα κακώς κείμενα θα τα σχολιάζω. Κύριοι της ΝΔ ο στόχος μου δεν είναι ο Δήμαρχος, αλλά να κριτικάρω, να εντοπίζω και να σχολιάζω τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Να τα φέρνω στην επιφάνεια και να τα γνωστοποιώ στους αναγνώστες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ». Για αυτό οι «μονόφθαλμοι» να σταματήσουν να με σχολιάζουν ή καλύτερα αν θέλουν να πουν κάτι ας το δημοσιεύσουν στην εφημερίδα. Άλλωστε έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως όποιος θέλει μπορεί να λέει την γνώμη του στις σελίδες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», αρκεί φυσικά να χρησιμοποιεί το όνομά του… δεν με ενδιαφέρει αν τα σχόλια είναι αρνητικά ή θετικά. Όλα καλοδεχούμενα είναι. Τελειώνοντας ένα πράγμα να ξέρουν. Όσους «ΝΕΡΩΝΕΣ» και αν «δώσουν» στους υψηλά ιστάμενους του κόμματός ΜΟΥ δεν θα μπορέσουν να με σταματήσουν, για αυτό ας σταματήσουν και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου και το πώς η ΝΔ στον τόπο μας θα ανασυνταχθεί και θα πάει καλύτερα σε οποιαδήποτε επόμενη εκλογική διαδικασία. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας. Έχω πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ…
Τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Ανακτορίου αποξενώνεται – διαλύεται. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ εχουν κλείσει, γιατί τα ΕΛΤΑ και το Κέντρο Υγείας λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και γιατί σιγά σιγά και την ΔΥΟ όπως πάμε θα την μεταφέρουν σε άλλο Δήμο. Τι κάνει για όλα αυτά ο Δήμαρχος Ανακτορίου; Κάνει κάτι. Στέλνει επιστολές, επιστολές που το πιο πιθανό είναι ότι πάνε στον κάδο των αχρήστων. Με επιστολές δεν λύνονται τα προβλήματα κύριε Αποστολάκη. Χρειάζεται δυναμική παρέμβαση και καθημερινή ενόχληση των υπευθύνων. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό τότε πηγαίνετε σπίτι σας. Γιατί ο Δήμαρχος ενός Δήμου σαν τον Δήμο Ανακτορίου και ανεξαρτήτως Κυβέρνησης θα πρέπει να έχει την ικανότητα όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να παίρνει πράγματα για αυτόν τον τόπο. Όχι ότι δεν έχει πάρει. Η κυβέρνηση της ΝΔ του έδωσε αρκετά στην πρώτη του τετραετία του και μπράβο, αλλά τον ξέχασε στη δεύτερη τετραετία και ουσιαστικά είναι μία τετραετία που όλο και δημιουργούνται προβλήματα και όλο ο τόπος γυρνάει προς τα πίσω, αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνει ο Δήμαρχος αυτή την τετραετία αλλά το πώς θα λυθούν τα προβλήματα των υπηρεσιών που ανέφερα και η προτασή μου είναι μία: μπορείς Δήμαρχε να απευθυνθείς στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει αυτή παρέμβαση στους Βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα στον νέο Υφυπουργό Υγείας τον κύριο Σαλμά. Μόνο με την διάθεση της συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε πράγματα για τον Δήμο μας. Η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια δεν είναι πράγματα που πρέπει να μας χαρακτηρίζουν. Και αν και αυτοί μείνουν στα λόγια ή δεν κάνουν τίποτα για να μπορέσουν να μας ακούσουν ο Νομάρχης και οι κυβερνώντες ένα μόνο μένει, ο αποκλεισμός των δρόμων προς Λευκάδα, προς Πρέβεζα και προς Αμφιλοχία. Αφού μας αποκλείουν από το να έχουμε ποιότητα ζωής καιρός είναι να τους αποκλείσουμε και εμείς. Και μην νομίζεις ότι είναι λόγια του αέρα αυτά που γράφω, γιατί εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πει ναι σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Άλλωστε όλοι με μία επανάσταση πετυχαίνουν τους στόχους τους. Και επειδή προηγουμένως ανέφερα και το Νομάρχη, έχει και αυτός τις ευθύνες τους γιατί ναι μεν έχει έρθει αρκετές φορές στη Βόνιτσα, αλλά για το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βόνιτσας δεν μας έχει πει κάτι που οι μαθητές μετά από τόσα χρόνια κάνουν ακόμη μαθήματα σε κοντέινερς.
Το άσχημο είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα, νομίζω πως την απασχολούν μόνο το πώς θα κερδίσει τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και το πώς θα αυξήσει την σακούλα για να μπορέσει να πληρώσει τους εργάτες και τους ωρομίσθιους του Δήμου Ανακτορίου και όχι μόνο… άλλωστε είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αφού όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου έχουν παγώσει, ούτε στην Ανταρκτική να ζούσαμε με τόσο …πάγο. Και όταν μιλάμε για μεγάλα έργα, που είναι το λιμάνι, που είναι τα έργα ανάπτυξης του Δήμου; Ένα μόνο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο βιολογικός και αυτός κάθε μέρα θέλει συνεργείο από τις βλάβες που παθαίνει. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν και εάν συνδεθούν όλα τα σπίτια με τον Βιολογικό.
Φίλοι αναγνώστες ξέρετε τι σημαίνει να ζεις σε αυτό τον τόπο, να παθαίνει κάτι η υγεία σου, να χρειαστεί να πας στο Κέντρο Υγείας αργά το βράδυ και να μην υπάρχει ένας ειδικευμένος γιατρός για να σου προσφέρει τις πρώτες βοήθειες; Εδώ μιλάμε για ποιότητα ζωής και η κατάσταση του Κέντρου Υγείας της Βόνιτσας μόνο τέτοια δεν μπορεί να μας προσφέρει, όσο και αν προσπαθούν με θυσίες το υπάρχον ιατρικό προσωπικό. Ξέρετε τι σημαίνει ένας Δήμος που πλησιάζει τους 10.000 κατοίκους να μην διαθέτει ΔΕΗ και ΟΤΕ, υπηρεσίες που οπουδήποτε στον κόσμο είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν. Και το χειρότερο, έχετε νοιώσει ποτέ πως αισθάνονται οι μαθητές φίλοι μας που τόσα χρόνια κάνουν μαθήματα στα κοντέινερς; Ίσως να φαντάζεστε πως νοιώθουν, αλλά δεν βλέπω να νοιάζει αυτό την Δημοτική Αρχή και αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να στέλνει επιστολές, ας δώσει τη θέση της σε ανθρώπους πιο δυναμικούς, πιο ζωντανούς.
Επειδή στο άρθρο μου αυτό αναφέρομαι μόνο σε προβλήματα, πρέπει να αναφέρουμε και τα θετικά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας. Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πάτερ Αθανάσιο Κοσμά και σε όλους όσους συντέλεσαν στο να έρθει η τίμια κάρα του Αγίου Ραφαήλ στην Βόνιτσα, που ουσιαστικά ήταν ένα γεγονός που έδωσε πνοή στην περιοχή μας. Που ουσιαστικά γέμισε την περιοχή μας με κόσμο που αναζωογόνησαν κάπως τον τόπο μας. Συγχαρητήρια και πάλι πάτερ Αθανάσιε και εύχομαι να συνεχίσεις πιο δυναμικά την παρουσία σου στον Δήμο μας, παρά τα όσα θέλουν να προσάψουν (δεν είναι επί του παρόντος να τα σχολιάσουμε). Επίσης μία πολύ καλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο μας. Αναφέρομαι στην ημερίδα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού η οποία μας έδωσε ένα τόνο χαράς γιατί βλέπουμε ότι ο Αμβρακικός έχει ελπίδα με την προσπάθεια και τις θυσίες όλων μας, να επανακτήσει την παλιά φυσική του ομορφιά. Εδώ θα ήθελα να πω ότι πραγματικά μετά από πολλά χρόνια επιτέλους ο Αμβρακικός έγινε Εθνικό Πάρκο. Και αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι, έστω και την τελευταία στιγμή, έχουν την ευαισθησία να προστατέψουν τον Αμβρακικό. Τέλος, πολύ θετικό είναι ότι μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα κύριος Ξενοφώντας Βεργίνης, με παρεμβάσεις του και με την εξουσιοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα λύσει μέσα στον Μάρτιο το πρόβλημα των αποζημιώσεων που σίγουρα μαστίζει και την περιοχή μας, αφού ο Νομός μας αλλά και ο Δήμος Ανακτορίου, είναι αγροτικοί.
Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι για να είναι βιώσιμος και ευχάριστος αυτός ο τόπος για τους νέους αλλά γενικά για όλο τον κόσμο, θα πρέπει να του προσφέρει λύσεις για την ευχάριστη καθημερινότητά του. Θα πρέπει να του προσφέρει ουσιώδης υπηρεσίες και ανεκτό και ευχάριστο περιβάλλον για να μπορέσει να δημιουργήσει και να ζήσει. Υπεύθυνοι για αυτό είμαστε όλοι μας αλλά κύριοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους την διοίκηση του τόπου μας. Για αυτό ψηφίστηκαν και για αυτό διορίστηκαν σε υψηλές θέσεις. Για να μπορούν να βρουν και να δώσουν λύσεις. Για να μην καταντήσουμε Βόνιτσα της δεκαετίας του 60 πρέπει να δίνουμε λύσεις και να έχουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Εις το επανιδείν
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Α.Δ.Τ: ΡΣ 1214/2002

neronas14@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: