Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» καλή σας ημέρα. Πριν αρχίσω να σχολιάζω τα καλώς και τα κακώς κείμενα που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Και ξεκινάμε…

Μετά την δημοσίευση της καταγγελίας του κυρίου Κ. Τσαβαλά κατά της κυρίας Καραγκούνη στο προηγούμενο τεύχος της Ακαρνανίας, ως όφειλα ζήτησα από την θιγόμενη να απαντήσει, αν φυσικά ήθελε, στα λεγόμενα του προέδρου του συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων.

Η κυρία Καραγκούνη απλά μου ζήτησε να μεταφέρω σε εσάς την παρακάτω δήλωση της: «Ζούμε σε μία μικρή κοινωνία στην οποία ο καθένας καλώς η κακώς, γνωρίζει τις ρίζες και την πορεία του καθενός».

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Σπυρίδων. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς, οι πατέρες Αθανάσιος, Θεόφιλος, Κωνσταντίνος και ο πατήρ Αυγουστίνος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα κύριος Μπακογιώργος Νικόλαος και ο αριστερός ψάλτης κύριος Κτενάς Αντώνιος.

Είχα αναφερθεί και στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις υπέρογκες αυξήσεις που προχώρησε η Δημοτική Αρχή στο νερό και στα δημοτικά τέλη.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ανάμεσα στα θέματα υπήρχε και ένα που έλεγε για νέες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη και στο νερό.

Αν δεν κάνω λάθος τα θέματα που έρχονται προς ψηφοφορία στο Συμβούλιο τα γνωρίζει πρώτους από όλους ο Δήμαρχος, αν δεν κάνω λάθος πάντα.

Έτσι λοιπόν ήρθε και το συγκεκριμένο θέμα προς ψήφιση, αλλά μετά από παρέμβαση του Δήμαρχου και πρότασης δικιάς του το συγκεκριμένο θέμα δεν ψηφίστηκε και ως εκ τούτου δεν υπήρξε νέα αύξηση… τουλάχιστον προς το παρών.

Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πρόβλημα υγείας που είχα δεν μου επέτρεψε να παραβρεθώ. Μάλιστα ο κύριος Δήμαρχος στάθηκε στην απουσία μου.

Θα ήθελα να τον ρωτήσω πότε ήταν η τελευταία φορά που μου στάλθηκε πρόσκληση για να παρακολουθήσω ένα Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι έχω ζητήσει επανειλημμένα να ειδοποιούμε;

Δεν λέω πως είναι δύσκολο να μαθαίνω για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο να προσκαλείται και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας της πόλης μας.

Ακόμη και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας μου στέλνει προσκλήσεις για τα Νομαρχιακά Συμβούλια που γίνονται στο Μεσολόγγι. Ο Δήμος Ανακτορίου δεν μπορεί;

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η θεατρική παράσταση «Η λέξη «Πρόοδος» στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας στις 29 Νοεμβρίου.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κύριο Στέλιο Ντίνο ο οποίος είχε την απόλυτη ευθύνη για την συγκεκριμένη εκδήλωση σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανακτορίου και την Αμφικτιονία Ακαρνάνων.

Μάλιστα από ότι έμαθα η συγκεκριμένη εκδήλωση στοίχισε και πολύ λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος και μας στοιχίζουν …ο κούκος αηδόνι!!!

Πάμε και στα Δημοτικά.

Σε περίπου ενάμιση χρόνο θα έχουμε Δημοτικές εκλογές με το τοπίο σε ότι αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα κατεβάσει η κυβερνώσα παράταξη, να παραμένει εξαιρετικά χλωμό.

Στο blog της εφημερίδας μας στο internet (newsakarnania.blogspot.com) συνεχίζεται το γκάλοπ και τα μηνύματα που έχετε στείλει όλοι εσείς που συμμετέχετε σε αυτό είναι ποικίλα και αφορούν τόσο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτόν του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση θα συνεχιστεί ακόμη για αρκετό καιρό και όλοι σας προλαβαίνετε να στείλετε το μήνυμα σας. Μιας και αναφέρομαι σε μηνύματα, μήνυμα είναι έτοιμοι να στείλουν και οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας.

Κάτι πήρε το αυτί μου πως κάποιοι νέοι άνθρωποι του τόπου μας οι οποίοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την υπάρχουσα κατάσταση, ετοιμάζουν να κατέβουν στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό.

Μάλιστα τα …κουτσομπολιά κάνουν λόγο πως ο συνδυασμός αυτός θα αποτελείται από άτομα που προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους και που πιθανόν ακόμη και οι γονείς τους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις να ήταν υποψήφιοι με κομματικούς συνδυασμούς.

Αν πραγματικά γίνει κάτι τέτοιο να είστε σίγουροι πως τα δεδομένα θα ανατραπούν και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μίας μεγάλης έκπληξης. Ίδωμεν… άλλωστε ο καιρός που μας χωρίζει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν είναι πολύς.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και αναμένεται να βρεθούν στην Βόνιτσα πάρα πολλοί ετεροδημότες. Ήδη, όπως γίνεται και σε άλλες γιορτές όπως το Πάσχα, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ασφαλτόστρωση πολλών δρόμων στην πόλη μας.

Εν’ όψει των Χριστουγέννων φωταγωγήθηκε όλη η παραλία, η πλατεία και η Ελευθερίου Βενιζέλου με όμορφα φωτάκια και η εικόνα είναι πάρα πολύ ωραία…

Με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου το βράδυ, οι μαθητές της πόλης μας προχώρησαν την Δευτέρα (8/12) και την Τρίτη (9/12) σε πορείες διαμαρτυρίας. Κατά την διάρκεια των οποίων φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Όμως εγώ δεν κατάλαβα ένα πράγμα.

Πάντως, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο καθώς κάποιοι από τους μαθητές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ με πέτρες έσπασαν το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού.

Αυτά είναι γελοιότητες και αν νομίζετε πως με αυτό τον τρόπο τιμάτε τη μνήμη του 15χρονου θύματος τότε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Με αυτά που κάνετε χάνετε και το δικό σας δίκιο. Κρίμα…

Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδων ήρθε στην πόλη μας ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Λιβανός για να συναντηθεί με στελέχη του κόμματος.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανακτορίου, μέλη της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έλαμψε δια της απουσίας του ο πρόεδρος της κύριος Ελευθέριος Μπαλάσκας.

Η απουσία του νεοεκλεγέντα προέδρου σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν μήπως είναι τσακωμένος με την …θάλασσα!!!

Στην έκδοση του Νοεμβρίου της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» είχαμε αναφερθεί στο πρώτο θέμα μας και στα μαγαζιά της «Οδού Φυλής». Ενημερώθηκα πως ένα από αυτά τα μαγαζιά είχε κλείσει δύο φορές μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής. Φυσικά μετά από λίγο καιρό ξανα άνοιξε με απόφαση κάποιων άλλων…

Επίσης, στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας μας είχα γράψει για τον συμπολίτη μας που πιάστηκε στα πράσα από την αγροφυλακή να παίρνει λεμόνια από ένα περιβόλι στην Λευκάδα.

Από ότι έμαθα τελικά ο φίλος μας την γλίτωσε και ίσως ρόλο σε αυτό να έπαιξε και το ότι …έδωσε ρέστα κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο συμπολίτης μας ήταν στο σμήνος επιδείξεων και παρουσίασε τα καλύτερα, αποσπώντας και πολλές ημέρες τιμητική άδεια. Κομάντο μου σου εύχομαι καλή θητεία και καλός πολίτης…

Στο τεύχος Νοεμβρίου είχα αναφερθεί και στο ότι ο παπάς από το Μοναστηράκι είχε ζητήσει από τους πιστούς να μην ρίχνουν στο παγκάρι λιγότερα χρήματα από ένα ευρώ.

Είναι αλήθεια πως πολλοί ήρθαν και με έπιασαν, άλλοι με καλό και άλλοι όχι και τόσο ήπιο τρόπο, πως αυτά που αναφέρω είναι κακοπροαίρετα και πως ουδέποτε ο παπάς είπε τέτοια πράγματα.

Θα ήθελα να τους πω πως όπως αυτοί λένε αυτά τα πράγματα, έτσι και κάποιοι άλλοι συμπολίτες τους υποστηρίζουν αυτά τα οποία ανέφερα. Αν τελικά έχω άδικο, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη από τον πάτερ.

Πάντως θα ήθελα να τονίσω και το εξής επειδή ακούστηκε και αυτό. Μήπως ο πάτερ θα πρέπει να προσέχει λίγο περισσότερο τους επιτρόπους της εκκλησίας στο Μοναστηράκι;

Πάμε και στα αθλητικά.

Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε ο Α.Ο.Β. ο οποίος απέκτησε τον Παντελή Βανταράκη, έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και 12ετη θητεία, μεταξύ άλλων στον Πανελλήνιο.

Στόχος της ομάδας, όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» ο πρόεδρος της ομάδας κύριος Κουνέλης, δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η αλήθεια είναι πως με την απόκτηση του Βανταράκη ο στόχος μοιάζει ακόμη πιο εφικτός. Πάντως, ακούγεται πως αυτή δεν θα είναι και η μοναδική μεταγραφή ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στο ποδόσφαιρο, ο Αμβρακικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής καθώς παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου.

Πάντως όλοι στον Αμβρακικό κρατάνε χαμηλούς τόνους και έχουν …βαρεθεί να λένε πως στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Και πώς να κάνουν διαφορετικά αφού γνωρίζουν πως σε λίγο καιρό με την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο της ομάδας θα είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να κάνουν προπονήσεις μακριά από την Βόνιτσα.

«Αισθανόμαστε πως μας κοροϊδεύουν. Το γήπεδο είναι χάλια και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε άλλα γήπεδα για προπονήσεις. Αισθανόμαστε αθίγγανοι που πηγαίνουν από εδώ και από εκεί καθώς δεν έχουν σπίτι για να μείνουν», τόνισε φανερά οργισμένος στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» ο τεχνικός της ομάδας Αριστείδης Φερεντίνος.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θέσω ένα quiz:
Ποιος Βονιτσάνος απέκτησε πρόσφατα σπίτι στην Σητεία της Κρήτης;;;

Όποιος το βρει κερδίζει τρεις διανυκτέρευσεις στο συγκεκριμένο σπίτι (το οποίο δεν είναι και μικρό) με τα έξοδα πληρωμένα από τον ιδιοκτήτη. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και ημερήσια ξενάγηση στην όμορφη Σητεία.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: