Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Γιορτή Αγίου Δημητρίου σε Νέα Καμαρίνα και Δρυμό


Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην εκκλησία που βρίσκεται στη Νέα Καμαρίνα (Μυρτάρι) στην Βόνιτσα Το παρών έδωσε πάρα πολύς κόσμος τόσο από τη Νέα Καμαρίνα όσο και από την πόλη της Βόνιτσας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία την ημέρα του Αγίου Δημητρίου στη συγκεκριμένη εκκλησία, μετά από εκκλήσεις των κατοίκων του χωριού αλλά και από προσωπικές τους ενέργειες.
Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο πατήρ Kωνσταντίνος Θεολογίτης και έψαλλε ο κύριος Αντώνιος Κτενάς.
Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε μπουφές στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με εδέσματα που προετοίμασαν όλες οι γυναίκες του χωριού.
Την Δημοτική Αρχή της πόλης μας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ανακτορίου κύριος Πάντας Νικόλαος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Μασούρας Νικόλαος ο οποίος κατάγεται από τη Νέα Καμαρίνα.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δρυμού Βονίτσης καθώς Άγιος Δημήτριος είναι πολιούχος του χωριού. Οι κάτοικοι πλημμύρισαν το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται έξω από το χωριό, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της 26ης Οκτωβρίου.
Το τριήμερο από τις 25 ως και τις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και το πατροπαράδοτο πανηγύρι στο χωριό με δημοτικές και λαϊκές ορχήστρες.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: