Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Μας χτύπησε ο ήλιος στο κεφάλι


Αγαπητοί αναγνώστες. Η διάθεσή μου για αυτή την έκδοση της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» θα είναι λίγο ανάλαφρη, άλλωστε Αύγουστος είναι, τα μπάνια του λαού έχουν αρχίσει και δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για επικρίσεις και αναλύσεις περί σακούλας και σκουπιδιών. Άλλωστε δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο σε αυτό το τεύχος αφού ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (αν και ο συγκεκριμένος παρά τον όγκο του «στελεχάκι» θα πρέπει να θεωρείται…) της πόλης μας, πάνε μαζί του στα μπουζούκια και διασκεδάζουν παρέα σε ρυθμούς Άντζελας Δημητρίου. Πάντως ο Δήμαρχος, δεν έδωσε το παρών μόνο στην Άντζελα, αφού και στον Τσαλίκη και στον Αδαμαντίδη ήταν εκεί, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά αυτό που χρόνια τώρα υποστηρίζει. «Γίνομαι χίλια κομμάτια για να τα προλάβω όλα», αυτά είναι λόγια δικά του και όχι δικά μου! Πάντως δήμαρχε σε παραδέχομαι με το θέμα των γλαστρών, έχεις δώσει ρέστα. Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό κάποιοι από τους εκλεκτούς μαγαζάτορες της παραλίας να διαμαρτύρονται σε σένα, στον κόσμο, στο λιμενικό να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας και καταγγελίες, μάλιστα ενημερώθηκα από υψηλόβαθμο μέλος του Λιμενικού της Πρέβεζας ότι συγκεκριμένος μαγαζάτορας στέλνει τον …παραγιό του με χαρτιά και παραχάρτια. Επίσης άλλος γνωστός εστιάτορας της παραλίας είναι πυρ και μανία μαζί σου αν και τα «μακρόστενα» και ακριβά τραπέζια τα δέχεται από τον Δήμο και τα αναζητά, όπως επίσης εμπνευσμένος από τα «ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ» μέχρι και τζάμπα διακοπές έχουν πάει μέλη της οικογένειας του με την συμβολή του Δήμου. Τέλος πάντων. Τελικά αυτές οι γλάστρες αν και πιστεύω ότι ήταν μια ευκαιρία να …επεκταθεί η σακούλα, έδωσαν πνοή στην παραλία γιατί ακούγοντας γνώμες πολλών πολιτών επιτέλους πίνουν καφέ στην παραλία και βλέπουν θάλασσα. Σου προτείνω μάλιστα Δήμαρχε να τις διατηρήσεις και τον χειμώνα. Αν θέλεις βέβαια τα Χριστούγεννα αντί για λουλούδια μπορείς να βάλεις μέσα στις γλάστρες, καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα!
Ολοκληρώνοντας την διαδρομή μου στα περί Δήμου να πω ότι τελικά οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με έχουν αφήσει έκθαμβο! Είναι εκπληκτικές, αφού να σκεφτείτε προσπαθώ να μην χάσω ούτε μία, τόσο πολύ με κεντρίζουν. Καλά ρε δεν ντρεπόμαστε; Τι είναι αυτά ρε; Εκδηλώσεις είναι αυτές ή το θέατρο του παραλόγου. Κύριοι του πολιτιστικού κέντρου 160.000 ευρώ προϋπολογισμός υπάρχει, τι είναι αυτά που μας παρουσιάζεται; Εκτός και αν και εδώ δράσει η περιβόητη σακούλα. Δήμαρχε τέλος, δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Όταν φτιάξεις γραφείο Τύπου και μπορείς να μου απαντάς ε τότε και εγώ ίσως να σου αποκαλύψω ποιος τελικά είμαι, αφού όπως έμαθα έχεις βάλει λυτούς και δεμένους να σου αποκαλύψουν την ταυτότητά μου!
Καλά ρε παιδιά, εκεί στη Νέα Δημοκρατία τι γίνεται; Επικρατεί ένα μπάχαλο. Υποψήφιοι δήμαρχοι εξαφανισμένοι, τοπικοί παράγοντες …αγνοούνται. Πρόεδρος και τοπική…ανύπαρκτη. ΟΝΝΕΔ είναι σαν να μην υπάρχει. Καρφώματα και αντεγκλήσεις έμαθα ότι είχανε κατά την διάρκεια και μετά τις εκλογές τους. Το πιο χειρότερο όμως είναι ότι όπως έχω καταλάβει, βουλευτές τους αγνοούν πλήρως και διερωτώμαι, αυτοί οι άνθρωποι του Δήμου Ανακτορίου, γιατί να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και όχι ΛΑΟΣ ή ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ; Γιατί να ψηφίζουν τους ανθρώπους που πριν τις εκλογές τάζουν λαγούς με πετραχήλια και μετά λένε: «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα τίποτα». Πρόσφατα έμαθα ότι ο κύριος Σπήλιος Λιβανός ερχόμενος στην Βόνιτσα και συνομιλώντας με μία ομάδα νέων, λίγο ή πολύ τους είπε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι πόσες θέσεις έχει τάξει προεκλογικά. Πόσες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ έχει «δώσει» προεκλογικά, πόσα «ΘΑ» έχει πει. Ίσως περισσότερα και από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Για αυτό σας λέω: Τσίπρας, Καρατζαφέρης, ελάτε αγαπητοί Νεοδημοκράτες Βονιτσάνοι να κάνουμε την ανατροπή.
Βλέποντας τους «υποψηφίους δημάρχους» που τον τελευταίο καιρό έχουν ηρεμήσει (ένας μόνο τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για τις εκλογές το όνομα του οποίου θα σας αποκαλύψω σύντομα) πιστεύω ότι ή δεν θέλουν να ασχοληθούν (λόγω αλλαγών του «Καποδίστρια») ή κατάλαβαν πλέον την αξία του σημερινού μας Δημάρχου και ίσως γίνει κάτι το ανεπανάληπτο, όλοι μαζί πορευτούν με αυτόν. Τέλος για τη Νέα Δημοκρατία και την τοπική τους θα θελα να πω ότι μαθαίνοντας για τους υποψηφίους προέδρους χάρηκα γιατί νέοι άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, θέλουν να οδηγήσουν το καράβι της ΝΔ στη Βόνιτσα (άσχετα αν το οδηγήσουν σε …ύφαλο!). Χαίρομαι που υπάρχει και Νεολαία της ΝΔ στη Βόνιτσα. Είναι ένα θετικό φαινόμενο το ότι έστω και λίγοι νέοι πολιτικοποιούνται και ασχολούνται με τα κοινά. Να τους δώσω μία συμβουλή όμως. Αγαπητά μου παιδιά αφήστε τις κόντρες και πηγαίνετε να βρείτε καμία γκόμενα. Καλοκαίρι είναι. Αφήστε τα φαγώματα για το ποιος είναι γραμματέας και ποιος θα έπρεπε να είναι, για τον χειμώνα. Τι θα κάνετε τον χειμώνα; Θα πρέπει με κάτι να ασχοληθείτε, αν και οι εκλογές έγιναν και το προεδρείο ψηφίστηκε!
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα επικρατεί ένα δεύτερο μπάχαλο. Να συγχαρώ τους ανθρώπους που πρόσφατα ψηφίστηκαν και εκλέχθηκαν στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Αγαπητοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έχετε βάλει και θα περιμένω μία απάντηση στο επόμενο τεύχος, με τον Δήμαρχο μας κύριο Γεώργιο Αποστολάκη. Εκλεγμένος κυρίως από εσάς είναι (που λέει ο λόγος), αλλά αυτό θα το συζητήσουμε τον χειμώνα. Τι σας έκανε ο άνθρωπος; Αν και ακούω ότι κάτι με τα πολιτιστικά έχει να κάνει. Περιμένω από εσάς την απάντηση γιατί εγώ πραγματικά, αν και ξέρω, δεν θα ήθελα να το αναλύσω. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ είστε εξαφανισμένοι. Δεν ακούγεστε πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχετε. Πηγαίνετε να κάνετε παρέα με αυτούς της ΝΔ και όλοι μαζί θα έχετε δημιουργήσει το τέλειο …κενό. Ακούω ότι στη Βόνιτσα θέλει να δημιουργηθεί και ΠΑΣΠ. Θετικό αυτό, αλλά από τα λόγια μέχρι την πράξη πιθανώς απέχουμε πολύ. Κάποια στιγμή και εσείς και το αντίπαλο δέος σας πρέπει να μας εξηγήσετε μέσα από τις σελίδες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» ποιος ο ρόλος σας; Τελικά μόνο η ρουσφετολογία και οι εξυπηρετήσεις σας απασχολούν; Το μόνο που βλέπω ότι λειτουργεί σωστά είναι το Κ.Κ.Ε. Λειτουργεί σωστά γιατί δεν …υπάρχει. Δεν ακούγεται. Οι μόνοι που σου φέρνουν στο μυαλό την ύπαρξη αυτού του κόμματος είναι ο βουλευτής μας κ. Νίκος Μωραϊτης (είναι ο άνθρωπος που παραδέχομαι για το έργο του από τους 8 εκλεγμένους βουλευτές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας) και ο συνονόματος του, Νίκος Μπακογιώργος. Αγαπητέ φίλε κράτα γερά τις Θερμοπύλες του Κ.Κ.Ε στον Δήμο Ανακτορίου.
Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλά άρθρα στην «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» που μιλούν και σχολιάζουν την υγεία στον Δήμο μας και κυρίως την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας. Έχετε δίκιο. Το σύστημα νοσεί. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνο δύο ειδικευμένοι γιατροί στο Κέντρο Υγείας και να μην υπάρχουν οι στοιχειώδεις ειδικότητες. Μεγάλο είναι και το πρόβλημα του ασθενοφόρου που δεν ξέρω κατά πόσο τις βραδινές ώρες λειτουργεί. Για αυτό το θέμα θέλω να πω ένα πράγμα. Αυτό το κράτος θα μας αναγκάσει να φτιάξουμε αυτοσχέδια ασθενοφόρα τοποθετώντας τους ασθενείς πάνω σε κλιματιζόμενες καρότσες. Κρεμώντας τον ορό του ασθενή πάνω σε τσιγκέλια που κρεμάμε τα σφαχτά. Θέλουν να μας γυρίσουν στην δεκαετία του ’50. Τελικά βλέπω ότι γίνεται ένα βήμα εμπρός και τρία βήματα πίσω. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στην παλαιολιθική εποχή. Όσο αφορά το θέμα των γιατρών του Κέντρου Υγείας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζονται πιο δυναμικές ενέργειες. Κλείστε τον δρόμο προς Λευκάδα, Πάλαιρο και Πρέβεζα κοντά στο Δεκαπενταύγουστο και θα σας πω εγώ πως θα ενεργοποιηθούν Νομάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι και οι υπεύθυνοι Υγείας του Νομού μας. Τελικά αυτό που θέλουν δεν είναι λόγια και επιστολές, αλλά πράξεις και δυναμικές παρεμβάσεις που μπορεί να είναι λίγο επώδυνες για κάποιους αλλά πρέπει να μας χαρακτηρίζουν. Άλλωστε ξηρομερίτες είμαστε. Ας το αποδείξουμε και στην πράξη. Ας ζητήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Δεν θέλουμε πολυτέλειες γιατί δεν έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές. Θέλουμε να αυξηθούν οι παθολόγοι του Κέντρου Υγείας, να έρθουν κάποιες επιπλέον ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας, να λειτουργεί υποδειγματικά το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό τμήμα και να υπάρχει επί 24ωρου βάσεως κάλυψη ασθενοφόρου. Είμαστε στο 2008 και αυτά που ανέφερα είναι τα στοιχειώδη και όχι πολυτέλειες. Απευθύνομαι σε όλους τους τοπικούς φορείς και τους προκαλώ και τους προτείνω να προβούν σε δυναμικές παρεμβάσεις.
Αυτά τα λίγα ήθελα να αναφέρω σήμερα και να προτείνω σε όλους τρέχοντας στις παραλίες και κάνοντας τα μπάνια τους, ναι μεν να είναι ανέμελοι αλλά να μη ξεχάσουν και τα προβλήματα της περιοχής μας. Απλά κρατήστε τα για λίγο αποθηκευμένα στον «σκληρό δίσκο» του εγκεφάλου σας. Να ευχηθώ καλό Δεκαπενταύγουστο και να με περιμένετε τον Σεπτέμβριο …μαυρισμένο (όχι από το ξύλο αλλά από τα μπάνια).

Εις το επανιδείν
«ΝΕΡΩΝΑΣ»
neronas14@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: