Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

«Ουτοπικές περιπλανήσεις» στη Βόνιτσα


Ένα πρωτότυπο θέαμα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην παραλία της Βόνιτσας το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου. Ο λόγος για το θεατρικό μιούζικαλ Ουτοπικές περιπλανήσεις (Utopian Floes) το οποίο παρουσίασε το Caravan Stage. Μιλάμε για μία πρωτοποριακή παράσταση η οποία εξελίσσονταν επάνω σε ένα καράβι με την παρουσία εκτός των ηθοποιών τόσο ζωντανής ορχήστρας όσο και ακροβατών και που ήθελε να περάσει το μήνυμα για την διάσωση του πλανήτη από τις κλιματικές και όχι μόνο αλλαγές.
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης κυρία Μυρσίνη Δοξοπούλου μίλησε στην εφημερίδα μας για το θέαμα που παρακολουθήσαμε.
«Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζουμε το show στην Ελλάδα. Πέρυσι περιοδεύσαμε στα νησιά του Αιγαίου και φέτος περνάμε από το Ιόνιο. Ο καπετάνιος του καραβιού και υπεύθυνος για το όλο εγχείρημα κύριος Paul Kirby μαζί με την σύζυγό του Adriana Kelder ξεκίνησαν αυτό το show 40 χρόνια πριν με κάρα και άλογα και τα τελευταία 12 χρόνια σχεδίασαν και έφτιαξαν αυτό το καράβι μόνοι τους, αλλά και με χορηγίες και πλέον κάνουν τις παραστάσεις εν πλω. Όλα αυτά τα χρόνια τόσο αρχικά με τα άλογα και τα κάρα, όσο και τώρα με το καράβι, έχουν γυρίσει σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε η κυρία Δοξοπούλου για να μιλήσει στη συνέχεια για το θέμα της παράστασης που παρακολουθήσαμε και τον θίασο.
«Ο θίασος μας είναι πολυεθνικός. Μαζί με το τεχνικό προσωπικό στην παράσταση συμμετείχαν 40 άτομα τα οποία προέρχονται από 8 διαφορετικές χώρες. Μιλάμε για τους ηθοποιούς, τους ακροβάτες, τους μουσικούς και όλους εκείνους όσους βοηθούν καθημερινά για να διατηρείται η σκηνή, δηλαδή το καράβι, στην κατάσταση που βλέπετε και εσείς σήμερα. Το μήνυμα της παράστασης είναι ένα μήνυμα αγάπης, οικολογίας και θεάτρου ταυτόχρονα. Το έργο ονομάζεται Utopian Floes. Μιλάμε για μία τριλογία και φέτος στην τρίτη του χρονιά κλείνει τον κύκλο της. Πρόκειται για ένα μυθιστορηματικό έργο, δηλαδή, είναι επιστημονική φαντασία στην ουσία. Αυτά που λέει δεν υπάρχουνε. Στην ουσία πρόκειται για μία πρόβλεψη του σκηνοθέτη, συγγραφέα και καπετάνιου μας Paul Kirby για το τι θα επικρατήσει το έτος 2033. Ήθελε να περάσει ένα οικολογικό μήνυμα καθώς τα πράγματα στον πλανήτη μας πάνε από το κακό στο χειρότερο και επέλεξε να το κάνει με έναν μαγικό τρόπο, έναν ποιο έτσι παραμυθένιο τρόπο για να μπορέσει και ο κόσμος να το παρακολουθήσει καλύτερα.».
Κλείνοντας την μικρή αλλά πολύ κατατοπιστική συνέντευξη, η κυρία Δοξοπούλου μας μίλησε για την δική της καριέρα στο θέατρο αλλά και το πώς βρέθηκε στον θίασο του Caravan Stage.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με το θέατρο και κυρίως με το μιούζικαλ. Στο Caravan Stage ήρθα φέτος μετά από μία πολύ κουραστική χρονιά με τον θίασο του Στάθη Ψάλτη. Ήθελα κάτι το διαφορετικό και να φύγω από την Αθήνα. Είδα αυτή την οντισιόν, έλαβα μέρος και ήμουν τυχερή και με πήρανε στον θίασο. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Βόνιτσα και έχω μείνει γοητευμένη με τις ομορφιές της πόλης σας».
Το Caravan Stage μετά την Βόνιτσα θα επισκεφτεί και άλλες πόλεις και χώρες. Από τις 7 εως τις 15 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Αλβανία, από τις 20 εώς στις 29 Αυγούστου στο Μαυροβούνιο ενώ θα κλείσει την περιοδεία του στην Κροατία όπου θα παρουσιάσει δύο ακόμη παραστάσεις από τις 3 εώς τις 12 Σεπτεμβρίου.
Θα πρέπει κλείνοντας να σημειωθεί πως το καράβι καθόλη την διάρκεια του Χειμώνα ήταν μπαρκαρισμένο στο Γαλαξίδι, από όπου και ξεκίνησε την φετινή θερινή του περιοδεία στις 11 Ιουνίου. Πριν την Βόνιτσα επισκέφτηκε και τις πόλεις Ερατίνη, Ναύπακτο και Βαθύ στην Ιθάκη.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: