Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» καλή σας ημέρα και καλό χειμώνα. Είμαι και πάλι εδώ για να σχολιάσω τα άσχημα αλλά και τα καλά που συμβαίνουν στον όμορφο Δήμο Ανακτορίου και όχι μόνο.

Στο προηγούμενο τεύχος αναφέρθηκα στο θέμα του «Μαϊστρου», ένα θέμα το οποίο από ότι έμαθα προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις οι οποίες, μετά και τα όσα έγραψα εγώ επεκτάθηκαν και σε προσωπικό επίπεδο.

Θα ήθελα, γιατί εγώ έχω το θάρρος να παραδέχομαι αν κάνω κάποιο λάθος τις ευθύνες μου, να τονίσω τα ακόλουθα σε αποκατάσταση της αλήθειας, μετά από έρευνα που έγινε από τον κύριο Σπυρίδων Φράγκο.

Είχα γράψει λοιπόν πως η όλη διαδικασία για την παραχώρηση του «Μαίστρου» στον κύριο Σώζο δεν ήταν καθόλα νόμιμη. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία γιατί μετά από έρευνα που έγινε αποδείχθηκε πως όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο.

Επίσης, θα ήθελα να διευκρινίσω πως ουδέποτε ο πατέρας του κυρίου Βασίλη Σώζου δεν είχε καταθέσει έφεση για να κερδίσει την έδρα την οποία είχε χάσει για λίγους ψήφους, στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

Ένσταση είχε κάνει ο Δήμαρχος και μάλιστα από ότι πληροφορήθηκα ο κύριος Θωμάς Σώζος είχε δηλώσει πως παραιτείται από το δικαίωμα να πάρει αυτός την έδρα σε περίπτωση που κερδίζονταν η έφεση. Φυσικά η έφεση δεν κερδήθηκε ποτέ και η έδρα παρέμεινε στην αντιπολίτευση του Δήμου.

Φίλες και φίλοι αναγνώστες όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εγώ ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται και με τις απόψεις της εφημερίδας και των υπευθύνων της. Έτσι, μετά από απαίτηση του κυρίου Φράγκου ήμουν υποχρεωμένος να αναφέρω όλα τα παραπάνω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πάντως, θα ήθελα να πω πως οι απειλές που δέχθηκε η εφημερίδα από ορισμένους δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα γράφω σήμερα. Αν δεν ήταν αλήθεια όλα όσα λέω δεν θα τα ανέφερα καθόλου.

Και πάμε παρακάτω.

Ακούγονταν έντονα τον τελευταίο καιρό πως σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου είχε ως σκοπό να παραιτηθεί από τη θέση του. Οι φήμες έγιναν γεγονότα καθώς στις 16 Οκτωβρίου η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου κυρία Λέλα Καραγκούνη υπέβαλλε την παραίτησή της … «για προσωπικούς λόγους».

Είναι άδικο κατά την γνώμη μου, για την κυρία Καραγκούνη να παραιτηθεί από τη θέση της καθώς ήταν από τους λίγους της αντιπολίτευσης που έδινε «μάχες» καθημερινά για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου.

Ενημερώθηκα πως περίπου 30.000 ευρώ είναι το ποσό που χρειάζεται για να παραμείνει ανοιχτό το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων καθώς η επιχορήγηση που δίνει η εργατική εστία δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.ΑΠ. κατάφεραν μετά από πολύ μελετημένες κινήσεις και με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής να πετύχουν τον στόχο τους και να κρατήσουν ανοιχτά τα Κ.Δ.Α.Π και λέω να κρατήσουν ανοιχτά καθώς δεν πιστεύω να μην βρεθούν τα 30.000 ευρώ…

Πάντως ρε παιδιά χαράς στο κουράγιο σας να τρέχετε για να πετύχετε κάτι από την στιγμή που είστε απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2008 και αισίως βρισκόμαστε στον Οκτώβριο!

Θα ήθελα να αναφερθώ και σε όλους τους συμπολίτες μας που εργάζονται στα stage του Δήμου Ανακτορίου. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μας εξυπηρετήσουν όλους μας.

Πάντως η δική μου άποψη είναι πως τα stage είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία που υπάρχει καθώς ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκαν είναι για να μειωθεί η ανεργία, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα σε όσους εργάζονται σε αυτά να αποκτήσουν μία μόνιμη εργασία.

Και αφού ασχολούμαστε με τα Δημοτικά θα πρέπει να τονίσουμε πως 100% επιτυχία είχε η απεργία που πραγματοποίησαν όλοι οι Δήμοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στις 13 Οκτωβρίου καθώς και οι 29 Δήμοι του Νομού μας παρέμειναν κλειστοί!!!

Η απεργία έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη απόδοση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των χρημάτων που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.

Ας πάμε και στο θέμα των σχολείων το οποίο μας ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο του 2003. Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τόσο του Δημοτικού, όσου και του Γυμνασίου – Λυκείου, έχουν βαρεθεί να κάνουν ενέργειες για να αποκατασταθούν τελικά οι ζημιές από τον σεισμό της Λευκάδας.

Πάντως, αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα ουσιαστικό, πέρα από τις εγκρίσεις για να ξεκινήσουν τα έργα. Πάντως, η όλη διαδικασία κάπου κολλάει και κάποιο πουλάκι μου είπε πως υπεύθυνη δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Και αυτή την φορά μιλάω με βάση έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας…

Και μιας και πιάσαμε της δημόσιες υπηρεσίες θα ήθελα να αναφερθώ και στις υπηρεσίες που βρίσκονται στη Βόνιτσα και κυριολεκτικά μας …πίνουν το αίμα καθημερινά.

Η εφορία υπολειτουργεί και είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα με το θέμα. Τα ΕΛΤΑ υπολειτουργούν, ο Ο.Τ.Ε. υπολειτουργεί, η Δ.Ε.Η. έκλεισε οριστικά, το Κέντρο Υγείας είναι σαν να μην υπάρχει…

Μα καλά εμείς που ζούμε στη Βόνιτσα τι είμαστε; Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Έμαθα πως στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον καθαρισμό των φρεατίων στην Γουργουβλή. Μπράβο σας κύριοι. Καιρός ήταν να καθαριστούν επιτέλους τα φρεάτια που υπάρχουν στην Γουργουβλή!!!

Βέβαια τώρα υπάρχει πρόβλημα καθώς η Αρχαιολογική υπηρεσία μπορεί να επέμβει καθώς δεν μπορεί να καθαρίζονται τα φρεάτια χωρίς την παρουσία αρχαιολόγου… Και αυτό το λέω γιατί φρεάτια την σήμερον ημέρα στην Γουργουβλή δεν υπάρχουν.

Ίσως να τα είχαν φτιάξει οι αρχαίοι κάτοικοι του Θυρρείου, οι οποίοι πάντως έβλεπαν πολύ πιο μπροστά από ότι βλέπουμε εμείς σήμερα!!!

Και συνεχίζουμε…

Τις προάλες περπατούσα στην πλατεία της Βόνιτσας και μου ήρθε ζαλάδα από μία πολύ άσχημη μυρωδιά. Ακολουθώντας την μπόχα ήρθα αντιμέτωπος με ένα θέαμα που κυριολεκτικά μου προκάλεσε αναγούλα καθώς είχε ξεχειλίσει ένας βόθρος και τα περιττώματα είχαν βγει επάνω στην πλατεία.

Και όχι μόνο καθώς από τα νερά πλημμύρισε και μαγαζί που βρίσκεται στην πλατεία αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη του να βγάλει τα πράγματα έξω για να λιαστούν…

Και ενώ αλλού πλημμυρίζουν αλλού δεν έχουν νερό να ποτίσουν. Και αναφέρομαι στο γήπεδο που παρουσιάζει μία τραγική εικόνα καθώς μεγάλο μέρος του χλοοτάπητα έχει ξεραθεί.

Και σαν να μην φτάνει αυτό τις προάλλες άρπαξε και φωτιά γύρω από το γήπεδο και αν δεν ήταν εκεί ένας συμπολίτης μας ίσως αυτή να είχε εξαπλωθεί και να είχαμε ντράβαλα…

Το παρών έδωσε και η «Δημοτική Αστυνομία» η οποία κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική η οποία δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβει καθώς ο συμπολίτης μας είχε προλάβει να σβήσει την φωτιά. Μπράβο Θόδωρα!!!

Πάντως, αν δεν καθαριστούν το συντομότερο δυνατό τα χόρτα τα οποία έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να είστε σίγουροι πως θα έχουμε και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις…

Μπορεί να καταντάω κουραστικός αλλά εγώ αυτά που θέλω να πω θα τα λέω μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Πριν λίγες ημέρες αφαιρέθηκαν από την παραλία οι γλάστρες και ο κλασσικός …νεοέλληνας βρήκε την ευκαιρία να παρκάρει το αυτοκίνητό του όπου του καπνίσει!

Και πολύ καλά κάνει αφού η Αστυνομία αντί να τους γράφει, φέρνει βόλτες με το περιπολικό στην παραλία και όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό το μόνο που κάνουν είναι να χασκογελούν και να μιλάνε με τους θαμώνες των καφετεριών.

Κύριοι μην γίνεστε προκλητικοί. Αφού …βάριεστε να γράφετε τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα τουλάχιστον μα μην έρχεστε με το περιπολικό στην παραλία. Πηγαίνετε κάπου αλλού που επιτρέπεται και το παρκάρισμα.

Πάμε και στα αθλητικά…

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΣ Αμβρακικού να ορίσει γενική είσοδο 10 ευρώ για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Πολλοί είναι αυτοί που είπαν πως αν δεν μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο γήπεδο και δεν έχουν άδικο!

Γνωρίζω πολύ καλά πως τα έξοδα για την ομάδα είναι πάρα πολλά αλλά πιστεύω πως μπορείτε να βρείτε και άλλους τρόπους για να βρείτε χρήματα και δεν σας προκαλώ να κάνετε ληστεία…

Πάντως η ομάδα τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πολύ καλά τα πάει και η ομάδα μπάσκετ. Ο Α.Ο.Β. ξεκίνησε φέτος με πολλές προσδοκίες το πρωτάθλημα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του επιτρέπουν να κάνει όνειρα για άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια γίνεται στην ομάδα ποδοσφαίρου του Θυρρείου. Ο σύλλογος που αγωνίζεται στην Β κατηγορία ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και δείχνει ικανός να διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Φυσικά, αυτό γίνεται καθώς η διοίκηση προχώρησε σε πολύ καλές μεταγραφές όπως στην απόκτηση του Κούτσικου Αποστόλη από τον Αλυζιακό Μύτικα αλλά και του Βενέτη Αθανάσιου από τον Αμβρακικό.

Ο γνωστός σε όλους μας ως Τζέικ Κούτσικος αλλά και ο Βενέτης είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του Θυρρείου σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια. Μάλιστα όσοι βρέθηκαν στο ματς του Θυρρείου με την Κατούνα θα θυμούνται για χρόνια το γκολ που σημείωσε ο Τζέικ με απευθείας εκτέλεση φάουλ…

Ένα γκολ πάντως που δεν το πανηγύρισε έντονα καθώς από την Κατούνα κατάγεται η μητέρα του και προφανώς δεν ήθελε να …προκαλέσει τους φίλους των γηπεδούχων. Για την ιστορία το ματς έληξε με νίκη 3-1 της Κατούνας.

Υ.Γ: Αυτές τις ημέρες στο site της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» (newsakarnania.blogspot.com) θα υπάρξουν δύο δημοσκοπήσεις που θα αφορούν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Μπορείτε όλοι να πάρετε μέρος και με την ψήφο σας να στείλετε και εσείς το μήνυμά σας…

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ
iznogoud67@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: