Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» καλή σας ημέρα. Μπήκαμε στον Αύγουστο και οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά όπως για τα καλά έχουν αρχίσει και διάφορες αντιπαραθέσεις σε πολιτικό, και όχι μόνο, επίπεδο.

Μαρίνα Ακτίου, πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Ανακτορίου και άλλα έχουν ανεβάσει στα ύψη το θερμόμετρο των αντιπαραθέσεων. Εγώ από τη στήλη μου θα προσπαθήσω να σας κατατοπίσω για το τι γίνεται…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει τελικά ρεύμα στην Μαρίνα του Ακτίου. Αφορμή δεν είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να γίνει αυτό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε.

Ο κύριος Δήμαρχος φώναζε αριστερά και δεξιά πως δεν πρόκειται να δώσει ρεύμα στην Μαρίνα γιατί θέλει να προστατέψει τον Αμβρακικό Κόλπο από ακόμη ένα έγκλημα που συντελείται εις βάρος του.

Όλοι είχαμε σπεύσει να χειροκροτήσουμε την απόφαση του Δημάρχου, αλλά μόλις έγινε γνωστό πως τελικά το ρεύμα δόθηκε και πως η αφορμή η οποία ο Δήμος δεν ήθελε να παραχωρήσει το ρεύμα ήταν άλλη και όχι η προστασία του Αμβρακικού είχαμε αντιδράσεις.

Το χειρότερο όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε καθώς η υπογραφή στο έγγραφο ήταν ενός απλού υπαλλήλου καθώς την συγκεκριμένη ημερομηνία απουσίαζαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δύο αντιδήμαρχοι!

Ο υπάλληλος βέβαια έκανε πολύ καλά την δουλειά του και ο προφανώς ο Δήμαρχος το γνώριζε πως η υπόθεση θα έχει την συγκεκριμένη κατάληξη.

Έτσι, η δουλειά έγινε σωστά τόσο για τον ίδιο τον Δήμαρχο όσο και για τους ιδιοκτήτες της Μαρίνας και ο Δήμαρχος μπορεί να λέει ότι έγινε λάθος του υπαλλήλου, αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς!

Με λύπη μου πληροφορήθηκα την παραίτηση του κυρίου Χρήστου Σπηλιά από τη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού. Ο κύριος Σπηλιάς προσέφερε πολλά στον φορέα και είναι κρίμα να αναγκάζεται σε παραίτηση.

Και λέω αναγκάζεται καθώς στην επιστολή παραίτησης που έστειλε φαίνεται ξεκάθαρα η πικρία του από τη στάση της πολιτείας, η οποία μόνο ως αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί, απέναντι στον Φορέα.

Ας πιάσουμε λίγο και την Νέα Δημοκρατία και ας πούμε και λίγα πράγματα για την Τοπική η οποία έχει μείνει ακέφαλη.

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί δύο υποψηφιότητες. Και οι δύο προέρχονται από νέους ανθρώπους. Αυτό είναι καλό κατά την άποψή μου.

Πάντως, πιστεύω πως και μετά τις εκλογές της Τοπικής θα ακουστούν και θα λεχθούν πολλά, όπως έγινε και με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θέλω να συστήσω σε όλους… ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Βόνιτσα. Ευτυχώς, χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, τόσο επίγεια όσο και από αέρος, αλλά και των κατοίκων, αυτή τέθηκε μετά από λίγη ώρα υπό έλεγχο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως το βυτιοφόρο του Δήμου Ανακτορίου καθυστέρησε πολύ να φτάσει στον τόπο της πυρκαγιάς. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον εκσκαφέα του Δήμου που έφτασε άμεσα και ρίχτηκε από νωρίς στην μάχη.

Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον χειριστή του μηχανήματος για την προσπάθεια που κατέβαλε. Φυσικά συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν και σε όλους και όλες που βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης.

Πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε προϋπολογισμός ύψους 160.000 ευρώ για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανακτορίου. Διαβάζοντας στο προηγούμενο τεύχος το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, έπεσα από τα σύννεφα!

Μα καλά, αυτές οι εκδηλώσεις θα στοιχίσουν 160.000 ευρώ; Ποιους κοροϊδεύετε; Και μην μου πείτε πως ο προϋπολογισμός αφορά και τα Γρηγοράκεια! Αν είναι έτσι και πάλι τα 160.000 ευρώ φαντάζουν ως εξωφρενικό ποσό!

Και μιας και ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά θα ήθελα να τονίσω κάτι για τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν καταντήσει σαν περιοδεύων θίασος καθώς τρέχουν από χωριό σε χωριό για να …εμπλουτίσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Ξέρετε ποιο είναι το …έπαθλο για αυτά τα παιδιά. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων παίρνουν όλα από ένα σουβλάκι. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες όταν ένα πιτσιρίκι ζήτησε και δεύτερο σουβλάκι παραλίγο να το δείρουν!

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Και να φανταστεί κανείς πως οι υπεύθυνοι του Κ.Δ.Α.Π είναι απλήρωτοι αρκετούς μήνες τώρα. Πάντως για αυτό δεν ευθύνεται ο Δήμος! Ο Δήμος ευθύνεται για τα …σουβλάκια!

Τις προάλες κάποιοι συμπολίτες μας, πρώτης γραμμής, εθεάθησαν στο Καζίνο Λουτρακίου να παίζουν Μπλακ Τζακ. Τρεις στον αριθμό! Κάποια στιγμή όπως παίζανε μπλακ τζακ ο γκρουπιέρης φώναξε «συλλαμβάνεστε».

Το «συλλαμβάνεστε» είναι όρος του μπλακ τζακ. Στο άκουσμα της λέξης ο ένας από τους τρεις παρευρισκόμενους πετάχτηκε όρθιος και φώναξε. «Γιατί ρε παιδιά. Νόμιμα παίζουμε εμείς εδώ»! Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Το γέλιο που έπεσε δεν είχε προηγούμενο!

Τον προηγούμενο μήνα είχα ασχοληθεί αρκετά με την «Δημοτική Αστυνομία» του Δήμου Ανακτορίου. Είναι αλήθεια πως είπα πολλά αλλά επίσης είναι αλήθεια πως κλείνοντας έγραφα τα παρακάτω:

«Αλλά μάλλον θα πρέπει να σταματήσω να είμαι τόσο κακός απέναντι στον αξιαγάπητο συμπολίτη μας που κάνει ότι μπορεί για να εξυπηρετήσει όλους εμάς τους δημότες. Έστω και φορώντας παραλλαγή που φέρνει το λογότυπο «Δημοτική Αστυνομία»!

Θα ήταν καλό κύριε πριν πάρετε τηλέφωνο και απειλήσετε τον οποιοδήποτε να διαβάζετε ολόκληρο το κείμενο και να μην ακούτε αυτούς που σας βάζουν στην πρίζα για να γελάνε μετά μαζί σας.

Άλλωστε νομίζω πως δουλειά σας, έστω και αφιλοκερδώς όπως υποστηρίζετε, είναι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στους πολίτες του Δήμου Ανακτορίου και όχι να τους φοβερίζετε!!!

Πάντως, την παραλλαγή που έγραφε «Δημοτική Αστυνομία» δεν την ξαναφορέσατε. Κάτι είναι και αυτό…

Ένα βράδυ είδα στην παραλία της Βόνιτσας ένα πιτσιρίκι με ποδήλατο που φορούσε κράνος της αστυνομίας. Μπορείτε να φανταστείτε ποιος μου ήρθε αμέσως στο μυαλό…

Στην Βόνιτσα βρέθηκε την 1η Αυγούστου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος. Ο Μακαριότατος μία ημέρα αργότερα ενθρόνισε τον νέο Μητροπολίτη Λευκάδας.

Την Παρασκευή το βράδυ συνέφαγε με αρκετούς Μητροπολίτες σε ταβέρνα της παραλίας και στη συνέχεια όλοι μαζί αναχώρησαν με τα αυτοκίνητά τους για το ξενοδοχείο όπου διέμειναν.

Και ενώ ένα ένα τα αυτοκίνητα αποχωρούσαν από την παραλία, στο τέλος της ουράς έκανε την εμφάνισή του και ποιος νομίζετε; Το «περιπολικό» της Δημοτικής Αστυνομίας!!!

«Παραλιακή Λεωφόρο» θα θυμίζει τον Αύγουστο ο Δήμος Ανακτορίου και αυτό γιατί πολλά από τα «πρώτα» ονόματα της πίστας θα δώσουν συναυλίες τόσο στην Βόνιτσα όσο και στον Δρυμό. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά τα ακόλουθα:

7 Αυγούστου: Έλενα Παπαρίζου, 9 Αυγούστου: Γιάννης Πάριος, 12 Αυγούστου: Πέγκυ Ζήνα, 16 Αυγούστου: Βασίλης Καρράς.

Όλοι τους έρχονται μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτό το αναφέρω έτσι για να μην βγει κανείς αργότερα και πει πως «εμείς τους φέραμε!»

Τουλάχιστον έτσι ακούγεται… ιδιωτική πρωτοβουλία. Φυσικά θα δούμε αν όντως ισχύει αυτό. Θα επανέλθω τον επόμενο μήνα.

Φυσικά οι παραπάνω καλλιτέχνες δει είναι οι μόνοι που θα έρθουν στην περιοχή καθώς ήδη μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι Γιώργος Τσαλίκης, Θέμης Αδαμαντίδης και Άντζελα Δημητρίου.

Σε όλους το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Ανακτορίου. Μάλιστα στην Άντζελα Δημητρίου, η οποία τραγούδησε στην Πάλαιρο, έριξε και μία στροφή, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια της αοιδού. Γεια σου Δήμαρχε!


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη φημολογία περί επικείμενου σεισμού στην Λευκάδα. Εγώ αυτά, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο τεύχος, τα θεωρώ καραγκιοζιλίκια καθώς δεν πιστεύω πως μπορούν να προβλεφθούν οι σεισμοί.

Για να διασκεδάσουμε όμως θα ήθελα να σας προτείνω κάποιες οδηγίες για περίπτωση που ο σεισμός σας πετύχει στο γραφείο σας:

1. Μην αρχίσετε να τρέχετε πανικόβλητοι από το ένα γραφείο στο άλλο
φωνάζοντας «Σεισμός !!». Όλοι το ξέρουμε ότι γίνεται σεισμός

2. Σταθείτε κάτω από τραπέζια ή γραφεία. Βάλτε μία σφυρίχτρα στο στόμα και αλειφτείτε με τζατζίκι έτσι ώστε να σας βρουν τα σκυλιά της ΕΜΑΚ.

3. Σε περίπτωση που σας έχει έρθει το Monitor καπέλο μείνετε εκεί που
είστε διότι μπορεί να προκαλέσετε πανικό στους γύρω σας νομίζοντας ότι είστε εξωγήινος.

4. Αν σας έρθει η Κυρά Κατίνα από το πουθενά, μην πανικοβληθείτε !!
Μάλλον συγύριζε στην ταράτσα !!!

5. Μην παίρνετε τηλέφωνο στο κινητό τσάμπα !!! Έτσι κι αλλιώς και το
σταθερό, την ώρα του σεισμού είναι κινητό!!!

6. Προς Θεού, μην αρχίσετε να κλέβετε μνήμες, οθόνες, ποντίκια κ.τ.λ.
εκμεταλλευόμενοι το γεγονός.

7. Μην πάτε να κατέβετε με το ασανσέρ, είναι άσκοπο. Θα κατέβετε μαζί με τον όροφο.

8. Μην τρέξετε στους πυροσβεστήρες χωρίς λόγο. Αυτοί είναι σχεδιασμένοι για άλλη θεομηνία. Μην αρχίσετε να ψεκάζετε CO2 παντού όπου βρίσκετε!!

9. Μην πλησιάζετε στις ακτές !! Μπορεί να βγει ο Γκοτζίλα !!!

10. Αν βρεθείτε έξω την ώρα του σεισμού μείνετε έξω ! Αν βρεθείτε μέσα μείνετε μέσα ! Αν προβληματιζόσαστε για το αν ήσασταν μέσα ή έξω μάλλον έχει γίνει της …

11. Μην αρχίσετε τα τηλέφωνα στον Βαρώτσο. Δεν απαντάει ο …

12. Μην τρέχετε όλοι στην έξοδο κινδύνου !! Δεν υπάρχει τέτοια έξοδος!!

Υ.Γ Θα ήθελα να ευχηθώ βίο ανθόσπαρτο στα δύο ζευγάρια που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου πριν λίγες ημέρες. Ο λόγος για τον Νίκο Προδρομίτη που ήρθε εις γάμου κοινωνία με την Χαρα Σούκη και τον Χρήστο Μπαλάσκα που στεφανώθηκε με την Βούλα Αλαφογιώργου. Να ζήσετε…

Υ.Γ1: Τελικά οι καμένες λάμπες στην παραλία αντικαταστάθηκαν. Κάτι είναι και αυτό…

Υ.Γ2: Στις 26 Ιουλίου ο πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Ανακτορίου κύριος Ιωάννης Κουνέλης βάπτισε την κόρη του. Το όνομα αυτής Ναυσικά – Νεκταρία. Να σας ζήσει.

Υ.Γ3: Χίλια μπράβο στον Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου Ανακτορίου που την Δευτέρα 4 Αυγούστου πραγματοποίησαν ακόμη μία εθελοντική αιμοδοσία.



ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ
iznogoud67@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: