Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

« Διαμαρτυρία εργαζομένων »

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ,για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας ,Λευκάδας, Πρέβεζας ,οι οποίοι χρησιμοποιούν τη ζεύξη Πρέβεζας- Ακτίου για να προσέλθουν στις εργασίες τους.
Τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα δεδομένων των διοδίων κι αδυναμίας έκδοσης των ειδικών καρτών διέλευσης -κατά την επίσημη εκδοχή- οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν το διπλάσιο αντίτιμο ,σε σχέση με αυτό που πλήρωναν, χρησιμοποιώντας τις εκπτωτικές κάρτες.
Φήμες όμως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πρόθεση της Κοινοπραξίας ,να διακόψει την παροχή των ειδικών καρτών μειωμένου κόστους ,επιβαρύνοντας για μια ακόμη φορά ,σε περιόδους οικονομικής κρίσης, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Άλλωστε πως θα βρεθούν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στους τραπεζίτες ,αν όχι από τους εργαζόμενους;
Δυστυχώς σε μια ευνομούμενη πολιτεία ,το κοινωνικό κράτος ,το κράτος πρόνοιας, είναι συνεπές μόνο κατά την αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας ,με αποτέλεσμα η ανέχεια να γίνει καθεστώς.
Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε και να αναδείξετε το συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά ,όχι μόνο τους εργαζόμενους (εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, τραπεζικούς κ.α )που διελαύνουν της σήραγγας ,αλλά πλήττει και σημαντικό μέρος της ευρύτερης τοπικής οικονομίας.

Σημ. Μήπως θα πρέπει να εφαρμοσθεί επιτέλους η κοινοτική οδηγία που προβλέπει εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης σε περιοχές ,στις οποίες η διέλευση γίνεται μέσω διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: