Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Επιτυχημένη εκδήλωση του συλλόγου Βονιτσάνων της Αθήνας


Ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Βονιτσάνων «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ», προχώρησε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του συλλόγου, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πατιρντί στα Πατήσια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Μάριος Σαλμάς, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρία Σοφία Γιαννακά και ο κύριος Θάνος Μωραϊτης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Μακρυπίδης Ανδρέας, ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Ξηρομέρου κύριος Δημήτρης Στεργίου, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών κύριος Κλαδευτήρας Χρήστος, ο καθηγητής της Ιατρικής κύριος Γεώργιος Γρίβας και ο ιατρός κύριος Παπακώστας Σπυρίδων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Τσαβαλάς Κωνσταντίνος, μίλησε στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονό του για την μη συμμετοχή των Βονιτσάνων της Αθήνας στον Σύλλογο.
«Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου Βονιτσάνων της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε και φέτος μία πολύ σπουδαία και γεμάτη χαρά εκδήλωση με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Παραβρέθηκαν υπουργοί και βουλευτές, εκπρόσωποι από την τοπική κοινωνία της Βόνιτσας και το κέφι ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι η συμμετοχή του κόσμου. Το παράπονο του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να γίνει ο σύλλογος πολύ μεγάλος. Είμαστε πολλοί Βονιτσάνοι στην Αθήνα όμως είμαστε πολύ λίγοι εγγεγραμμένοι στον σύλλογο. Καλούμε λοιπόν όλους τους Βονιτσάνους της Αθήνας να πλαισιώσουν τον σύλλογο με αγάπη γιατί ο σύλλογος παράγει πολιτισμό. Αυτό σημαίνει σύλλογος, συλλογική προσπάθεια και αυτό κάνουμε ως διοικητικό συμβούλιο, πέρα από κόμματα και πέρα από οποιαδήποτε υστεροβουλία».
Πάντως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν αρνητικά την απουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας στην εκδήλωση. Πάντως, ο κύριος Τσαβαλάς έσπευσε να δικαιολογήσει τον Δήμαρχο κύριο Αποστολάκη.
«Ο Δήμαρχος έχει προσκληθεί κανονικά αλλά μας ενημέρωσε ότι λόγω της επίσημης δοξολογίας που γίνεται στην Βόνιτσα με αφορμή την παραμονή της τίμιας κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην πόλη μας, είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να παρευρίσκεται εκεί και δεν μπόρεσε ο άνθρωπος. Πάντως είναι γεγονός πως κάθε φορά ερχόνταν».

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: