Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Νεκρά ψάρια στον Άγιο Νικόλαο

Δεκάδες τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράστηκαν στον δίαυλο της Κλεοπάτρας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου του Δήμου Ανακτορίου την Τρίτη 28 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα στον δίαυλο που ενώνει την λίμνη Βουλκαρία με το Ιόνιο Πέλαγος βρέθηκαν περίπου 30 τόνοι νεκρών κυπρίνων.
Η αιτία του θανάτου των συγκεκριμένων ψαριών τα οποία ζουν σε γλυκό νερό, έγκειται στο γεγονός της απότομης πτώσης των νερών του διαύλου. Ο δίαυλος χωρίζεται από την λίμνη και το Ιόνιο Πέλαγος με δύο τεχνητά φράγματα τα οποία οι αγρότες τα ανοίγουν όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Έτσι, έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά οι κυπρίνοι οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν σε αλμυρό νερό έσκασαν από ασφυξία, καθώς έπεσε η στάθμη του νερού στον δίαυλο, ενώ τα υπόλοιπα ψάρια πέρασαν στο Ιόνιο.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τόσο του Δήμου Ανακτορίου, όσο και του Δήμου Παλαίρου και αφού η Νομαρχία καθυστέρησε αρκετά να επιληφθεί του θέματος, τα ψάρια απομακρύνθηκαν από την περιοχή και θάφτηκαν σε χώρο του Δήμου Παλαίρου, μετά και από υπόδειξη της Διεύθυνσης Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: