Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ γεια σας. Ακόμη μία φορά μέσα από την τελευταία σελίδα της εφημερίδας μας μας δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσουμε τα όσα καλά και όσα άσχημα συνέβησαν αυτό τον μήνα στην όμορφη πόλη μας , και όχι μόνο. Και ας ξεκινήσουμε…

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα Γληγοράκεια και τα παράπονα που εξέφρασαν πολλοί συνδημότες μας ήταν πάρα πολλά και εγώ οφείλω να τα γράψω αν και πάλι θα ακούσω αρκετά από τους υπευθύνους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Από το πρωί αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί στη Σάλτινη όπου κάθε χρόνο ο Δήμος είτε με ζωντανή ορχήστρα είτε με ηχητικές εγκαταστάσεις φρόντιζε για την ψυχαγωγία των επισκεπτών.

Φέτος όμως όσοι βρέθηκαν στη Σάλτινη, και δεν ήταν λίγοι αυτοί, την έβγαλαν στην …μούγκα καθώς κανείς δεν είχε φροντίσει να υπάρχει μουσική στην περιοχή.

Όπως κανείς δεν είχε φροντίσει να υπάρχει φαγητό για τους επισκέπτες, όπως γινόνταν τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, έστω και την τελευταία στιγμή μεταφέρθηκε ένα φορτηγό με χαλβάδες στην περιοχή οι οποίοι μοιράστηκαν στους επισκέπτες.

Πάντως σε ότι αφορά το φαγητό αν η μισή ντροπή είναι του Δήμου η άλλη μισή είναι σε όλους αυτούς που κάθε χρόνο κοιτάζουν να την βγάλουν …τσάμπα. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση εγώ είμαι υπέρ του να μην μοιράζουμε τσάμπα φαγητό στον κάθε …επιτήδειο.

Και συνεχίζουμε…

Λόγω της οικονομικής κρίσης η Δημοτική Αρχή δεν διέθεσε φέτος αρκετά χρήματα για να γίνουν άρματα. Όσοι συμπολίτες μας έφτιαξαν άρμα το έκαναν μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να συμμετάσχουν στο καρναβάλι…

Επίσης, η συμμετοχή αρμάτων από γειτονικό Δήμο μπορεί στα μάτια ορισμένων να φαίνεται σωστή, αλλά δεν είναι λίγοι και αυτοί που την κατακρίνουν τονίζοντας πως αν δεν μπορεί ο Δήμος Ανακτορίου να έχει δικά του άρματα ας μην κάνει καθόλου καρναβάλι.

Να τονίσω πως εγώ προσωπικά δεν συμμερίζομαι την παραπάνω άποψη, αλλά οφείλω να την αναφέρω…

Και κλείνω την αναφορά μου στο φετινό καρναβάλι με το εξής. Καλό θα είναι η παρέλαση. Σε ότι αφορά τα πεζοπόρα τμήματα, να μην σταματάει μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά να συνεχίζεται και στην παραλία.

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί πάρα πολύς κόσμος που βρίσκονταν στην παραλία δεν είδε ολοκληρωμένη την παρέλαση. Επίσης, όλος αυτός ο κόσμος δεν μπήκε ποτέ σε ρυθμούς καρναβαλιού, καθώς δεν υπήρχαν ηχεία στην παραλία, όπως γίνονταν τις προηγούμενες χρονιές.

Φυσικά καρναβάλια είχαμε και σε άλλους Δήμους της περιοχής μας. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα καρναβάλια της Πρέβεζας, τόσο του Κομιτάτου όσο και σε αυτό των Γυναικών, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.

Στην Λευκάδα πραγματοποιήθηκε και φέτος καρναβάλι με μεγάλη συμμετοχή, αλλά και στον Δήμο Αλυζίας η παρέλαση των αρμάτων ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Άντε και του χρόνου…

Και συνεχίζουμε

Στη Βόνιτσα βρέθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου η εκπομπή «ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» του ΣΚΑΙ για να πραγματοποιήσει ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για την πόλη μας.

Τόσο εμείς ως εφημερίδα, αλλά και μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν του Δήμου Ανακτορίου βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην εφημερίδα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα έγιναν.

Θα ήθελα να τονίσω πως τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ καλό να γίνονται έτσι ώστε ο Δήμος Ανακτορίου να διαφημιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει και του καλοκαιριού, έτσι ώστε σε μία άσχημη οικονομική συγκυρία να καταφέρει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Δημοτικό συμβούλιο είχαμε πριν από λίγες ημέρες στον Δήμο Ανακτορίου, με βασικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού. Φυσικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ένας σύμβουλος από την μείζονα αντιπολίτευση ψήφισε λευκό…

Θα ήθελα να αναφερθώ στο χάλι των δρόμων που παρατηρεί κανείς στην Βόνιτσα. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μας είναι γεμάτοι λακκούβες. Μάλιστα σε μία έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ένας γνωστός μου κάποτε αντικατοπτρίζεται όλη η εικόνα καθώς είχε πει πως δεν ζει στη Βόνιτσα αλλά στην Λακκοβόνιτσα!!!

Τουλάχιστον πλησιάζει το Πάσχα και θέλω να πιστεύω πως όπως αυτό που κάνει άλλωστε τις περισσότερες φορές η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, θα το πράξει και φέτος…

Φυσικά αναφέρομαι στο γεγονός ότι πάντα πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, καθώς τότε έρχονται στην πόλη μας πολλοί ετεροδημότες για να περάσουν τις γιορτές, ρίχνουν άσφαλτο στους περισσότερους δρόμους.

Πάντως, υπάρχει ένα μέρος της Βόνιτσας που άσφαλτος δεν έχει πέσει ποτέ. Για όποιον δεν το γνωρίζει αυτός ο δρόμος είναι παράλληλος με τον δρόμο που περνάει μπροστά από το Τεχνικό Λύκειο της Βόνιτσας. Εκεί η κατάσταση είναι τραγική…

Πάμε και στο θέμα της κεντρικής πλατείας της πόλης για την οποία από ότι έμαθα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μελέτη για την ανάπλασή της.

Ήδη μάλιστα έχουν παρουσιαστεί κάποια προσχέδια σύμφωνα με τα οποία και αν τελικά αυτά υλοποιηθούν η πλατεία θα αλλάξει τελείως μορφή.

Στο συγκεκριμένο προσχέδιο γίνεται λόγος για την δημιουργία στην πλατεία, μεταξύ άλλων και σιντριβανιού, την τοποθέτηση παγκακίων αλλά και αλλά πολλά.

Πριν λίγες ημέρες είδα αστυνομικούς να γράφουνε αυτοκίνητα στην Ελευθερίου Βενιζέλου και είπα επιτέλους ακούστηκα… Το κακό όμως είναι πως αντί να γράφουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα αυτοί έγραφαν ένα που είχε παρκάρει κανονικά... Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται.

Πάμε τώρα και στην πλατεία. Είναι γεγονός πως οι καταστηματάρχες χάρηκαν από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετήσει μπάρα στην μία άκρη της πλατείας.

Όμως δεν πρόλαβαν καλά καλά να χαρούν και ο Δήμος έκανε και πάλι το θαύμα του… καθώς τοποθέτησε τις γλάστρες που υπήρχαν στην παραλία στην πλατεία, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα (και αναφέρομαι σε αυτά που κάνουν ανεφοδιασμούς στα μαγαζιά) να μην χωράνε να περάσουν…

Μα καλά τι σας έχουν κάνει οι άνθρωποι και τους κοροϊδεύετε με αυτό τον τρόπο; Από την μία τους κάνετε την χάρη και τους βάζετε την μπάρα και από την άλλη τους βάζετε τις γλάστρες. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που γίνεται.

Ένας συμπολίτης μας πριν λίγες ημέρες δεν είχε τι να κάνει και αποφάσισε να ανέβει στον Αμμαδερό. Φυσικά δεν ανέβηκε για να απολαύσει την θέα αλλά για να φράξει ένα οικόπεδο.

Πήρε μαζί του που λέτε τις μπουλντόζες και άρχισε να ανοίγει δρόμο για να φτάσει στο οικόπεδό του. Μετά από λίγες ώρες κάποιοι στον σταμάτησαν ισχυριζόμενοι πως το οικόπεδο δεν είναι δικό του και όλα σταμάτησαν εκεί…

Τραγικό δυστύχημα με 4 νεκρούς είχαμε τον μήνα που μας πέρασε στη Βόνιτσα όταν έγινε μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στην περιοχή της Σκράπιας.

Μία ολόκληρη οικογένεια από την Κέρκυρα ξεκληρίστηκε. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το αυτοκίνητο που έρχονταν από την Κέρκυρα έστριβε στην διασταύρωση που υπάρχει στο Άκτιο και δεν έρχονταν από τον Άγιο Νικόλαο.

Είναι αλήθεια πως πολλοί ξένοι δεν γνωρίζουν πως η διασταύρωση που υπάρχει μετά το αεροδρόμιο του Ακτίου οδηγεί στη Βόνιτσα και αυτό γιατί δεν υπάρχει φωτισμός έτσι ώστε να φαίνεται ο δρόμος αλλά και η σήμανση είναι ανεπαρκέστατη.
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν αυτά που πρέπει…

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τον μήνα που μας πέρασε σε μία πολύ όμορφη τελετή που έγινε στην Λευκάδα, οι απόστρατοι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Λευκάδας κ. Θεόφιλος. Αντιθέτως, την εκδήλωση δεν τίμησε κανένας από τους εν ενεργεία αξιωματικούς, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του στο αστυνομικό σώμα ο κύριος Αρματάς Γεώργιος.

Την πίτα της έκοψε και η χορωδία του Δήμου Πρέβεζας σε γνωστό κέντρο της πόλης. Εκεί το παρών έδωσε ο Δήμαρχος κύριος Μιλτιάδης Κλάπας.

Πάμε και στα αθλητικά.

Στο μπάσκετ ο Α.Ο.Β. συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα πάντα θα κριθούν πλέον στο ματς του Σαββάτου 28 Μαρτίου κόντρα στην ΓΕΑ στο Αγρίνιο. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε εκεί και να μετατρέψουμε το γήπεδο σε δική μας έδρα.

Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει εκτός από τη δική μας διάθεση να βρεθούμε στο πλευρό της ομάδας και οι διοικούντες να φροντίσουν για την μεταφορά των φιλάθλων στο Αγρίνιο.

Πάντως, ο πρόεδρος της ομάδας κύριος Ιωάννης Κουνέλης μου είπε πως θα κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε η ομάδα μας να έχει τους φιλάθλους της στο πλευρό της στο ματς του Αγρινίου.

Στο ποδόσφαιρο ο μήνας που μας πέρασε ξεκίνησε ιδανικά για τον Αμβρακικό με εκτός έδρας νίκη. Η συνέχεια ήταν αρκετά καλή με δύο ισοπαλίες, αλλά το τέλος μας πίκρανε καθώς η ήττα από την Βολίδα με 3-0 μέσα στη Βόνιτσα έδειξε κάποια πράγματα…

Πάντως, ο Αμβρακικός παραμένει πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και αν πάρει κάποια παιχνίδια που είναι στο χέρι του ή καλύτερα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του, για να τα κερδίσει, δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Φυσικά θα πρέπει και η διοίκηση να είναι κοντά στους παίκτες. Και όταν το λέω αυτό καταλαβαίνουν όλοι σε πιο θέμα αναφέρομαι…

ΥΓ: «Την διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος Ανακτορίου πούλησα δύο οικόπεδα στη Βόνιτσα και αγόρασα ένα οικόπεδο στη Λευκάδα με 20.000 ευρώ. Μάλιστα αυτό το πουλάω γιατί δεν είναι οικοδομήσιμο. Επίσης, η φορολογική δήλωση που καταθέτω μαζί με την σύζυγο μου ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και είναι στη διάθεση του καθενός για έλεγχο», τάδε έφη ο κύριος Αποστολάκης προς απάντηση στα όσα είχα αναφέρει σε παλαιότερο τεύχος για αγορά σπιτιού στην Σητεία από έναν συμπολίτη μας…

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: