Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι, αναγνώστες της ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ είμαι και πάλι εδώ για να σχολιάσω τα όσα καλά και όσα άσχημα έγιναν στον τόπο μας τον μήνα που μας πέρασε.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αν και τον προηγούμενο μήνα σας είχα υποσχεθεί πως θα υπήρχε στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας ρεπορτάζ για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ο μηχανικός που θα ερχόνταν να μας κατατοπίσει για το έργο, λόγω ενός προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να έρθει.

Πάντως το ρεπορτάζ για τον βιολογικό θα γίνει κανονικά, σε ένα από τα επόμενα τεύχη της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», για αυτό να είστε σίγουροι…

Και ξεκινάμε.

Διάρρηξη είχαμε πριν λίγες ημέρες στο Δημαρχείο της Βόνιτσας. Πιο συγκεκριμένα το Δημαρχείο έκλεισε την Παρασκευή 13/2 και την Δευτέρα 16/2 όταν άνοιξε οι υπάλληλοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο, είναι η αλήθεια θέαμα.

Άγνωστοι είχαν παραβιάσει τις πόρτες και είχαν μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Πάντως, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως δεν είχε κλαπεί κάτι, αλλά υπήρξαν μερικές φθορές. Επίσης βρέθηκαν και αρκετοί φάκελοι σκισμένοι.

Προφανώς οι δράστες έψαχναν για χρήματα αλλά δεν βρήκαν τίποτα για να πάρουν. Να σημειωθεί πως παρόμοιο σκηνικό είχαμε και στο Δημαρχείο Οινιάδων αλλά εκεί οι δράστες στάθηκαν πιο …τυχεροί καθώς αφαίρεσαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γύρω στις 17.000 ευρώ…

Και συνεχίζουμε…

Πολλοί σύλλογοι, και όχι μόνο, τον μήνα που μας πέρασε προχώρησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας υπάρχει ρεπορτάζ για όσες εκδηλώσεις υπήρξε ενημέρωσή μας και δώσαμε το παρών.

Το διευκρινίζουμε αυτό καθώς σε αρκετές από αυτές τις εκδηλώσεις δεν μπορέσαμε σαν εφημερίδα να παραβρεθούμε καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση και ο νοών νοείτο…

Απόλυτα επιτυχημένες ήταν όλες οι εκδηλώσεις αλλά εγώ θα ήθελα να σταθώ σε αυτή που πραγματοποίησε η Χορωδία του Δήμου Ανακτορίου όπου στην κυριολεξία ένας άνθρωπος έτρεξε για να λειτουργήσουν τα πάντα στην εντέλεια.

Αναφέρομαι στην κυρία Μπαλημπιώτη Γαρυφαλλιά η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να διασκεδάσουν όλοι όσοι βρέθηκαν σε γνωστό παραλιακό κέντρο της Βόνιτσας και να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μάλιστα η βασιλόπιτες που κόπηκαν και οι οποίες ήταν …πεντανόστιμες και μιλάω εκ πείρας, ήταν προσφορά του Συλλόγου των Ποντίων του Αγίου Νικολάου…

Την πίτα του έκοψε και ο σύλλογος των Εν Αθήναις Βονιτσάνων «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ». Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ήμουν και εγώ που ως όφειλα να πράξω έδωσα κανονικά το παρών.

Καλεσμένη ήταν και η Δημοτική Αρχή της Βόνιτσας. Όμως, η παρουσία της κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην πόλη μας δεν επέτρεψε στον Δήμαρχο να δώσει το παρών.

Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Τσαβαλάς, μιλώντας στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» (υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ) έσπευσε να τον δικαιολογήσει.

Φυσικά και εγώ δικαιολογώ τον Δήμαρχο, αλλά δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση το ότι δεν παραβρέθηκε κανείς από την Δημοτική Αρχή στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Υπάρχουν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν περάσει μία βόλτα από το μαγαζί στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση…

Στο τεύχος του Ιουλίου της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» στην σελίδα ταύτη είχα αναφέρει το εξής:

Πριν λίγους μήνες είχαμε αναφερθεί και στην πλατεία της Βόνιτσας και τα παράπονα που έχουνε οι επαγγελματίες.

Αυτοί ζητάνε από τον Δήμο να επιτρέπεται να μπαίνουν τα αυτοκίνητα στην …πλατεία για να μπορούν να εφοδιάζουν τα καταστήματά τους. Αυτό γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δημιουργείται πρόβλημα με την έξοδο τον οχημάτων στην παραλία…

Μα καλά τόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθεί μία μπάρα στην άλλη είσοδο της πλατείας (εκεί που είναι και το ιστορικό κέντρο) για να μπορούν να φεύγουν τα αυτοκίνητα από εκεί;

Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε επιτέλους η μπάρα στην άλλη άκρη της πλατείας και όλοι οι καταστηματάρχες της πλατείας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ευχαριστημένος είμαι και εγώ που αν και μετά από 7 μήνες το αίτημα των καταστηματαρχών που δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα πραγματοποιήθηκε…

Πάμε και στα πολιτικά και σε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση που έγινε, κατά λάθος όπως είπαν ορισμένοι, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στο Μοναστηράκι.

Εκεί, συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Αποστολάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Πέρλης και Μασούρας με τον πρώην Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ κύριο Καραγκούνη και τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος θα κατρέβει ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το τι συζητήθηκε μεταξύ τους δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα, πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου βέβαια…

Ποιος στηρίζει ποιον; Ο κύριος Καραγκούνης τον Δήμαρχο ενόψει και των επόμενων Δημοτικών Εκλογών ή ο κύριος Δήμαρχος τον κύριο Κωνσταντίνο Καραγκούνη, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών;

Πείτε ρε παιδιά και σε εμάς για να ξέρουμε τι να κάνουμε…

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται την τελευταία περίοδο στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δύο στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τον Δήμο Ανακτορίου τον μήνα που μας πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα ο πολιτευτής του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Μακρυπίδης βρέθηκε στην Βόνιτσα και μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο και η Τόνια Αντωνίου, πλαισιωμένη από βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε στο Μοναστηράκι όπου είχε συνάντηση με αγροκτηνοτρόφους.

Η κυρία Αντωνίου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη των δικτύων Νέων Αγροτών του κόμματος.

Η κάρα του Αγίου Ραφαήλ που τέθηκε σε προσκύνημα στην πόλη μας, έκανε και το …θαύμα της, καθώς όλες οι καμένες λάμπες της παραλίας αντικαταστάθηκαν…

Κλείνοντας και πριν περάσουμε στα αθλητικά θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας πάτερ Γεωργίο Δέλλα του Δημητρίου ο οποίος υπηρετεί στην Μύκονο, καθώς πριν λίγες ημέρες το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) αναγνώρισε τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή του κρατικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας. Ευχόμαστε σε αυτόν εις ανώτερα!!!

Ας ξεκινήσουμε με το μπάσκετ, όπου ο Α.Ο.Β. εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.

Μάλιστα η ομάδα μας επικράτησε και στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του Παναιτωλικού, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Τελείως αντίθετα είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, καθώς ο Αμβρακικός, μετά το καταπληκτικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, δείχνει να …ξεφουσκώνει.

Ακόμη και ο Αγιασμός που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μπας και αλλάξει η κατάσταση, δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, καθώς η ομάδα μας, αν και βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν πείθει με την απόδοσή της.

Ας ελπίσουμε οι κινήσεις που έκανε η διοίκηση η οποία προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων παικτών (Νίκου, Σιαπέρας, Μπαλάφας και Παππάς) να έχουν αποτέλεσμα και η ομάδα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν της αξίζει να υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα. Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι πως η ομάδα αν σοβαρευτεί στη συνέχεια και λύσει κάποια προβληματάκια, δεν θα κινδυνέψει…

Υ.Γ Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας προκάλεσε πανηγυρισμούς και στην Βόνιτσα. Μάλιστα ένας ένθερμος υποστηρικτής του Δικεφάλου του Βορρά άρχισε να πετά φωτοβολίδες έξω από τον σύνδεσμο του Αρη στην πόλη μας, μέσα στον οποίο υπήρχαν περίπου 20 υποστηρικτές των κιτρινόμαυρων.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο καλύτερος Dj της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, dj Scott. Το θετικό είναι πως οι φίλοι του Άρη δεν αντέδρασαν καθώς δεν ήθελαν να δημιουργήσουν επεισόδιο, όπως τόνισε ένας από αυτούς σε φίλους του.

Μα καλά τι φοβήθηκες ρε Scott και δεν βγήκες να ζητήσεις τον λόγο; Για να μην παρεξηγηθούμε πλάκα κάνουμε. Άλλωστε, τόσο ο Scott όσο και αυτός που πέταγε τις φωτοβολίδες είναι πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους, και πολύ καλοί φίλοι και εμού του ιδίου…

Υ.Γ 1: Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί η ομάδα του χωριού μου. Ο λόγος για τον Θρίαμβο Δρυμου ο οποίος λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ κατηγορίας. Αν τελικά η ομάδα ανέβει, μετά από πολλά χρόνια στην Β’ κατηγορία, του χρόνου θα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα του Θυρρείου και τον Δρυμό. Τζέικ ετοιμάσου…

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: