Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Δώρο στον Δήμο Ανακτορίου


Στον Δήμο Ανακτορίου μεταβιβάστηκε-δωρίθηκε η Διεθνής Ακαδημία «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» που βρίσκεται στα Παλιάμπελα. Αυτό ανακοίνωσε ο Αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός, πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας. Τα συμβόλαια υπογράφηκαν στις 7 Οκτωβρίου του 2008 στην Πρέβεζα, παρουσία δικηγόρων, συμβολαιογράφου, του Δήμαρχου Ανακτορίου κυρίου Γεώργιου Αποστολάκη και του πατήρ Ανατόλιου Ψυχογιού. Η μεταβίβαση έγινε καθώς ο πατήρ Ανατόλιος συνταξιοδοτήθηκε ως καθηγητής και έπρεπε να βρεθεί διάδοχο σχήμα και φορέας για να συνεχίσει να υφίσταται η Ακαδημία.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με χαρά γίνεται γνωστό στους δωρητές συνδρομητές φίλους και συνεργάτες ότι με την υπογραφή του υπ’ αριθ. 88/ 7-10-08 συμβολαίου δια του οποίου η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» μεταβιβάστηκε, δωρίθηκε στο Δήμο Ανακτορίου Βόνιτσας νομότυπα. Για την ιστορία και ενημέρωση ο πατέρας Ανατόλιος Ψυχογιός καθηγητής και κληρικός είναι ιδρυτής και κτήτορας του Διεθνούς αυτού κέντρου υπό την σκέπη του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ – Παλιάμπελα Βόνιτσα, το ΔΙΕΘΝΕΣ αυτό κέντρο από φοιτητής το υπηρέτησε για 38 ολόκληρα χρόνια, ως στρατιώτης, ιεραπόστολος και εθελοντής. Ο αγώνας για το έργο αυτό άρχισε από την Γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, που ο πατέρας Ανατόλιος σπούδασε. Μέσα σε μία πολιτιστική γραμμή έδωσε μια Οικουμενική και Διεθνή Διάσταση. Τα πάντα συμπορεύονται με το νόμο, την τάξη, τα ήθη και τα έθιμα και ότι έγινε είναι μία συρραφή μικρών συνδρομών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έγινε πολύ δουλειά, αλλά απαιτούνται ακόμη κόπος, προσπάθεια και πολλά χρήματα. Με συγκίνηση τη στιγμή αυτή ο Πατέρας Ανατόλιος ευχαριστεί θερμά τόσο τα μέλη του Διεθνούς αυτού κέντρου που για 38 ολόκληρα χρόνια τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον κράτησαν στην προεδρία όσον και εκείνους που προσέφεραν την συνδρομή τους για να φτάσουμε ως εδώ. Τίποτε δεν θα είχε γίνει από όσα έγιναν εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν βοηθούσαν συμβολικά. Για την ιστορία το πρώτο οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων το παρεχώρησε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών μακαριστός Χριστόφορος Στράτος και την άδεια οικοδομής μέσω Νομαρχίας ΤΥΔΚ Αιτωλοακαρνανίας το 1981. Την απόφαση αυτή την υιοθέτησε και η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και πρόσθεσε μαζί με μία συμβολική οικονομική βοήθεια άλλα 2,5 στρέμματα. Τέλος, ο κύριος Στέφανος Τζουμάκας ως Υπουργός Γεωργίας παρεχώρησε άλλα 5 στρέμματα. Συμβολική οικονομική βοήθεια προσέφεραν οι κ.κ Γκελεστάθης Νίκος, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τσιπλάκος Αριστείδης, Υφυπουργός Οικονομικών, Βερελής Χρήστος, Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πρόνοιας και ο Απόδημος Ελληνισμός πρώτα στο Παρίσι, όπου ως φοιτητής ο Πατέρας Ανατόλιος δραστηριοποιήθηκε και ως καθηγητής στη Γερμανία και κατόπιν στην ομογένεια της Αμερικής μέσα από το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα, της κορυφαίας αυτής οργάνωσης των 5 νομών της Ρούθμελης στο διοικητικό συμβούλιο του Π.Κ.Ρ. υπηρέτησε για 12 χρόνια.
Η Διοίκηση και η Διαχείριση είναι καθαρή, ξάστερη και από τον ήλιο πιο λαμπρότερα. Η μεταβίβαση αυτή γίνεται διότι ο Πατέρας Ανατόλιος Ψυχογιός συνταξιοδοτήθηκε ως καθηγητής και έπρεπε να βρεθεί διάδοχο σχήμα και φορέας για να συνεχίσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Και ύστερα από προσευχή και μελέτη ο μόνος κατάλληλος φορέας που μπορεί να ανταποκριθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες για το έργο αυτό είναι ο Δήμος Ανακτορίου, στη συμβολή τριών Νομών Αιτωλοακαρνανίας – Πρέβεζας – Λευκάδας. Το δε Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου, η 131 Σμηναρχία Μάχης και τα νερά της ΚΟΡΠΗΣ χαρίζουν στην περιοχή μια διεθνή ικανότητα.
Έχουμε εμπιστοσύνη και την πνευματική αυτή όαση που βρίσκεται υπό την σκέπη του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ την παραδίδουμε στο λαό του Δήμου Ανακτορίου με 25.000 πληθυσμό και παρακαλούμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά να την αγαπήσουν σαν το σπίτι τους. Ανήκει σε όλους και πιστεύουμε παρά τους στεγνούς καιρούς που διερχόμεθα έχει να προσφέρει πολλά. Το παραδίδουμε το έργο αυτό με την ευχή μέσα από την ψυχή και την καρδιά μας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας. «Στο σκοτάδι άναψε ένα σπίρτο, μη φοβηθείς το δένδρο που έχει τις ρίζες του βαθιά στο χώμα, όσοι ανεμοστρόβιλοι κι αν το βρουν αυτό θα αντέξει ακόμα».

Με κάθε τιμή
Πατέρας Ανατόλιος Ψυχογιός



ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟ: Πρέβεζα 7-10/08. Στο συμβολαιογραφείο της κ. Κατερίνας Κακούρη – Τσουμάνη – στιγμιότυπο από την υπογραφή συμβολαίου εξ αριστερών διακρίνονται: 1) κ. Γιόπρος Βασίλειος Δικηγόρος, 2) κ. Γ. Κακούρη – Τσουμάνη συμβολαιογράφος, 3) ο αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός, Πρόεδρος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Παλιάμπελα Βόνιτσας, 4) ο κ. Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος Δήμαρχος του Δήμου Ανακτορίου Βόνιτσας και 5) η κ. Ιωάννα Μπεϊντάρη δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: