Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πλημμύρισε νιάτα η Βόνιτσα


Ως πολίτες του κόσμου που θέλουμε να είμαστε, ξεπερνώντας τα όρια που μας βάζει ο τόπος και ο χρόνος, γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες, στηρίζοντας την γέφυρα της πόλης μας με τους πολίτες των αδελφών πόλεων POLIANIEC (Πολωνία), VIGGIANO (Ιταλία) και ETOILE SUR RHONE (Γαλλία), με τις οποίες ο Δήμος μας είναι αδελφοποιημένος από ετών, καλέσαμε στη πόλη μας νεολαίους από τις πόλεις αυτές.
Έτσι, βρέθηκαν στη Βόνιτσα από 15 ως και 21 Ιουλίου 2009, παιδιά από τις παραπάνω πόλεις. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες και οι συνοδοί σε σπίτια και ξενοδοχεία.
Το θέμα της συνάντησης ήταν «ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στη πόλη μας (στο κάστρο, στις παραλίες, στην Κουκουμίτσα) και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, παρουσίαση των εργασιών των παιδιών της κάθε χώρας, για το παραπάνω θέμα. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 19/07 στον Φάρο της Βόνιτσας. Ειδικά η εργασία των παιδιών της πόλης μας που στηρίχτηκε σε μαθητές της Γ` Γυμνασίου, εμπλουτίστηκε εικαστικά από τα παιδιά και το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. Βόνιτσας, που πάντα συμβάλλει σε τέτοιες δραστηριότητες.
Η συνάντηση πέτυχε γιατί στηρίχτηκε από αυτούς στους οποίους κυρίως απευθυνόταν, δηλαδή τους νέους. Μαζί με αυτούς, βοήθησαν ουσιαστικά οι οικογένειες που φιλοξένησαν παιδιά και συνοδούς, οι φορείς που πρόσφεραν, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου και η πόλη που αγκάλιασε ολόκληρη την παρέα.
Αυτό που μας έμεινε, λοιπόν, ήταν ένα ποτάμι παρουσίας, μια νότα δροσιάς, ενθουσιασμού και κίνησης νεολαίας διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών στη πόλη μας.
Οι «Γέφυρες στον κόσμο» πιστεύουν πως η περιοχή μας είχε για μια εβδομάδα, αυτό που της λείπει και που την έβαλε σε ένα τρελό χορό διαφορετικότητας και ενθουσιασμού, που κυρίευσε την πόλη και τις παραλίες και μας έκανε πολίτες του κόσμου.
Στη γιορτή αποχαιρετισμού που έγινε στη Παραλία της Παναγιάς, το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιούλη, ομολογούμε πως βρεθήκαμε ανέτοιμοι: τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, οι νέοι μας και όσοι ακόμα ήρθαν ξεπέρασαν όλες μας τις προβλέψεις με αποτέλεσμα αρκετοί να μείνουν όρθιοι!
Και όπως γράφουν στο facebook παιδιά που φιλοξένησαν και όχι μόνο , παιδιά που χωρίστηκαν από τους νέους φίλους, οικογένειες που ξαφνικά μίκρυναν, κάτι λείπει πλέον από το σπίτι, κάτι λείπει από την παρέα, κάτι λείπει από τον αέρα..........



Βόνιτσα, 27- 07- 2009

το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: