Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κοσμοσυρροή για την τίμια κάρα του Αγίου Ραφαήλ


Στη Βόνιτσα όπου και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, βρέθηκε από την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, η τίμια κάρα του Αγίου Ραφαήλ. Να σημειωθεί πως αρχικά είχε προγραμματιστεί η ιερή κάρα να φύγει από την πόλη μας την Κυριακή (15/2), αλλά έμεινε για ακόμη μία ημέρα, καθώς το πλήθος των πιστών που έσπευσε να την προσκυνήσει ήταν πολύ μεγάλο.
Την κάρα του Αγίου Ραφαήλ έφερε στην πόλη μας ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσου και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος και την υποδέχθηκε σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Βόνιτσας, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς.
Το παρών στην τελετή υποδοχής έδωσαν ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλος και ο Μητροπολίτης Παραναξίας κ.κ Καλλίνικος.
Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μασούρας Νικόλαος και Πέρλης Κωνσταντίνος, ο Νομάρχης Λευκάδας κύριος Αραβανής, o πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κύριος Ανδρέας Καραγκούνης καθώς και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Καθ’ όλη την παραμονή της στην πόλη μας η τίμια κάρα του Αγίου Ραφαήλ τέθηκε σε προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
Μάλιστα, μία ημέρα πριν την αναχώρησή της κάποιοι έκαναν λόγο για Θαύμα καθώς υποστηρίζουν πως εμφανίστηκε η μορφή του Αγίου Ραφαήλ πίσω από την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο τέμπλο του Ιερού του Ναού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πάντα ορισμένοι, ο κόσμος που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην εκκλησία κάλεσε την Αστυνομία, καθώς ορισμένοι πιστοί είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στον Ιερό Ναό είδαν και αυτοί την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ και προσκύνησαν και οι ίδιοι…

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: