Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Εξέλιξη των μεγάλων έργων στον Δήμο Παλαίρου


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και ολοκληρώνονται πολλά και σημαντικά έργα στον Δήμο Παλαίρου. Τα έργα τα οποία έχουν τελειοποιηθεί θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή και θα βελτιώσουν στον μέγιστο βαθμό το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα αποπερατώθηκαν τα μεγάλα έργα της μεταφοράς λυμάτων Πλαγιάς στον ΒΙΟ.ΚΑ Λευκάδας, της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων Τεκές-Περατιά-Πλαγιά καθώς και η κατασκευή νέας δεξαμενής Περατιάς. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ομβροδεξαμενών στο Στενό και στην Πλαγιά καθώς και η κατασκευή των δεξαμενών ύδρευσης της Παλαίρου, του Στενού και του οικισμού Αμμούσα Πλαγιάς και το έργο ηλεκτροφωτισμού από Τεκέ μέχρι Κρεμμύδι Περατιάς, προύπολογισμού 60.000 Ευρώ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Επίσης ολοκληρώθηκαν και τα παρακάτω έργα: Ηλεκτροφωτισμός του παραλιακού δρόμου στην Πάλαιρο μήκους 1.5 χλμ. Κατασκευή κεντρικής πλατείας Παλαίρου και της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού Βάτου από Μοναστηράκι μέχρι Ι.Μ Ρόμβου.
Σε εξέλιξη κατασκευής βρίσκονται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Πογωνιά, η διαμόρφωση του κτιρίου του παλαιού δημοτικού σχολείου Πογωνιάς και της έμπροσθεν αυτού πλατείας, η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Πλαγιάς, η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου Βαρκό-Πογωνιά καθώς και η διάνοιξη του παραλιακού δρόμου Βαρκό-Πλαγιάς και το έργο της προστασίας δασικής έκτασης στο Ποταμάκι.
Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί πως διακόπηκαν λόγω τουριστικής περιόδου και για δύο μήνες οι εργασίες της κατασκευής του πλακοσκεπούς οχετού από Πλάτανο εώς γεφύρι.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: