Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Έκοψαν την πίτα τους οι απόστρατοι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, σε παραλιακό κέντρο στην Λευκάδα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλος.
Το παρών στην εκδήλωση επίσης έδωσαν ο βουλευτής Λευκάδος κύριος Θεόδωρος Σολδάτος, ο πρώην Βουλευτής και πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος – ιατρός κ. Στέλιος Ρόκος ως εκπρόσωπος του κ. Νομάρχη Λευκάδας καθώς και πολλά μέλη του Συνδέσμου.
Κατά την εκδήλωση ο Σύνδεσμος απένειμε τιμητικό δίπλωμα και πλακέτα στον Αρχιφύλακα Γεώργιο Εμμ. Αρματά του Α.Τ. Βλυχού για την ευπρέπεια, συνέπεια, ήθος και ζήλο που επέδειξε κατά την πολυετή και ευδόκιμο θητεία του στην περιοχή δικαιοδοσίας του.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Παναγιώτης Στεργίου στην ομιλία του στάθηκε μεταξύ άλλων και στην έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. «Σήμερα το έγκλημα βρίσκεται στην πόρτα μας άγριο και απειλητικό και θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Πολιτεία πολίτες φορείς και όλοι όσοι αγαπούν την ησυχία, την τάξη, την γαλήνη, την Δημοκρατία και τα αγαθά της που δυστυχώς τελευταία φαλκιδεύονται από την αναρχία την οποία καταδικάζουμε έντονα και κατηγορηματικά. Χωρίς να αποποιούμεθα ευθύνες, φρονούμεν ότι η κρατική μέριμνα οφείλει να στραφεί πιο πολύ στην πρόληψη και αποθεραπεία των γενεσιουργών αιτιών της εγκληματικοτητας».
Επίσης ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία σήμερα. «Φιλοδοξούμε να θερμαίνουμε την προσπάθεια των εν ενεργεία συναδέλφων μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο βαρύ και δύσκολο έργο τους. Μοναδική μας έχουμε την επιτυχία τους στην πολύπλοκη αποστολή τους και προσωπική τους πρόοδο. Ανέκαθεν η αποστολή της αστυνομίας ήταν δύσκολη και επίπονη, αλλά όταν στερούμεθα περιπολικών αυτοκινήτων και οι κακοποιοί ήταν πεζοπόροι…»
Κλείνοντας ο κ. Στεργίου είπε: «Η κοινωνία διψάει για ποιοτικότερη παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό και όλα όσα συνιστούν το πρότυπο του πολίτη, το καλό παράδειγμα, τα οποία δυστυχώς δεν τα παρέχουμε».

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: