Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου»

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» καλή σας ημέρα. Μετά από 11 μήνες έκδοσης της εφημερίδας ήρθε επιτέλους η μέρα να σας αποκαλύψω την ταυτότητά μου, αν και το γκρουπ που έγινε στο facebook με τίτλο «Ποιος είναι ο Ιζνογκούντ της εφημερίδας ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» δεν έφτασε τα μέλη του fan club του dj Scott

Και επειδή δεν πρόκειται αυτό να γίνει ποτέ αποφάσισα να αποκαλυφθώ, αφού όμως πρώτα αναφέρω κάποια πράγματα, έτσι ώστε να παρατείνω και την δική σας αγωνία…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν

Όλους αυτούς τους μήνες κυκλοφορίας της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» ακούγονταν πολλά και λέγονταν ακόμη περισσότερα σε ότι αφορά την ταυτότητα τόσο του ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ όσο και του ΝΕΡΩΝΑ. Θα ήθελα λοιπόν να διευκρινίσω τα παρακάτω.

Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ δεν ήταν ποτέ και σε καμία περίπτωση ένα πρόσωπο. Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ ήταν όλοι εσείς που λέγατε …φωναχτά τα όσα σας απασχολούν, τα όσα σας ενοχλούν και τα όσα σας αρέσουν από αυτά που γίνονται, τόσο στον Δήμο Ανακτορίου, όσο και γενικότερα.

Όλα όσα έχουν αποτυπωθεί στην εφημερίδα μας όλο αυτό το διάστημα γράφονταν από πολλά πρόσωπα. Πλέον θα γράφονται μόνο από εμένα και εγώ θα είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος των γραφόμενων μου για να αποφευχθούν στο μέλλον παρεξηγήσεις οι οποίες είναι η αλήθεια πως έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν πως από σήμερα και για όσο καιρό θα είμαι υπεύθυνος για την εφημερίδα «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» όλα όσα γράφονται στην τελευταία της σελίδα θα είναι δικές μου αλλά και δικές σας απόψεις τις οποίες θα μου μεταφέρετε.

Το ότι πλέον η τελευταία σελίδα απέκτησε «ονοματεπώνυμο» δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα σταματήσω να ασκώ κριτική στα όσα άσχημα γίνονται και να απονέμω τα εύσημα στα όσα καλά γίνονται στον Δήμο Ανακτορίου, αλλά και γενικότερα.

Και για αποκατάσταση ορισμένων λαθών που έγιναν στο τεύχος του Σεπτεμβρίου θα ήθελα να δημοσιεύσω τα παρακάτω που αφορούν το βιβλίο η «Βόνιτσα και η ιστορία της» και τα οποία μου έστειλε ο πρόεδρος του εν Αθήναις Βονιτσάνων κύριος Τσαβαλάς.

«1. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο ξενοδοχείο «Βόνιτσα» των αδερφών Ιωάννου (τους ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά) και όχι στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
2. Ο κεντρικός παρουσιαστής του βιβλίου δημοσιογράφος κ. Γ. Διαμαντίδης (όχι Διαμαντής) αναφέρθηκε διεξοδικά στο όνομα του συγγραφέα κ. Λεωνίδα Παληογιώργου Ναυάρχου ε.α. και επίτιμου αρχηγού του Γ.Ε.Ν. εκλεκτού φίλου – συμπατριώτη και ενεργού μέλους του συλλόγου μας, μάλιστα δε ανέγνωσε και ένα πλήρες βιογραφικό του συγγραφέα.
3. Εγώ αναφέρθηκα πολλάκις στο όνομα του συγγραφέα και τον ευχαρίστησα κατ επανάληψη στην εισήγησή μου».

Και αρχίζουμε…

Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Βόνιτσας προχώρησαν σε κατάληψη με βασικό αίτημα την επιδιόρθωση των κτιρίων που είχαν υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2003!

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και ακόμη τα παιδιά είναι αναγκασμένα να κάνουν μαθήματα στα κοντέινερς. Το παράξενο είναι πως αντί η Δημοτική Αρχή να είναι στο πλευρό τους για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα, είναι απούσα.

Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Γιατί ο Δήμαρχος δεν πήρε θέση για την κατάληψη; Μήπως γιατί και αυτός είναι συν υπεύθυνος για την παρούσα κατάσταση;

Πάντως, σε ότι αφορά την κατάληψη υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις από γονείς μαθητών οι οποίοι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση ορισμένοι να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν μάθημα, από την στιγμή που αυτά δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Και επειδή ορισμένοι το βλέπουν και κομματικά το όλο σκηνικό υπάρχουν καταγγελίες πως από τους «αρχηγούς» στην κατάληψη ήταν παιδιά κάποιων που πρόσκεινται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και έχουν βοηθηθεί από την Κυβέρνηση… και ο νοών νοείτο.

Και από τα σχολεία στα Κ.Δ.Α.Π.

Είχα αναφέρει πριν δύο μήνες πως οι υπάλληλοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο.

Αν νομίζετε πως το πρόβλημα λύθηκε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την πληρωμή των υπαλλήλων, δεν έχει βάλει ακόμη λεπτό στους λογαριασμούς τους. Ας ελπίσουμε το πρόβλημα να επιλυθεί σύντομα…

Απλήρωτοι, πάντως, δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι των Κ.Δ.Α.Π. αλλά και άτομα που δουλεύουν στον Δήμο Ανακτορίου και υπεύθυνο για την πληρωμή τους είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας.

Και μιας και πιάσαμε τα οικονομικά θα ήθελα να αναφερθώ και στις αυξήσεις στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά το νερό αλλά και τα Δημοτικά τέλη.

Υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις από τους δημότες οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις υπέρογκες, αλλά όσο και να φωνάζουν δεν νομίζω να τους ακούσει και κανείς…

Μάλιστα, από ότι πληροφορήθηκα η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται και στην περαιτέρω αύξηση τόσο του νερού όσο και των Δημοτικών τελών. Ίδωμεν…

Πήρε το αυτί μου κάτι και πραγματικά εξοργίστηκα. Τι πήρε; Είπε λένε ο παπάς στο Μοναστηράκι στους πιστούς να μην ξαναρίξουν στο παγκάρι της εκκλησίας λιγότερα από ένα ευρώ!!!

Και το καλύτερο είναι η δικαιολογία που χρησιμοποίησε για αυτό του το «αίτημα»… καθώς δεν μπορούν λέει ή καλύτερα γιατί κουράζονται οι επίτροποι της εκκλησίας να μετράνε τα κέρματα.

Εγώ από την πλευρά μου έχω να προτείνω κάτι καλύτερο στους πιστούς. Μην ρίχνετε καθόλου λεφτά στο παγκάρι έτσι ώστε να μην κουράζετε και τους επίτροπους. Μπορείτε να αγοράσετε κεριά από τα ψιλικατζίδικα του χωριού και να πηγαίνετε «εφοδιασμένοι» στην εκκλησία!!!

Ο κύριος Σπυρίδων Κυρίκος (Καραούλης) ορκίστηκε πριν λίγες ημέρες Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση της κυρίας Λέλας Καραγκούνη. Μάλιστα φωτογραφίες από την ορκωμοσία έχουν αναρτηθεί στο Δημαρχείο, δίπλα από το πρόγραμμα αγώνων του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ!

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανέλαβε ο κύριος Βελισσάριος Σαπέλας. Είναι αλήθεια πως ο κύριος Σαπέλας δίνει το παρών σχεδόν σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και είναι από τους λίγους που ασκούν αντιπολίτευση στον κύριο Δήμαρχο.

Τώρα που θα έχει δίπλα του και τον κύριο Κυρίκο είμαι σίγουρος πως η αντιπολίτευση θα είναι ακόμη πιο δυναμική. Θέλω να ευχηθώ και στους δύο καλή δύναμη και να προτείνω στον κύριο Κυρίκο να κόψει τις πολλές βόλτες με κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις μεταμεσονύχτιες ώρες γιατί δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις και δίνει πατήματα για πικρόχολα σχόλια.

Και συνεχίζουμε…

Η Αγροφυλακή έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ένας συμπολίτης μας λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω από τα …κάγκελα καθώς πιάστηκε στα πράσα καθώς μάζευε λεμόνια από ένα περιβόλι στην Λευκάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο φίλος μας σκαρφάλωσε σε μία λεμονιά για να κόψει 2-3 λεμονάκια για το σπίτι. Για κακή του τύχη όμως έτυχε να περνάει από την περιοχή ένας αγροφύλακας ο οποίος τον αντιλήφθηκε.

Με τα πολλά και μετά από πολλές συζητήσεις το θέμα έληξε, τουλάχιστον έτσι πιστεύει ο συμπολίτης μας καθώς ο αγροφύλακας του πήρε τα στοιχεία. Το θέμα είναι αν θα θελήσει να δώσει συνέχεια στο περιστατικό ή αν αυτό περάσει στο …ντούκου.

Πάντως, αν ο αγροφύλακας δώσει συνέχεια στο όλο θέμα θα είναι λίγο δύσκολο να βρει τον συμπολίτη μας, τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες!
Τους τελευταίους μήνες «έτρεχε» στο site της εφημερίδας (newsakarnania.blogspot.com) δημοσκόπηση με το ερώτημα «Πως κρίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Ανακτορίου;» Στην δημοσκόπηση πήραν μέρος 254 άτομα και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για την δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα αρνητική γνώμη εξέφρασαν 172 άτομα (67%), θετική 36 (14%), ούτε θετική ούτε αρνητική 30 άτομα (11%), ενώ δεν πήραν θέση 16 επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, ποσοστό 6%
Όπως είναι γνωστό αυτή την στιγμή τρέχουν στο site άλλες δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες αφορούν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ήδη η επισκεψιμότητα και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν ήδη ψηφίσει.
Στα επόμενα τεύχη της εφημερίδας μας θα υπάρξει εκτενή αναφορά και για τα δύο γκάλοπ.
Πάμε και στα αθλητικά.
Ο Αμβρακικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Μπορεί η εκτός έδρας ήττα από την Βολίδα να πίκρανε ορισμένους, αλλά η ομάδα παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Φυσικά στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, αλλά όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός τρώγοντας έρχεται η όρεξη και αν η ομάδα συνεχίσει τις πολύ καλές τις εμφανίσεις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.
Πάντως, υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παίκτες αλλά και από την διοίκηση της ομάδας για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.
Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρόβλημα καθώς είναι πολύ πιθανό σε κάποιο παιχνίδι να έχουμε …ντράβαλα καθώς ίσως κάποιος διαιτητής να θεωρήσει ακατάλληλο το γήπεδο και να μην επιτρέψει την διεξαγωγή ενός αγώνα.
Κάτι τέτοιο άλλωστε λίγο έλλειψε να γίνει στο ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Ναύπακτο, αλλά τελικά ο διαιτητής μεταπείστηκε και το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά… Ας προσέξουμε λίγο γιατί μπορεί κάποιοι να μας περιμένουν στη …γωνία!
Στο μπάσκετ από την αρχή της χρονιάς μοναδικός στόχος ήταν η άνοδος στην Γ’ Εθνική. Όμως, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, η αποστολή μας φαίνεται να δυσκολεύει…
Ο τρόπος με τον οποίο ο Α.Ο.Β. γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο δεν χαροποίησε κανέναν, καθώς οι παίκτες της ομάδας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και πλην αυτών που δεν αγωνίστηκαν (και ήταν αρκετοί) δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα το πάθος που απαιτείται για ένα ντέρμπι σαν αυτό.
Φυσικά δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτα και η ομάδα μπορεί να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση αν αποδώσει στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης κόντρα στον Κερκυραϊκό στην Κέρκυρα, αυτό που πραγματικά μπορεί. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα…
ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: