Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΠΑΛΑΙΡΟΥ


Αξιότιμοι κύριοι,
Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζεται η βούληση του συνόλου της Τοπικής Κοινωνίας, με την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη προσοχή και την καλή διάθεση να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Αφορά στο θέμα του ΧΥΤΑ Παλαίρου του οποίου τη δημοπράτηση η Ν.Α. Αιτωλ/νίας έχει προκηρύξει για τις 14/10/2008.
Οι ουσιαστικοί λόγοι της άρνησής μας δεν οφείλονται στο γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα του τόπου μας και να κλείσουν άμεσα οι επικίνδυνες χωματερές. Οφείλονται στο γεγονός ότι τόσο η Πάλαιρος όσο και η συγκεκριμένη θέση «ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ» είναι απαγορευτικές για την κατασκευή ΧΥΤΑ.
Λόγοι Περιβαλλοντικοί (γεωτρήσεις ύδρευσης, Βιότοπος Βουλκαριάς, Αμβρακικός κόλπος) αλλά και λόγοι ζωής και ανάπτυξης του τόπου μας (κτηνοτροφική-γεωργική ζωή, τουρισμός, κ.λ.π.) δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.( Επισυνάπτουμε την αριθ. 86/2007 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Παλαίρου).
ΖΗΤΑΜΕ :
Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία που αφορά στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Παλαίρου. Να μην πραγματοποιηθεί η δημοπρασία στις 14/10/2008
Άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση που θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την διαχείριση των απορριμμάτων της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας.
Για τους λόγους αυτούς προχωράμε από σήμερα σε μια σειρά ενέργειες , δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την κατασκευή του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ.
Πρώτος μεγάλος σταθμός η μαζική κινητοποίηση και παράσταση την ημέρα της δημοπράτησης στην Νομαρχιακή Αυτ/ση Αιτωλ/νίας.
Τα χρονικά περιθώρια υπάρχουν. Οι ομόφωνες και ομόψυχες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτικών-πολιτιστικών-αθλητικών- επαγγελματικών-συνδικαλιστών συλλόγων, οργανώσεων, φορέων, επιβάλλεται να γίνονται σεβαστές. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα αναπτύξετε πρωτοβουλίες που το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα το λύσουν με το πιο δίκαιο αλλά και ανώδυνο τρόπο.

Με Εκτίμηση
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά
της κατασκευής ΧΥΤΑ Παλαίρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: