Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» καλή σας ημέρα. Το καλοκαίρι πέρασε και όλοι μας είμαστε και πάλι εδώ για να σχολιάζουμε τα όσα γίνονται γύρω μας.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές αναγκάζομαι να γράφω πράγματα για τα οποία πολλοί με κατηγορούν στη συνέχεια. Θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μία φορά πως σκοπός μου είναι να ανοίξουν επιτέλους τα μάτια ορισμένων…

Πριν λίγες ημέρες πληροφορήθηκα πως έγινε μία εκδήλωση στο Δημαρχείο της Βόνιτσας για την παρουσίαση ενός ιστορικού βιβλίου σχετικό με την πόλη που ζούμε. Βασικός ομιλητής ήταν κάποιος δημοσιογράφος από την Αθήνα, ο κύριος Διαμαντής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος των Εν Αθήναις Βονιτσάνων κύριος Τσαβαλάς και πλήθος κόσμου.

Α! Το ξέχασα! Παρών ήταν και ο συγγραφέας του βιβλίου κύριος Λεωνίδας Παληογιώργος! Μάλλον όμως, όπως ξέχασα εγώ να τον γράψω στην προηγούμενη παράγραφο θα ξέχασε και ο κύριος Διαμαντής να τον αναφέρει στην ομιλία του…

Από όσα λίγα γνωρίζω σχετικά με τις παρουσιάσεις των βιβλίων, αυτός που εισπράττει τα εύσημα από τους ομιλητές είναι συνήθως ο συγγραφέας του βιβλίου. Αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση από τον κύριο Διαμαντή που μιλούσε περί ανέμων και υδάτων κουράζοντας το ακροατήριο του.

Πάντως, στο βιβλίο αναφέρεται και ο συγγραφέας. Κάτι είναι και αυτό… Θα ήθελα να πω πως καλό θα είναι αν ξαναγίνει ανάλογη εκδήλωση στο Δημαρχείο να αναφέρονται και αυτοί που πρέπει να αναφερθούν!!!

Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε την Δευτέρα 25 Αυγούστου. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έγινε μεταξύ ... «συγγενών και φίλων»!

Μπορεί από την συμπολίτευση του Δήμου να ήταν σχεδόν όλοι παρόντες, δεν έγινε το ίδιο όμως και από την πλευρά της Αντιπολίτευσης καθώς το παρών έδωσε μόνο ο πρόεδρος του Δ.Δ Αγίου Νικολάου κύριος Παναγιώτης Φυτόπουλος.

Κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης δεν γίνεται έτσι η δουλειά. Αν δεν είστε ικανοί να διεκδικήσετε τα αιτήματα των δημοτών και να κάνετε τις προτάσεις σας μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καλύτερα να παραιτηθείτε και να έρθουν άλλοι στην θέση σας.

Η Αντιπολίτευση δεν γίνεται γυρνώντας στα καφενεία αλλά μέσα στην αίθουσα του Δημαρχείου με επιχειρήματα και προτάσεις. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο.

Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε και να καταλάβετε πως όλοι γελάνε μαζί σας με πρώτους και καλύτερους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δημάρχου.

Τo έχω γράψει και άλλες φορές και δεν θα σταματήσω μέχρι επιτέλους να γίνει κάτι. Αναφέρομαι στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην Ελευθερίου Βενιζέλου με τα αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα μονίμως και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Μα καλά αυτή η Αστυνομία δεν το βλέπει πως η κατάσταση είναι απελπιστική; Δεν μπορούν να βγουν και να γράψουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα;

Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση στον Δήμαρχο. «Βάλε και στον κεντρικό δρόμο γλάστρες αριστερά και δεξιά μπας και δούμε άσπρη μέρα». Άλλωστε το συγκεκριμένο μέτρο πέτυχε στην παραλία, παρά τις όποιες αντιδράσεις ορισμένων!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι συναυλίες που δόθηκαν τον Αύγουστο στην Βόνιτσα. Πάρα πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές έδωσε το παρών, αλλά την παράσταση έκλεψε η Έλενα Παπαρίζου (για ευνόητους λόγους).

Πάντως, για τη συγκεκριμένη συναυλία ακούστηκε πως η Δημοτική Αρχή με τα «χίλια ζόρια» τελικά παραχώρησε το γήπεδο και εύλογα γεννάται η εξής απορία:

Γιατί ενώ για άλλες συναυλίες η Δημοτική Αρχή επέτρεψε να πωλούνται εισιτήρια ακόμη και έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο και να ξηλωθούν ακόμη και οι μπασκέτες στην Σάλτινη για να μπουν περισσότερες καρέκλες, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έκανε αυτά τα οποία έκανε;

Και θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τελικά οι σύλλογοι οι οποίοι έδωσαν τις σφραγίδες τους για τα εισιτήρια έβγαλαν κανένα φράγκο ή στα χαμένα το έκαναν;

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και δεν είναι άλλο από το θέμα του Ηρώου της Βόνιτσας.

Θεωρώ απαράδεκτο και δεν είμαι ο μοναδικός, το Ηρώο να περιστοιχίζεται από καρέκλες και τραπέζια καφετεριών. Το Ηρώο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί ντεκόρ οποιασδήποτε καφετέριας!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κυνηγών Βόνιτσας. Πάντως δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Κούρτης να κάνει παράπονα για το νερό!

Μα καλά αγαπητέ μου Θανάση. Δεν έχεις συνηθίσει εκεί στην «παραμεθώριο» που ζεις (Κόκκινος) που δεν έχεις σχεδόν ποτέ νερό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες;

Το θεωρώ απαράδεκτο να κάνεις παράπονα για το νερό. Άλλωστε και να τα κάνεις νομίζεις ότι θα τα ακούσει κανένας; «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!» λέει ο σοφός ελληνικός λαός και έχει απόλυτο δίκιο.

Εκλογές είχαμε μετά την ΟΝΝΕΔ Ανακτορίου και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέου προέδρου μετά την παραίτηση του κυρίου Σαπέλα.

Νικητής αναδείχθηκε ο κύριος Ελευθέριος Μπαλάσκας ο οποίος επικράτησε του κυρίου Παντελή Αποστολάκη.

Πάντως, σε αντίθεση με τα όσα έγιναν μετά τις εκλογές της Ο.Ν.ΝΕ.Δ, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αναταράξεις λόγω του αποτελέσματος. Ίσως γιατί κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν είχε γευτεί την «γλύκα» της καρέκλας…

Στο προηγούμενο τεύχος της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» είχα αναφερθεί στην παραίτηση του κυρίου Σπηλιά από τη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, εκφράζοντας την λύπη μου.

Πάντως κάποιοι δεν είδαν με λύπη την κίνηση του κυρίου Σπηλιά, καθώς στο διαδίκτυο υπάρχουν άρθρα, φυσικά ανυπόγραφα, στα οποία τον κατηγορούν με πολύ σκληρές εκφράσεις.

Θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για το θάνατο του κυρίου Τάκη Καλύβα ο οποίος επί σειρά ετών δούλευε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας προσπαθώντας πάντα να μας εξυπηρετήσει όλους μας.

Μετά την απώλεια του η κατάσταση στην τράπεζα είναι τραγική. Οι πελάτες διαμαρτύρονται συνεχώς για την εξυπηρέτηση η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δημιουργηθεί εντάσεις.

Ίσως, αν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προβεί σε προσλήψεις προσωπικού τα προβλήματα να μειωθούν…

Πάμε και στα αθλητικά…

Κύριε «Παρελθόν, παρών και μέλλον του Αμβρακικού» για να έχει μέλλον η ομάδα θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και πάνω από όλους αυτοί που λένε ότι την αγαπούν.

Για να έχει μέλλον η ομάδα θα πρέπει σύντομα να αποκτήσει ένα γήπεδο της προκοπής!

Για να έχει μέλλον η ομάδα θα πρέπει ορισμένοι να μην στέκονται εμπόδιο σε αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι οποίες γίνονται για το καλό του συλλόγου.

Ξέρεις καλά σε ποιο θέμα αναφέρομαι ή κάνω λάθος κύριε «Παρελθόν, παρών και μέλλον»;

Όπως είδες αναφέρομαι μόνο στο μέλλον. Το παρελθόν και το παρών δυστυχώς το γνωρίζουμε και το έχουμε νιώσει στο πετσί μας πολύ καλά…

Ο Αμβρακικός στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Πολλοί πιστεύουν πως η ομάδα θα σωθεί πολύ εύκολα φέτος, αλλά θα ήθελα να τους πω να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Πάντως ακούγεται πως ορισμένοι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι. Καλό θα είναι αυτά τα προβλήματα να λυθούν το συντομότερο δυνατό. Εγώ, πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί λύση και οι παίκτες θα κατέβουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα παιχνίδια.

Θετικά δείγματα έχει δώσει και η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο πρόεδρος της ομάδας έχει τονίσει στο παρελθόν πως ο μοναδικός στόχος είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η πορεία και το μέλλον θα δείξει…

Υ.Γ: Η «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» είναι πλέον και στο internet και πιο συγκεκριμένα στην σελίδα: newsakarnania.blogspot.com. Επισκεφτείτε μας και δεν θα χάσετε…

Υ.Γ1: Φίλε οδηγέ. Θα πρέπει να ξέρεις πως με ρουφιανιές δεν κερδίζεται επ’ ουδενί μόνιμη θέση σε οποιοδήποτε φορέα του Δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Y.Γ2: Είχα αναφέρει στο προηγούμενο τεύχος για το θέμα της ηλεκτροδότησης της μαρίνας του Ακτίου και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή έγινε. Ήρθε στα χέρια μου ένα χαρτί στο οποίο ο κύριος Τέφας κατηγορεί τον Δήμο Ανακτορίου ότι σκοπίμως δεν του παρείχε ρεύμα.

Επίσης, άκουσα πως ο Δήμος Ανακτορίου διενεργεί κάποιους ελέγχους για πιθανές παρατυπίες από την πλευρά των αδερφών Τέφα, παρατυπίες οι οποίες αν τελικά αποδειχθούν οι …τρεις τους θα συναντηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων (λέω τρεις καθώς δύο είναι οι αφοί Τέφα και ένας ο Δήμαρχος!)

Υ.Γ3: Για να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Έγραψα στο προηγούμενο τεύχος για τον προϋπολογισμό 160.000 ευρώ που είχε ψηφιστεί για το Πολιστιστικό Κέντρο του Δήμου Ανακτορίου. Για τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ είχα γράψει και ΟΧΙ για τα πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν. Αυτά είναι δουλειά της αντιπολίτευσης του Δήμου να τα βρει και όχι εμένα… Άλλωστε ο λαός, έστω αυτοί που τους τίμησαν, αυτούς ψήφισε, ΟΧΙ εμένα!

Υ.Γ τελευταίο: Ο δρόμος που γίνεται στην πίσω πλευρά της χώρας (στο πάρκινγκ), μπήκε σε πρόγραμμα οπότε όσο και να φωνάζουν οι «περιβαλλοντολόγοι» δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα. Ευτυχώς, γιατί με το πονεμένο θέμα της Μαρίνας είχαν πετύχει την …ισοπέδωση του έργου. Και όταν λέω ισοπέδωση εννοώ τον μαρασμό του…

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ
iznogoud67@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: