Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με χαρά ακούσαμε όλοι μας την εξαγγελία σας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας. Η ίδρυση αυτοτελούς Πανεπιστημίου στην περιοχή αποτελούσε και αποτελεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Υπήρξε όμως και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Και εμείς, ως ενεργή νεολαία, έχουμε κάθε λόγο να εμπιστευόμαστε τον κ. Πρωθυπουργό, αφού όλες οι ενέργειες δείχνουν την υλοποίηση της δέσμευσής του:

(α) Η παραχώρηση των 178 στρεμμάτων στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών

(β) Η πρόσφατη έγκριση από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.) για τη λειτουργία του τέταρτου τμήματος, όπου συνέπεια θα έχει την ύπαρξη δύο σχολών, των δύο τμημάτων η καθεμία.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια (πληθυσμιακά, ιστορικά, αναπτυξιακά) για να έχει μια εύρρυθμη και λειτουργικά σύγχρονη Ανώτερη και Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.
Πάγια θέση της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αιτωλοακαρνανίας είναι η ύπαρξη αυτοτελούς Πανεπιστημίου οκτώ τμημάτων ( τόσα απαιτούνται για Σύγκλητο), με έδρα το Αγρίνιο και με άμεση προοπτική την δημιουργία τμημάτων στην πόλη του Μεσολογγίου. Επιδίωξή μας είναι επίσης ένα ισχυρό Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, κάτι το οποίο εσείς κάνετε πράξη ως Υπουργός με την ίδρυση της νέας σχολής και την κατασκευή του νέου κτιρίου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, καθώς και η μελλοντική δημιουργία ενός δεύτερου τμήματος Τ.Ε.Ι στην πόλη της Ναυπάκτου.
Κατά την επίσκεψή σας στο δημαρχείο Αγρινίου, στις 5/10/2008, δηλώσατε πως για την έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας θα αποφανθεί το νομαρχιακό συμβούλιο. Και εμείς γνωρίζουμε πως αναφερόσασταν στην υπεύθυνη στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής για αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινά. Ορισμένοι όμως φορείς, ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπαθούν να δημιουργήσουν «τεχνηέντως» σύγχυση αλλά και πόλωση μεταξύ των κατοίκων του νομού. Η σύγχυση δυστυχώς μεγαλώνει, μετά και από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου (8/10/2008), τα οποία αναφέρουν ότι η διακομματική Ομάδα Στρατηγικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης είχε απορρίψει παλαιότερα κάθε ενδεχόμενο ίδρυσης δεύτερου Πανεπιστημίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρονται επίσης, για την ύπαρξη ενός πανεπιστημίου το οποίο εξαγγέλθηκε χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, άρα και χωρίς προοπτικές βιωσιμότητας. Ακόμη, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εθνικό σχέδιο προέβλεπε την ένταξη των τμημάτων του Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτι το οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Επειδή εμείς , ως φιλελεύθερη και δημοκρατική νεολαία, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να σπιλώνει το όνομα του Υπουργού Παιδείας, ενός ιστορικού στελέχους του κόμματος και πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, την ιστορία της παράταξής μας, αλλά και το κύρος του ίδιου του Πρωθυπουργού,
ζητούμε την παρέμβαση και ενημέρωσή σας για τα τελευταία τεκταινόμενα, ώστε οι όποιες ¨κασσάνδρες¨ υπάρχουν να διαψευστούν για ακόμη μια φορά.
Αναμένουμε την τοποθέτησή σας, που σίγουρα θα είναι έγκαιρη και έγκυρη.


Μετά τιμής,
Δημητρογιάννης Λάμπρος
Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: