Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας σας απευθύνει θερμό συναδελφικό χαιρετισμό.
Ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής: Στην ετήσια Γ.Σ η συμμετοχή των μελών μας υπήρξε πολύ μικρή, πράγμα που δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κυνηγετικά δρώμενα. Είχαμε τονίσει και στο παρελθόν ότι η συνεργασία των μελών με το Δ.Σ του συλλόγου είναι πολύτιμη γιατί εσείς ζείτε καθημερινά από κοντά τα προβλήματα που έχει κάθε περιοχή και μπορείτε να συμβάλλετε στην επίλυσή τους. Η ενημέρωση λοιπόν θα πρέπει να είναι αμφίδρομη. Μόνο στην αμοιβαία συνεργασία και εμπιστοσύνη θα φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας.
Από την πλευρά μας να ξέρετε ότι καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερο κυνήγι στον τόπο μας. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε την περασμένη κυνηγητική περίοδο σπορές σαράντα περίπου στρεμμάτων, για βελτίωση βιοτόπων, για τα ενδημικά θηράματα. Τοποθετήσαμε δεξαμενές για να βρίσκουν νερό τα θηράματα τους καλοκαιρινούς μήνες και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη θηροφύλαξη.
Όπως γνωρίζετε ο σύλλογός μας διαθέτει δύο θηροφύλακες με δύο τζιπ. Πιστεύουμε ότι η λαθροθηρία έχει μειωθεί, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό, όπως αναμέναμε. Για την πάταξη της λαθροθηρίας ο καθένας μας με τον τρόπο του θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα. Είχα τονίσει πολλές φορές ότι δεν είναι προδοσία να επισημαίνουμε τους αδίστακτους λαθροθήρες και να τους καταδικάσουμε ποινικά, αλλά και στη συνείδηση των κυνηγών, αντίθετα αυτό προστατεύει το κυνήγι από τους αδίστακτους αυτούς οπλοφόρους.
Έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε το παραδοσιακό κυνήγι στο χωριό μας, όπως μας το παρέδωσαν οι παππούδες μας και να το παραδώσουμε και εμείς με την σειρά μας στις νέες γενεές.
Βοηθήστε μας λοιπόν και εσείς, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σήμερα στην λαθροθηρία, αλλά και στην αύξηση πληθυσμού των επιβλαβών. Για τον εμπλουτισμό της περιοχής με φτερωτά θηράματα (πέρδικες-φασιανοί-ορτύκια), ο σύλλογος απελευθέρωσε ικανό αριθμό σε όλα τα καταφύγια άγριας ζωής! Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν υπήρξαν ικανοποιητικά. Πολλά από αυτά έγιναν τροφή των αρπακτικών γιατί ήταν αδύναμα να προστατευθούν.
Ήδη βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε , ότι στο καταφύγιο «Ι.Μ ΡΕΘΑ Μ. ΛΟΓΓΟΣ» κατασκευάσαμε πυρήνα προσαρμογής θηραμάτων για φτερωτά θηράματα δαπάνης 20.000 ευρώ, με την χρηματοδότηση της Δ.Κ.Ο.Σ.Ε. όπου θα παραμένουν τα πουλιά για αρκετό καιρό και ύστερα θα απελευθερώνονται στα κυνηγοτόπια.
Αυτό το έργο ήταν ένα όνειρο των κυνηγών που ήδη έχει υλοποιηθεί. Αναμένεται υπουργική απόφαση για απελευθέρωση λαγών και αγριόχοιρων.
Φίλοι συνάδελφοι, το κυνήγι έχει εξωτερικούς εχθρούς. Θα πρέπει εμείς να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Οι κυνηγότοποι περιορίζονται, παντού ξεφυτρώνουν οικολογικά πάρκα, ρεζέρβες, δρυμοί κ.λ.π. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα που δεχόμαστε, μόνο με ομοψυχία θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Η πολιτεία οφείλει να μας στηρίζει γιατί εμείς είμαστε ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας και ενισχύουμε και την οικονομία μας.
Δώστε μας λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι την δύναμη να αντισταθούμε στις ορέξεις των δυνατών για να διαφυλάξουμε ότι απέμεινε για μας. Να ξέρετε δε η αδιαφορία σας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον του κυνηγιού. Ο αχαδερφισμός να δώσει θέση στη δυναμική παρουσία του καθένα μας για να μας συσπειρώσει εναντίον των πολέμιων του κυνηγιού. Το κυνήγι είναι για εμάς χόμπυ. Είναι τρόπος ζωής, ένα ωραίο άθλημα, απαιτεί έξοδα κ.λ.π. Δε μας ενδιαφέρει μόνο τι θα καρπωθούμε σε θηράματα. Ότι κάνουμε το κάνουμε από αγάπη προς την χλωρίδα και την πανίδα. Εμείς είμαστε οι φυσικοί προστάτες του φυσικού περιβάλλοντος και όχι οι οικολογούντες που απελευθερώνουν επιβλαβή ζώα (λύκους, φίδια, κ.τ.λ.) που απειλούν καθημερινή απειλή για τους κατοίκους της υπαίθρου. Να σεβόμαστε κατά την άσκηση του κυνηγιού τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, να μην προκαλούμε ζημιές στις περιουσίες τους και τα ζώα τους. Η συμπεριφορά μας να είναι άψογη απέναντί τους, ακόμη και αν προκληθούμε κάποια φορά.
Απευθυνόμενος στους νέους κυνηγούς ήθελα να τους πω, τους θέλουμε πιο κοντά μας γιατί αυτοί έχουν νέες ιδέες, άλλη παιδεία και άλλη νοοτροπία. Θα πρέπει να περνούν τα μηνύματά μας στους παλαιοτέρους και να συστήσουν σε όσους θεωρούν τις άδειες τους σε γειτονικούς συλλόγους, ότι αυτό πέραν του ότι είναι παράνομο είναι και θέμα ηθικό για το σύλλογό μας.
Τελειώνοντας θα ήθελα εκμέρους του Δ.Σ να ευχηθώ σε όλους υγεία, κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία και καλά κυνήγια.
Για κάθε πληροφορία είμαστε πάντα στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 26420 22784 και 6972708115.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κων/νος Ντουμάζιος Νικήτας Ντζιακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: