Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Δ.Δ. Αγίου Νικολάου Κλέβει την παράσταση το Kiteboard στην παραλία του Αγίου Ιωάννη


Πολύ μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Kiteboard (αετοσανίδα)στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Ανακτορίου. Καθημερινά εκατοντάδες επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, επισκέπτονται την συγκεκριμένη παραλία με τα καταγάλανα νερά και επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ.
Για όσους δεν γνωρίζουν στο Κiteboard οι φανατικοί του σπορ στέκονται πάνω σε μία σανίδα (board) και χρησιμοποιούν τη δύναμη ενός μεγάλου kite (αετού) που ελέγχει απόλυτα για να πάρει ώθηση και να διασχίσει αποστάσεις επάνω στο νερό. Η απλότητα της διαδικασίας αυτής κάνει το kiteboard συναρπαστικό.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι αυτοί που κατασκηνώνουν στην παραλία και παραμένουν εκεί μεγάλα χρονικά διαστήματα για να μπορούν κάθε μέρα να κάνουν το χόμπι τους.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Αγίου Νικολάου κύριος Παναγιώτης Φυτόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα μας για το συγκεκριμένο θέμα.
«Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στο χωριό μας και την συγκεκριμένη παραλία για να κάνουν το συγκεκριμένο σπορ. Αυτό είναι πολύ καλό για τον τόπο μας, καθώς όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι γεμάτα, αλλά και όλες οι ταβέρνες του χωριού σφίζουν από ζωή. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, το χρήμα κινείται πολύ καλά στην περιοχή μας. Μάλιστα, επειδή αρκετοί από τους επισκέπτες επιλέγουν να παραμένουν και να κατασκηνώνουν στην παραλία, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανακτορίου θα προχωρήσουμε και στην τοποθέτηση χημικών τουαλετών για να μην υπάρχουν προβλήματα. Αξίζει τον κόπο όλοι σας να επισκεφτείτε την παραλία και γιατί όχι να δοκιμάσετε και εσείς το Kiteboard.», τόνισε ο κύριος Φυτοπουλος.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: