Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Έκοψαν την πίττα τους οι Πόντιοι


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογων Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Στο περιθώριο της γιορτής το χορευτικό του συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακούς χωρούς ενώ στη συνέχεια ζωντανή ορχήστρα κράτησε συντροφιά στους παρευρισκομένους με τραγούδια του Πόντου.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μασούρας Νικόλαος και Πέρλης Κωνσταντίνος, καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ανακτορίου, κύριος Μυλωνίδης Παναγιώτης.
Στην ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Αρχοντία Μιχαήλογλου αφού ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή υποσχέσεις και στήριξη. «Το αμάξι δεν πάει χωρίς βενζίνη», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να τελέιώσει το συντομότερο δυνατό ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, ενώ ο κύριος Μασούρας είπε πως η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου. Από την πλευρά του ο κύριος Μυλωνίδης είπε πως ο Σύλλογος Ποντίων του Αγίου Νικολάου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας «Ο Άγιος Νικόλαος – η Θεοσκέπαστη», ιδρύθηκε το 2006 και έχει προσφέρει μεγάλο πολιτιστικό έργο στον τόπο μας. Η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Αρχοντία Μιχαήλογλου μιλώντας στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» είπε πως … «ο Δήμος βοηθάει τον σύλλογο με κάποιες επιδοτήσεις, ενώ η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας και το Πολιτιστικό Κέντρο βοηθούν δίνοντας υλικά αγαθά. Φυσικά τα κύρια έσοδα του συλλόγου προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των κατοίκων του Αγίου Νικολάου».
Ο σύλλογος έχει προγραμματίσει για το έτος που διανύουμε να πραγματοποιήσει αποκριάτικο χορό στα τέλη Φλεβάρη, μία εκδήλωση για την γιορτή της Γυναίκας, να συμμετάσχει, όπως άλλωστε και άλλες χρονιές, στο καρναβάλι της Καθαρής Δευτέρας, ευρύτερα γνωστό ως Γληγοράκεια που θα γίνει στην Βόνιτσα στις 2 Μαρτίου, ενώ η μεγαλύτερη εκδήλωση που είναι στο πρόγραμμα για φέτος είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στον Άγιο Νικόλαο, με χορευτικά από όλη την Ελλάδα και ζωντανή μουσική.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: