Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Γληγοράκεια 2009


Όπως κάθε χρόνο την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα το καρναβάλι της πόλης μας, ευρύτερα γνωστό ως Γληγοράκεια. Πάρα πολύς κόσμος, τόσο από τον Δήμο Ανακτορίου, όσο και από τις γύρω περιοχές βρέθηκε στην πόλη μας για να παρακολουθήσει από κοντά το καρναβάλι.
Εκτός από τα άρματα του Δήμου Ανακτορίου που συμμετείχαν στην παρέλαση, το παρών έδωσαν και τρία άρματα του Δήμου Αλυζίας και πιο συγκεκριμένα του Δημοτικού Διαμερίσματος της Κανδήλας, καθώς επίσης και ένα άρμα από τον Άγιο Νικόλαο. Φυσικά υπήρχαν και τρία πεζοπόρα τμήματα με το ΚΔΑΠ Ανακτορίου για ακόμη μία φορά να κλέβει την παράσταση με το γκρουπ «ΤΑΠΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ».
Η θεματολογία των αρμάτων δεν μπορούσε να είναι άλλη από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, την απόδραση Παλαιοκώστα, αλλά και από προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή μας και που πολύ εύγλωττα αναπαραστάθηκαν στο άρμα που έφερνε τον τίτλο «Κ.Υ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ».
Φυσικά υπήρξαν και πολλά προβλήματα καθώς τα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης δεν πέρασαν μπροστά από την παραλία όπου βρέθηκε πολύς κόσμος. Πάντως είναι αλήθεια πως ο κύριος όγκος των επισκεπτών ήταν στην Ελευθερίου Βενιζέλου, εκεί όπου η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Φέτος και μετά από αρκετά χρόνια, η τελετή της καύσης του Γληγοράκη πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Βόνιτσας. Εκεί είχε δημιουργηθεί μία εξέδρα όπου ο Γληγοράκης υποβλήθηκε από τους γιατρούς στις απαιτούμενες εξετάσεις για να μείνει ζωντανός, ενέργειες όμως οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς ο Γληγοράκης τελικά μας άφησε χρόνους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καύση του και ο ουρανός της πόλης μας φωτίστηκε από εκατοντάδες βεγγαλικά που έκαναν την νύχτα ημέρα.
Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα μαγαζιά της πόλης μας όπου πάρα πολύς κόσμος ξενύχτησε διασκεδάζοντας.
Φυσικά κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως υπήρξαν και πάρα πολλά παράπονα για το φετινό καρναβάλι από κόσμο που με βρήκε και μου τα είπε. Αυτά τα δημοσιεύουμε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και στην στήλη «ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ».

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: