Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος εκπέμπει SOS


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ο εθελοντικός αιμοδοτικός σύλλογος του Δήμου Ανακτορίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Βόνιτσας και το παρών έδωσαν, εκτός από τους εθελοντές αιμοδότες και αρκετοί πολίτες.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κύριος Πάντας Νικόλαος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου, κύριος Σπυρίδων Κυρίκος (Καραούλης).
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Ζαχαράκη Ευδοκία στην ομιλία της επεσήμανε τον κίνδυνο ο Σύλλογος να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν είναι αρκετοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι δίνουν αίμα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κέντρο Υγείας της Βόνιτσας και που κράτησε δύο ημέρες, μόνο 28 άτομα έδωσαν το παρών.
«Στην αιμοδοσία που διοργανώσαμε πριν λίγες ημέρες μόνο 28 άτομα ήρθαν να δώσουν αίμα. Θα ήθελα να σας ζητήσω να παρακαλέσετε όλους να δίνουν αίμα γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο σύλλογος δεν θα μπορέσει στο μέλλον να εξυπηρετήσει κανέναν, καθώς δεν υπάρχουν φιάλες. Να φανταστείτε πως ακόμη και εμείς οι εθελοντές αιμοδότες που δίνουμε αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, κινδυνεύουμε στο τέλος αν χρειαστούμε αίμα να μην βρίσκουμε. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους να βοηθήσετε να διατηρηθεί ο σύλλογός μας, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι δεν νομίζω να διατηρηθεί».
Κλείνοντας η κυρία Ζαχαράκη ευχαρίστησε το συμβούλιο του συλλόγου για την προσπάθεια την οποία καταβάλλει. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβούλιο γιατί όλοι μαζί τρέχουμε, τόσο για να ενημερώνουμε τον κόσμο όσο και για να τυπώνουμε αφίσες κάθε φορά που πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία. Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή χρονιά».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης τόνισε τα εξής: «Εγώ εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία, οικογενειακή και προσωπική επιτυχία σε όλους. Θα ήθελα και εγώ όσο μπορώ να βοηθήσω σε αυτά που ειπωθήκαν πριν. Θα βρούμε και άλλους εθελοντές αιμοδότες. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βρω λόγο φόρτου εργασίας. Ήμουνα και εγώ αιμοδότης μέχρι το 2002. Από τότε που έγινα Δήμαρχος σταμάτησα να είμαι γιατί δεν προλαβαίνω. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά πως ο Δήμος κάνει παρεμβάσεις και βρίσκει αίμα όποτε χρειαστεί με διαφόρους τρόπους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας όπου μας χρειαστείτε. Όσο μπορούμε θα σας βοηθήσουμε».
Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μπουφές με έξοδα του συμβουλίου του συλλόγου.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2007 και στην πρώτη του συνεδρίαση εξέλεξε το Δ.Σ το οποίο αποτελείται από τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζυγούρη Μαρία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαχαράκη Ευδοκία
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παληογιάννη Ελένη
ΤΑΜΙΑΣ: Τσιάμης Νικόλαος
ΕΦΟΡΟΣ: Τόλης Χρήστος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ α: Καψοκώστα Γεωργία
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ β: Πάντας Νικόλαος
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχηθούμε στον σύλλογο καλή δύναμη και να προτρέψουμε όλους όσους μπορούν να δίνουν αίμα καθώς εκτός από το ότι αυτό είναι καλό για την υγεία τους ταυτόχρονα σώζουν ζωές και βοηθούν τον σύλλογο να παραμείνει ενεργός.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: