Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» είμαστε και αυτόν τον μήνα εδώ για να σχολιάσουμε τα όσα καλά και όσα άσχημα γίνονται στον όμορφο τόπο μας.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και με ρέγουλα το αρνί γιατί η χοληστερίνη … καιροφυλακτεί!!!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το θέμα της πλατείας. Είναι αλήθεια πως οι γλάστρες που τοποθετήθηκαν στην πλατείας ενόχλησαν ορισμένους από τους καταστηματάρχες. Πάντως για εμένα είναι καλό καθώς έστω και έτσι δημιουργήθηκε ένας δρόμος για να περνούν τα αυτοκίνητα.

Φυσικά το πρόβλημα έγκειται στο ότι μετά την τοποθέτηση της μπάρας στην μία άκρη της πλατείας αν έρχονται ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα από τις δύο πλευρές δημιουργείται θέμα…

Πάντως, η Δημοτική Αρχή φρόντισε και τοποθέτησε εκεί που βρίσκεται η μπάρα απαγορευτικό έτσι ώστε να μην εισέρχονται τα αυτοκίνητα στην πλατεία.

Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το σήμα και μπαίνουμε στην πλατεία από όπου μας καπνίσει.

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να συνετιστούμε και να μην κάνουμε του κεφαλιού μας, τόσο για το καλό το δικό μας, όσο και για το καλό της πόλης μας. Άλλωστε σε αυτή την πόλη ζούμε και θα ήταν καλό να την προσέξουμε λίγο περισσότερο.

Κάτι που δεν έκαναν κάποιοι με αφορμή την ζωντανή εκπομπή που έγινε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Γυρίσματα).

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός από την στιγμή που η εκπομπή αποφασίστηκε να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι να μην προνοήσουν να σβήσουν τις βλακείες που είναι γραμμένες πάνω στον φάρο και που της είδαν σε όλη την χώρα. Μπράβο σας!!!

Επίσης καλό θα ήταν κάποιοι από αυτούς που βρίσκονταν εκεί που έγινε η εκπομπή να ενημερώσουν τους παρουσιαστές πως το νησάκι λέγεται Κουκουμίτσα και όχι νησάκι Αγίου Γεωργίου…

Τόσο δύσκολο ήταν να το κάνουν σε ένα διάλειμμα έτσι ώστε να επανορθώσουν και οι παρουσιαστές;

Ενόψει και των άγιων ημερών του Πάσχα που έρχονται, καθημερινά γίνομαι δέκτης πολλών και έντονων παραπόνων συνδημοτών μας για το χάλι που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι αλήθεια πως δεν έχει γίνει και το παραμικρό για να βελτιωθεί η εικόνα του έργου.

Αυτά λέω και σε όλους όσους με πλησιάζουνε, αλλά αυτοί επιμένουν να ξαναγράφουμε τα ίδια πράγματα και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τους κατηγορήσω.

Φίλες και φίλοι είναι σίγουρο πως και το φετινό Πάσχα θα έχουμε ατυχήματα έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδων καθώς οι παγίδες που κρύβει ο δρόμος δεν είναι και λίγες.

Όπως και τις άλλες φορές έτσι και φέτος τη Νύφη θα …πληρώσουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας, αλλά και όλες όσες θελήσουν να φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια για να πάνε στην εκκλησία.

Φιλική συμβουλή. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα και προτιμήστε flat υποδήματα. Έτσι ίσως να μην έχουμε και φέτος αρκετά θύματα.

Στο προηγούμενο τεύχος της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» είχα αναφέρει το εξής:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο χάλι των δρόμων που παρατηρεί κανείς στην Βόνιτσα. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης μας είναι γεμάτοι λακκούβες. Μάλιστα σε μία έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ένας γνωστός μου κάποτε αντικατοπτρίζεται όλη η εικόνα καθώς είχε πει πως δεν ζει στη Βόνιτσα αλλά στην Λακκοβόνιτσα!!!

Τουλάχιστον πλησιάζει το Πάσχα και θέλω να πιστεύω πως όπως αυτό που κάνει άλλωστε τις περισσότερες φορές η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, θα το πράξει και φέτος…»

Για ακόμη μία φορά δικαιώθηκα καθώς ηδη έχουν ξεκινήσει έργα ασφαλτόστρωσης σε όσους δρόμους παρουσιάζουν προβλήματα. Και όταν λέμε ασφαλτόστρωση μην νομίζετε ότι γίνεται εκ νέου στρώσιμο στους δρόμους, απλά όπου υπάρχουν λακκούβες ρίχνουν μέσα άσφαλτο!!!

Φυσικά πέρα από την άσφαλτο, ήδη έχουν ανάψει και οι περισσότερες λάμπες στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας, λάμπες οι οποίες όλη την επόμενη χρονιά (με εξαίρεση Χριστούγεννα και καλοκαίρι συνήθως) είναι σβηστές…

Παρατήρησα πως έχω αρκετό καιρό να αναφερθώ και στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και θα ασχοληθώ με τις Δημοτικές γιατί πολύ απλά για τις Ευρωεκλογές δεν μου καίγεται καρφί….

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου κυρίου Αποστολάκη. Άλλωστε διανύει ήδη την δεύτερη τετραετία του στον Δημαρχιακό θώκο και δεν νομίζω να είναι κανείς ικανός να του πει ως εδώ…

Από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι τρεις αν και μόνο ο κύριος Νιάφας Σπυρίδων έχει εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του, τουλάχιστον προς το πρόσωπό μου.

Οι άλλοι δύο που ενδιαφέρονται είναι οι κ.κ Ζαχαράκης Χρήστος και Δρίβας Κωνσταντίνος. Πάντως όποιος και αν κατέβει υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Και γιατί το λέω αυτό; Όχι επειδή υπάρχει δυσαρέσκεια από το έργο της Κυβέρνησης, αλλά γιατί ο νυν Δήμαρχος δείχνει να έχει πολλούς ψηφοφόρους στον χώρο.

Από την άλλη μεριά βέβαια, δεν είναι και λίγοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να κατέβει για Δήμαρχος ο κύριος Αποστολάκης.

Με λίγα λόγια η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το τι θα γίνει.

Πριν λίγους μήνες είχα γράψει και για το ενδιαφέρον μερικών νέων ανθρώπων ανεξαρτήτου κομματικής προελεύσεως οι οποίοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να κατεβάσουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Μάλιστα ένας συμπολίτης μας ήδη εξέφρασε ενδιαφέρον να ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Πάντως, αν η συγκεκριμένη κίνηση πάρει σάρκα και οστά τα δεδομένα θα ανατραπούν. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Το Κ.Ε.Π. του Δήμου Ανακτορίου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές είναι το πέμπτο σε αποδοτικότητα Κ.Ε.Π του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σε σύνολο 30.

Πιο συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του διεκπεραιώνουν περίπου 1300 υποθέσεις το εξάμηνο. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στο έργο σας θα ήθελα να σας ευχηθώ.

Πάμε και στα αθλητικά.

Θα ήθελα να ασχοληθώ αρχικά με το μπάσκετ το οποίο μας στενοχώρησε αρκετά μετά την ήττα της ομάδας μας από την Γυμναστική Εταιρεία στο Αγρίνιο.

Και δεν είναι το γεγονός της ήττας αυτό που μας πείραξε αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ο Α.Ο.Β. πήγε στο Αγρίνιο για δύο αποτελέσματα για να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, κάτι που σήμαινε και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs και …κατάφερε να μην πάρει τίποτα.

Η ομάδα μας με νίκη θα αγκάλιαζε το πρωτάθλημα και με ήττα μέχρι και 3 πόντους διαφορά θα έπαιρνε την πρώτη θέση… Τελικά έχασε με έξι πόντους στην παράταση και πλέον καλείται να σπάσει την έδρα της ΓΕΑ, αν φυσικά φτάσουν οι δυο τους στον τελικό, για να ανέβει στην Γ’ Εθνική.

Όμως θα μπορούσε να είχε αποφύγει αυτή την ήττα όταν 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και ενώ το ματς ήταν ισόπαλο οι παίκτες μας έκαναν φάουλ στους αντιπάλους τους και δεν έστελναν το ματς στην παράταση.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μας που βρέθηκαν στο Αγρίνιο άρχισαν αμέσως να φωνάζουν να γίνει φάουλ, οι παίκτες και ορισμένοι από τους παράγοντες που κάθονταν στον πάγκο έκαναν το ίδιο, αλλά …τίποτα.

Κάποια στιγμή …ξύπνησε και ο τεχνικός της ομάδας για να φωνάξει να γίνει το αυτονόητο, αλλά πλέον ήταν αργά. Το ματς έληξε ισόπαλο καθώς οι παίκτες της ΓΕΑ δεν ευστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση και το ματς πήγε στην παράταση, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Βέβαια θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τάιμ άουτ αμέσως μετά το καλάθι της ισοφάρισης που πετύχαμε. Αλλά τι κάθομαι και λέω τώρα εγώ….. Αυτά άλλοι θα έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί….

Φυσικά, δεν θα πρέπει να μας πάρει από κάτω, καθώς η ομάδα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος έχει δείξει πως αξίζει να πάρει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Άλλωστε και η ΓΕΑ δεν είναι καμία ομάδα φόβητρο και αυτό φάνηκε και στα δύο παιχνίδια που την αντιμετωπίσαμε.

Όλοι μαζί, παίκτες, φίλαθλοι και τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την συγκεκριμένη αποτυχία και να προσπαθήσουμε για την άνοδο.

Γνώμη μου είναι πως η ομάδα τελικά θα τα καταφέρει και θα ανέβει κατηγορία. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και κάποιοι επιτέλους να …ξυπνήσουν!!!

Πάντως στο πρώτο παιχνίδι των Play Off κόντρα στον Παναιτωλικό για την ημιτελική φάση η ομάδα θριάμβευσε καθώς συνέτριψε την ομάδα του Αγρινίου στη Βόνιτσα με 91-73 κάνοντας το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για την συμμετοχή του στον τελικό.

Έτσι έδειξε πως η ήττα από την Γ.Ε.Α. έχει ήδη ξεχαστεί και όλοι μαζί, παίκτες, παράγοντες και κόσμος θα προσπαθήσουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εδώ θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι βοήθησαν χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Στο ποδόσφαιρο ο Αμβρακικός συνεχίζει να κρατά την τύχη του στα χέρια του σε ότι αφορά την παραμονή του στην κατηγορία. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Λούρο και Θεσπρωτό.

Αν η ομάδα μας καταφέρει να πετύχει δύο νίκες σε αυτά τα ματς τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Και μιας και αναφερόμαστε σε παραμονή, θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλυζιακού Μύτικα ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτ/νίας και παρέμεινε στην κατηγορία.

Πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν τρεις συμπατριώτες μας, οι Προδρομίτης Θεοφάνης, Παπανελόπουλος Ευάγγελος και Τζεφριός Γεώργιος. Μάλιστα ο τελευταίος ανακοίνωσε και το ότι σταματά το ποδόσφαιρο.

Την καριέρα του στον Αμβρακικό ανακοίνωσε πως σταματάει και ο Κούτσικος Δημητριος (Τακούλας). Να ευχηθώ στον φίλο μου καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα, όπου και αν συνεχίσει.

Πάντως θα ήθελα να τον προειδοποιήσω πως σε περίπτωση που συνεχίσει να αγωνίζεται στον Αμβρακικό και όλα όσα λέει είναι λόγια του αέρα, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα!!!


Υ.Γ: Σας ενημερώνουμε πως στο site της εφημερίδας μας στο internet (newsakarnania.blogspot.com) τρέχει δημοσκόπηση με θέμα τους Έλληνες των οποίων τις βιογραφίες θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας. Κάθε μήνα του πρώτου/ πρώτης σε ψήφους θα δημοσιεύεται η βιογραφία και θα βγαίνει από την ψηφοφορία. Όσοι θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε.


ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: