Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μοναστηρακίου : Απολογισμός δράσεων για το σχολικό έτος 2008-09.

Με τις βραβεύσεις των μαθητών που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2008 – 09 στα σχολεία του χωριού μας έκλεισε ο φετινός κύκλος δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας. Σε δύο απλές τελετές βραβεύτηκαν οι μαθήτριες της έκτης τάξης του Δημοτικού σχολείου, Φούρλη Μαρία, Κουτρουλού Σελήνη, Τραυλοστάθη Δήμητρα και της Τρίτης τάξης του Γυμνασίου, Σπεδρέγια Κλέμα, Κώτση Γαλάτεια και Λεπενός Νικόλαος. Τους επαίνους των μαθητών συνόδευαν και όμορφα δώρα που δόθηκαν στα παιδιά που αρίστευσαν με κλήρωση καθώς και αναμνηστικά δώρα που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.
Βέβαια οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας, τη χρονιά που μας πέρασε, δεν περιορίστηκαν στις βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών.
Ξεκίνησαν από την ημέρα του αγιασμού με την έναρξη του σχολικού έτους όπου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου επισκέφτηκαν τα σχολεία του χωριού, ευχήθηκαν στα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη νέα σχολική χρονιά και μοίρασαν στυλό και τετράδια. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους συνεργαστήκαμε με το εκπαιδευτικό προσωπικό σε όσα ήταν δυνατό, προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των κάθε είδους προβλημάτων στις σχολικές κοινότητες, και βοηθήσαμε στη διοργάνωση των σχολικών εορτών και εκδηλώσεων.
Τον Οκτώβριο, με έξοδα του Συλλόγου, δωρίσαμε στο νηπιαγωγείο του χωριού ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις ανάγκες του και τους επόμενους μήνες παραδώσαμε στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού σχολείου ικανό αριθμό βιβλίων για τον εμπλουτισμό της.
Για τα μικρά παιδιά του χωριού μας αυτά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και του νηπιαγωγείου οργανώσαμε δυο εκπαιδευτικές εκδρομές. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού Κορπή, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του εργοστασίου για το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Στη συνέχεια τα παιδιά επισπεύτηκαν το Δημοτικό Σχολείο στο γειτονικό Θύρρειο όπου είχαν κοινές δραστηριότητες με παιδιά αντίστοιχων τάξεων και μοίρασαν δώρα σε αυτά. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας όπου τα παιδιά επισκέφτηκαν τη φάρμα του κυρίου Τσιαρή Ηλία, στη συνέχεια το Βυζαντινό κάστρο των Ρωγών όπου τους έγινε ξενάγηση και η εκδρομή τελείωσε σε παιδότοπο της Πρέβεζας.
Σταδιακά και σε όλο το διάστημα της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογός μας, έλαβε μέριμνα για τη προμήθεια παραδοσιακών στολών για τις ανάγκες των παιδικών χορευτικών τμημάτων του χωριού μας και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ικανό αριθμό από αυτές.
Για τη συμπλήρωση της εκπαίδευσης και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ο Σύλλογός μας οργάνωσε στο χωριό αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα πληροφορικής που είναι πλέον απαραίτητα. Επιπλέον προχωρήσαμε στη δημιουργία ασύρματου δικτύου πρόσβασης στο διαδίκτυο ώστε να έχουν τα παιδιά σε πρόσβαση σε αυτό και από το σπίτι τους με ασφάλεια όμως από τους κινδύνους που κρύβει η χρήση των υπηρεσιών αυτών.
Σε όσα αφορούν τα οργανωτικά του Συλλόγου μας, με τη βοήθεια της δικηγόρου κας Τζεφριού Μαρίας έγινε τροποποίηση του καταστατικού ώστε σε αυτόν να μπορούν να εγγραφούν ως μέλη και οι γονείς των παιδιών του Γυμνασίου και του παιδικού σταθμού. Ο Σύλλογός μας έγινε έτσι ενιαίος για όλα τα σχολεία του χωριού και ελπίζουμε πως θα προσφέρει περισσότερα στη το τοπική μας κοινωνία.
Τέλος ελπίζοντας πως και η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι το ίδιο παραγωγική ευχαριστούμε ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του χωριού για όσα πρόσφεραν στα παιδιά μας και ευχόμαστε σε όλους να περάσουν όμορφα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μοναστηρακίου
Με εκτίμηση.

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Μπαράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: