Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ακαδημία Taekwon-do Βόνιτσας


Για ακόμη μία φορά η ομάδα του Taekwon-do των συλλόγων που απαρτίζουν τον Α.Γ.Σ. ΕΥΚΕΑΣ έκαναν την Ελλάδα, την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας υπερήφανες.
Το Taekwon-do με τις αρχές που το διακρίνουν αλλά και με την ολοκληρωμένη τεχνική κατάρτιση των μαθητών, μας έκανε υπερήφανους αρκετές φορές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η αθλήτρια του συλλόγου μας Ντάρδη Βασιλική κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-do στο UMAG της Κροατίας.
Η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν άψογη και με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από 23 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Τις εντυπώσεις έκλεψαν η ελληνική αποστολή, αλλά και οι Άγγλοι, οι Ρώσοι και οι Ιταλοί.
Η ελληνική ομάδα κατέκτησε 13 μετάλλια (2 χρυσά, 6 αργυρά και 5 χάλκινα). Τα δύο χρυσά πήρε ο Λώλης Θεόδωρος ο οποίος κατέκτησε επίσης και ένα αργυρό. Η Τσαμπά Ντίνα κατέκτησε δύο αργυρά, ο Αυγέρης Δημήτριος ένα αργυρό, η Κατσαούνου Γρηγορία ένα αργυρό και δύο χάλκινα, η Ντάρδη Βασιλική ένα αργυρό και ένα χάλκινο και ο Καββαδίας Στάθης δύο χάλκινα.
Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας έλαβαν μέρος οι διεθνείς διαιτητές των συλλόγων μας, Ζαφείρης Λάκης, εκπαιδευτής Ευκλέα Λούρου καιθώς και ο εκπαιδευτής της Ακαδημίας Taekwon-do Βόνιτσας, Βουλιστιώτης Ιωάννης.
Ο καθ’ όλα άξιος των αθλητών κ. Άγγελος Σολδάτος θα πρέπει να τονιστεί ότι και στο παρελθόν ανέδειξε πρωταθλητές σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Μετά τους αγώνες της Κροατίας ακολούθησε το διεθνές σεμινάριο στην Βάρνα της Βουλγαρίας με τον γιο του ιδρυτή του Taekwon-do όπου έλαβε μέρος ο εκπαιδευτής του συλλόγου μας Βουλιστιώτης Ιωάννης καθώς και ο δασκαλός του και πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Σολδάτος Άγγελος, μαζί με άλλους διεθνείς εκπαιδευτές.
Η αθλήτρια του συλλόγου μας Τσανάκα Ελευθερία, η οποία επίσης πήρε μέρος στο ανοιχτό ευρωπαϊκό κύπελλο, κατέκτησε την πρώτη θέση.
Ο σύλλογος Taekwon-do Βόνιτσας, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Ανακτορίου κ. Γεώργιο Αποστολάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου για την τιμή και βράβευση του εκπαιδευτή και των αθλητών καθώς και για την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων για την προετοιμασία των αθλητών.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σύλλογος Taekwon-do Βόνιτσας συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1995. Οι αθλητές του έχουν κάνει τον εκπαιδευτή τους κύριο Βουλιστιώτη Ιωάννη, αρκετές φορές υπερήφανο καθώς έχουν φέρει αρκετές διακρίσεις, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ορισμένοι από τους αθλητές που έχουν διακριθεί είναι οι: Νιάφας Ευάγγελος, Νιάφας Διονύσιος, Βανούσης Δημήτριος, Ντάρδη Βασιλική, Κριθυμού Σταυρούλα, Ράπτη Βαλεντίνα, Πετρόπουλος Παναγιώτης, Πανταζή Αλεξάνδρα, Πρόνιου Εύη, Μπουκουράνης Γεώργιος, Τσανάκα Ελευθερία, Βαμβακά Χρύσα, Τσώλης Ευάγγελος, Τραυλός Σπυρίδων, Τσαϊκος Νικόλαος.
Βέβαια ο στόχος είναι και θα παραμείνει υψηλότερος με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-do του Αυγούστου του 2010 που θα διεξαχθεί στην γενέτειρα χώρα του Taekwon-do την Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: