Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

«Κανένα συγχωροχάρτι στη Νέα Δημοκρατία»


Σε μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του SOZOS INN HOTEL και που διοργάνωσε η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ του Δήμου Ανακτορίου και η Νεολαία του κόμματος στην πόλη μας, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κύριος Ανδρέας Λοβέρδος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ Θάνος Μωραϊτης, Χρήστος Βερελής και Σοφία Γιαννακά, ο πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κύριος Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Δήμαρχος Ανακτορίου κύριος Γεώργιος Αποστολάκης, ο Νομάρχης Λευκάδας κύριος Κώστας Αραβανής, ο Νομάρχης Πρέβεζας κύριος Βασίλης Ιωάννου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κύριος Σπυρίδων Τουρουνίδης και η Γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ του Δήμου Ανακτορίου κυρία Γεωργία Μυρωνίδου.
Ο Κύριος Λοβέρδος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και πάλι στο θέμα των πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πολύ σύντομα θα είναι και πάλι κυβέρνηση, ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και κατέκρινε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Φίλες και φίλοι. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που είσαστε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εσένα προσωπικά Γεωργία, για την πρόσκληση που μου κάνατε να είμαι εγώ ομιλητής στην σημερινή εκδήλωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου από την Βουλή των Ελλήνων που είναι εδώ. Τους ευχαριστώ γιατί αυτές τις ημέρες οι δυνάμεις μας δεν πρέπει να είναι συγκεντρωμένες στην Αθήνα, πρέπει να είναι αποκεντρωμένες. Ευχαριστώ όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ, σε μία συγκέντρωση που δεν γίνεται στο κέντρο του Νομού, αλλά στη Βόνιτσα και στην οποία έχουμε πολλά να πούμε. Πριν ένα χρόνο είχα ξανά επισκεφτεί την Αιτωλοακαρνανία. Ήταν τότε που είχαν γίνει οι σεισμοί. Θα ήθελα να πω πως αυτή είναι η τελευταία φορά που έρχομαι στην περιοχή σας ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης καθώς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό θα είναι βουλευτές της Κυβέρνησης. Από τις συνομιλίες που είχα μαζί σας κράτησα πολλά πράγματα. Πολλοί με ρωτήσατε πως βλέπω τα πράγματα και σας απάντησα πως αυτά που βλέπετε εσείς τα βλέπω και εγώ. Τίποτα δεν είναι διαφορετικό από ότι φαίνεται. Οι αριθμοί του ΠΑΣΟΚ είναι αριθμοί πλειοψηφίας, η παράσταση νίκης που του δίνουν οι πολίτες που πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, είναι αριθμοί που δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή την στιγμή συντριπτική πλειοψηφία στον ελληνικό λαό και σε λίγους μήνες θα είναι η κυβέρνηση του τόπου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την πλήρη πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων για να στηρίξουν την Κυβέρνηση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και να υλοποιήσει αυτά που ζητάνε οι Έλληνες πολίτες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως έχει πάει την χώρα πίσω και τονίζοντας την ανάγκη να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής, εδώ και λίγες εβδομάδες εκλιπαρούν για συνεννόηση, εκλιπαρούν για συναίνεση. Ενώ πέντε χρόνια πήγαν την χώρα πολύ πίσω από εκεί που την βρήκαν, ενώ βρήκαν μία χώρα σε ζηλευτό επίπεδο, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την χώρα άρχισαν την κατεδάφιση. Περίμεναν να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να αρχίσουν την κατεδάφιση της οικονομίας, την φωτογράφηση της χώρας ως μία χώρα που χρωστάει, που κορόιδευε την Ευρώπη, που έλεγε ψέματα στους πολίτες, ενώ όλος ο κόσμος έλεγε πως είμαστε μία χώρα που κατάφερε να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες και που είχε πετύχει πρωτοφανείς αριθμούς ανάπτυξης, είχε επιτύχει να μπει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε επιτύχει να συλληφθεί η τρομοκρατία και όλα όσα είχε επιτύχει και αποσκοπώντας σε αυτά που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας και δεν την άφησαν να λειτουργήσει καλύτερα ως προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών. Είχανε πει το σωστό, πως πρέπει να επανιδρυθεί το κράτος και το ξέχασαν μόλις ανέλαβαν. Ομολόγησαν πως η οικονομία δεν πάει καλά και μετά εν μέσω της κρίσης που είχαν δημιουργήσει στον τόπο τους βρήκε και η κατραπακιά της διεθνούς νομισματικής κρίσης. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν των πέντε ετών αυτής της συμπεριφοράς της επιζήμιας για τον τόπο, της καταστροφικής πολιτικής για τον τόπο, τώρα που έχασε τα αυγά και τα καλάθια ζητάει στήριξη. Η Νέα Δημοκρατία όταν ζητά συναίνεση εννοεί συγχωροχάρτι. Δεν εννοεί να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε. Μίλησαν για την ανάγκη να δώσουν χρήματα στους πολίτες το 2009, χωρίς να σχεδιάζουν το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες για αλλαγές που πρέπει να κάνει και κυνηγάει τον κόσμο, αλλά αυτούς που χρωστάνε και τους ισχυρούς δεν τους κυνηγούν. Τρώνε χαστούκια και από τους Ευρωπαίους που λένε πως όλες οι χώρες που βρίσκονται στην ευρωζώνη μπορούν να κάνουν ανοίγματα στα οικονομικά τους για να βοηθήσουν τους πολίτες. Όλοι μπορούν εκτός από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί διότι πρέπει να κάνει περικοπές, πρέπει να κάνει αυστηρή δημοσιοοικονομική πολιτική, διότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα η οποία έχει σχεδιάσει τα επόμενα χρόνια. Το χαστούκι είναι για μία Ελλάδα ανερμάτιστη με την κυβέρνηση την Ν.Δ. Ο Πρωθυπουργός έρχεται στην Βουλή και αντί να λέει τι θα κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση, λέει πόσο δύσκολη είναι η περίσταση, λες και εμείς δεν ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η περίσταση. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να λέει για αυτά που θα κάνει, για αυτά που είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει. Εμείς σεβαστήκαμε τον κύριο Καραμανλή. Εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε όπως έκαναν αυτοί όταν έλεγαν τον κύριο Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κλέφτες. Εμείς κάναμε μία αντιπολίτευση με σύνεση. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν και να δώσουμε συγχωροχάρτι. Εμείς όπου και αν βρισκόμαστε, στα καφενεία, στους δρόμους θα πρέπει να λέμε ένα πράγμα. Πως πρέπει να φύγει η Νέα Δημοκρατία και πρέπει να φύγει όσο γίνεται γρηγορότερα».
Σε ότι αφορά τις πρόωρες εκλογές απάντησε και σε αυτούς που υποστηρίζουν πως εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν είναι σωστό να γίνουν εκλογές.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα επιδειξιομανών. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και σκοπός του είναι να κυβερνήσει κάνοντας ότι μπορεί περισσότερο για το καλό της πατρίδας. Είναι σωστό όμως να ζητάμε εκλογές; Το πρώτο επιχείρημα είναι ότι ο κόσμος στην αρχή στις δημοσκοπήσεις μας έλεγε ότι με την κρίση αυτή όχι εκλογές. Έδινε μία πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, έδινε μία τεράστια διαφορά στο ποιος πιστεύει ο πολίτης ότι θα κερδίσει υπέρ μας, αλλά ταυτοχρόνως έλεγε όχι εκλογές. Αυτά τα ποσοστά που έλεγαν όχι εκλογές κάθε ημέρα που περνάει μειώνονται. Αυτοί που έλεγαν όχι εκλογές ήθελαν να δουν σε αυτή την αναστάτωση αυτοί που κυβερνάνε πέντε χρόνια τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουνε. Όσο όμως περνάνε οι εβδομάδες βλέπουνε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ένας πολιτικός που απαγγέλει τα προβλήματα του τόπου. Δεν έχει βρει τις λύσεις τους. Εμείς τις ζητάμε γιατί είναι καλό για τον τόπο. Αυτοί λένε επίσημα όχι και κάθε ημέρα τροφοδοτούν με δηλώσεις και παραπολιτικά το εκλογικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας μας. Σπεύδουν να πιάσουν στασίδι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να είναι οι επόμενοι αρχηγοί και αυτή η κίνηση που δημιουργούν είναι κίνηση αστάθειας και ο πολίτης το καταλαβαίνει και λέει πως αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει τις κατάλληλες εσωτερικές προϋποθέσεις, την ομόνοια, και δεν έχει το σχέδιο για να βοηθήσει την χώρα. Άρα ωριμάζει ολοένα και περισσότερο στον κόσμο η ιδέα για τις εκλογές. Οι εκλογές είναι απαραίτητες για τον τόπο για να βγει μία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυνατή, μία κυβέρνηση η οποία θα ξεκινήσει το συμμάζεμα του κράτους.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε και είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Παπούλια και αμέσως μετά ζήτησε και πάλι εκλογές αποσαφηνίζοντας από τώρα ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συμφωνία των κομμάτων, έτσι ώστε αν γίνουν εκλογές να μην μας απειλούν πάλι με εκλογές σε τρεις ή τέσσερις μήνες και διευκρίνισε στον κύριο Παπούλια ότι το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει για την επανεκλογή του στο αξίωμα αυτό. Έτσι εκπέμψαμε ένα μήνυμα σοβαρότητας ότι οι εκλογές οι οποίες ζητάμε να γίνουν πρόωρα, μέσα στο 2009, δεν θα είναι εκλογές που θα αναδείξουν μία κυβέρνηση η οποία θα τελεί υπό την αίρεση της στάσης της ΝΔ του χρόνου τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη».
Τι θα κάνει όμως το ΠΑΣΟΚ από την στιγμή που θα αναλάβει Κυβέρνηση; Ο κύριος Λοβέρδος τόνισε τα εξής: « Το μεγάλο θέμα που μας απασχολεί είναι το τι θα κάνουμε αφού ο λαός μας εμπιστευτεί και μας δώσει την αυτοδύναμη πλειοψηφία. Αυτά τα οποία έχουμε προγραμματίσει από το 2007 είναι και σήμερα επίκαιρα. Το πρόγραμμα μας του 2007 δεν είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το διακόψαμε και αφού χάσαμε τις εκλογές το πετάξαμε. Είναι στο τραπέζι αφού είναι η βάση κάποιων πολιτικών που πρέπει να αναπτύξουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει η χώρα. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα που συσωρεύτηκαν στην χώρα από τον Μάρτη του 2007 και πολλαπλασιάστηκαν λόγω και τις διεθνούς οικονομικής κρίσης, είναι προβλήματα που απαιτούν και νέες προτάσεις. Τις συνολικές μας προτάσεις θα εξαγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 22/02 στην Αθήνα. Εμείς με το που θα αναλάβουμε το πρώτο πράγμα θα είναι το συμμάζεμα και στο συμμάζεμα τα προγράμματα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Οι δικές μας πολιτικές συνοψίζονται σε τρία πράγματα. Ξέρω ότι κανείς σας και καμία δεν περιμένει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βγουν και να κάνουν αναλυτική καταγραφή του προγράμματος μας. Εσείς θέλετε να ξέρετε ποια είναι η κατεύθυνσή μας. Ο κόσμος ξέρει να βλέπει από τα μάτια μας, από την συμπεριφορά μας, από αυτά που λέμε αν νοιαζόμαστε για τους περισσότερους. Πρέπει να καταλάβετε πως αμέσως και με έντονο τρόπο θα βοηθήσουμε τον κόσμο που αναξιοπαθεί να μπορέσει να αυξήσει το εισόδημά του γιατί αυτό και θα βοηθήσει και θα δώσει κίνηση στην οικονομία. Το πρόγραμμα των αλλαγών που διαμορφώνουμε θα είναι το πρόγραμμα που θα πείσει του πολίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε μιλήσει για μέτρα που άμεσα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, στις ανάγκες του τουρισμού, στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην ενότητα του κόμματος: «Σκέφτεστε αν εμείς μπορούμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά να έχουμε την εσωτερική μας ενότητα και γαλήνη. Λέτε πως εσείς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις δυσκολίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στην εξωτερική πολιτική και οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με την οικονομία; Θα είστε ενωμένοι ή θα αρχίσουν από τη πρώτη εβδομάδα οι μουρμούρες και ο προσφάτως κακός σας εαυτός θα ξαναβγεί στο προσκήνιο; Εμείς την εσωτερική συνοχή την είχαμε αποκτήσει πριν τον Σεπτέμβριο που ο Καραμανλής ανέβηκε με πλειοψηφία στη Θεσσαλονίκη για την Δ.Ε.Θ. και κατέβηκε μειοψηφία. Την είχαμε όλο το καλοκαίρι του 2008 και αρκεί να θυμηθείτε την Βουλή και τα κανάλια εκείνης της εποχής όλα τα στελέχη που ήταν μπροστά. Όλες οι δυσκολίες που περάσαμε χαλύβδωσαν την ενότητα της παράταξης. Η απαίτηση για ενότητα πρέπει να φτάνει μέχρι τους Δήμους και τις Νομαρχίες και όχι μόνο στην Αθήνα και αυτί να είναι βασική διεκδίκηση για κάθε στέλεχος του κόμματος».

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: