Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Τα «εγκλήματα» ζητούν «δολοφόνο»


Φίλοι αναγνώστες καλό φθινόπωρο! Μετά από ένα λίγο έτσι χιουμοριστικό αυγουστιάτικο άρθρο μου, θα επανέλθω και πάλι στην σκληρή κριτική και στην καθημερινή αναζήτηση και σχολιασμό των προβλημάτων της περιοχής μας. Προτού όμως αναπτύξω τα σημερινά μου θέματα, μία μόνο παρατήρηση για το άρθρο του Αυγούστου. Σχολίασα έναν αγαπητό συμπολίτη ονομάζοντας τον ως στελεχάκι. Έμαθα από έγκυρες πηγές ότι ο συγκεκριμένος κύριος θίχθηκε και σχολίασε αρνητικά το σχόλιο μου. Θέλω να ενημερώσω τον αγαπητό συμπολίτη μας ότι ήταν απλά ένας σχολιασμός που μόνο στόχο είχε το χιούμορ και την ανάλαφρη αρθρογράφηση του Αυγούστου. Αλλά επειδή σχολιάστηκε αρκετά από τον συγκεκριμένο κύριο θα ήθελα να του αναφέρω και να του θυμίσω ότι ούτε στέλεχος είναι ούτε στελεχάκι στην Νέα Δημοκρατία. Τα στελέχη κάθε κόμματος είναι άνθρωποι ενεργοί, άνθρωποι με αξιώματα και πολυετής μάχες για το καλό της παράταξης τους, οποιασδήποτε και αν είναι αυτή. Ο συγκεκριμένος κύριος αυτή την στιγμή από ότι γνωρίζω, ούτε μάχες δίνει, ούτε κάποιο αξίωμα κατέχει. Είναι απλά ένας αγωνιστής και ψηφοφόρος μίας παράταξης. Λέγοντας αγωνιστής και ψηφοφόρος δεν μειώνω τον κάθε ψηφοφόρο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα αυτοί είναι οι πραγματικοί άνθρωποι που δίνουν πολλές φορές και την ψυχή τους για την παράταξη τους. Κλείνοντας θα ήθελα να σου πω αγαπητέ συμπολίτη ότι έτσι πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου και ότι οι φαμφάρες και τα λόγια τα μεγάλα («είμαι στελεχάρα με κάτι… να»!) να τα κρατήσεις για τις πραγματικές μάχες του κόμματος που πιστεύεις.
Σε αυτό το άρθρο είχα την διάθεση να ασχοληθώ αποκλειστικά με τα λεγόμενα για τον νέο Καποδιστριακό Δήμο αλλά και τα νεότερα από τους υποψηφίους κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων. Έχω πολλά νέα και σχόλια συμπολιτών να σας εξιστορήσω που πραγματικά θα σας βάλουν σε ρυθμούς, έστω και νωρίς, δημοτικών εκλογών. Όμως ο αγαπητός κύριος Δήμαρχος και τα αξιοθαύμαστα έργα του, δεν με αφήνουν να ασχοληθώ και να αναπτύξω τα παραπάνω. Τελευταία στον Δήμο Ανακτορίου γίνονται «εγκλήματα», χωρίς να βρίσκεται ο «δολοφόνος». Αναφέρομαι σε κάτι για το οποίο παλεύουμε όλοι. Αναφέρομαι στην διάσωση του Αμβρακικού Κόλπου. Όλοι έχουμε ιδέες για το πώς θα το πετύχουμε αυτό, η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο κήρυξε τον Αμβρακικό ως Εθνικό Πάρκο (άσχετα αν θα μείνει στα χαρτιά) και η Δημοτική Αρχή έδωσε άδεια ηλεκτροδότησης στην μαρίνα του Ακτίου η οποία αγαπητοί συμπολίτες, εγκλωβίζει ουσιαστικά το άνοιγμα του Αμβρακικού και έχει επεκταθεί μέσα στην θάλασσα. Η παρών δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κύριο Γιώργο Αποστολάκη διαμήνυε ότι έχει λύσεις για την διάσωση του Αμβρακικού Κόλπου και ότι παλεύει καθημερινά να λύσει τα προβλήματα που αφορούν τον Αμβρακικό. Το πέτυχε! Έδωσε ρεύμα ο Δήμος Ανακτορίου στην μαρίνα του Ακτίου. Αυτή ήταν η επίτευξη του Δημάρχου μας. Νομιμοποίησε κάτι που σε προηγούμενα συμβούλια το απέρριπτε ασυζητητί. Τι άλλαξε δεν ξέρουμε. Περιμένω να αξιωθεί να μας το πει ο ίδιος. Και μην τυχόν κύριε Δήμαρχε μας πείτε ότι έγινε εν αγνοία σας (κάτι τέτοιο ακούστηκε), γιατί τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παραιτηθείτε από το αξίωμα του Δημάρχου, γιατί αν έγινε τώρα ένα τόσο σοβαρό σφάλμα με την άγνοια σας σημαίνει ότι το καράβι του Δήμου βουλιάζει. Δεν φταίτε όμως μόνο εσείς που τα κάνετε και είστε τόσο άνετος γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Είχατε δίκιο κάποτε που είχατε πει ότι παίζετε μόνος σας στο παιχνίδι. Που είναι η αντιπολίτευση; Ποια η παρέμβαση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης; Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση παρά μόνο η επιστολή της κυρίας Λέλας Καραγκούνη στην εφημερίδα μας. Δεν είναι όμως έτσι. Η αντίδραση δεν πρέπει να γίνεται μόνο με την αποστολή καταγγελιών στις εφημερίδες. Κάθε δημοτικός σύμβουλος πρέπει να καταγγέλλει και να παρεμβαίνει ενεργά. Λέγοντας ενεργά εννοώ ότι πρέπει να πηγαίνει στα δημοτικά συμβούλια και να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και αν βρίσκει παραλείψεις και λάθη να τα καταγγέλλει στα αρμόδια όργανα. Αυτό όμως που παρατηρείται είναι ότι η Αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν κάνει στοιχειώδη παρέμβαση στα προβλήματα αλλά δεν πηγαίνει και στα Δημοτικά Συμβούλια. Πρόσφατο παράδειγμα το τελευταίο συμβούλιο του Αυγούστου. Ελπίζω σύντομα να παρέμβουν ουσιαστικά στα επόμενα Δ.Σ και να αναδείξουν αυτό το μέγα πρόβλημα.
Τα προβλήματα στον Δήμο Ανακτορίου συνεχίζονται. Τους τελευταίους δύο μήνες, αρκετά έντονα, παρατηρείται μία έντονη δυσφορία στα φρεάτια της πόλης μας. Αρκετοί τουρίστες αλλά και Βονιτσάνοι εξ Αθηνών, αναφέρθηκαν σε αυτή την μπόχα και μου μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για το που έχει καταντήσει μία προσπάθεια του Δημάρχου μας για την ανάδειξη της περιοχής μας. Ένας συμπολίτης μας μου είπε χαρακτηριστικά, φυσικά χωρίς να γνωρίζει πως είμαι ο Νέρωνας, καλά εσείς που μένετε εδώ πως μπορείτε και αντέχεται αυτή την βρώμα. Γιατί δεν διαμαρτύρεστε; Και ένας άλλος μου είπε ότι ο Δήμαρχος μας καλά ξεκίνησε την θητεία του την πρώτη τετραετία, τώρα τι φταίει και πηγαίνει τον Δήμο μας από το κακό στο χειρότερο; Και σε ρωτάω αγαπητέ Δήμαρχε. Μήπως το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο είναι πιο καλό και σύγχρονο από το δικό μας αποχετευτικό σύστημα και το σύστημα όμβριων υδάτων; Μηχανικός μου είπε ότι πιθανόν να φταίει η κλήση του έργου. Καλά τόσο σημαντικά έργα του Δήμου μας πλειοδοτούνται σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα δίκτυο; Εκτός και αν μόνος σκοπός τους είναι να πάρουν το Δημοτικό έργο και μετά δυο λαλούν και τρεις χορεύουν. Η μπόχα φέρνει στην επιφάνεια και τον βιολογικό καθαρισμό που ατέλειωτα έχω γράψει μέσα από τα άρθρα μου και που αρκετές φορές έχεις εσύ ο ίδιος πει ότι λειτουργεί τέλεια. Πιστεύω ότι έχεις την θέληση να αξιοποιήσεις σωστά τους πόρους του Δήμου και να κάνεις έργα, αλλά το πιο πιθανό και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν επεμβαίνεις σωστά σε αυτού που αναλαμβάνουν τα έργα και τα εκτελούν. Περιμένω την απάντησή σου για το θέμα του βιολογικού, των όμβριων υδάτων και του αποχετευτικού συστήματος, ολόκληρου του Δήμου Ανακτορίου και θα σε παρακαλούσα αν αξιωθείς να απαντήσεις να μας πεις με σταράτα λόγια (και όχι να μας αναλύσεις πάλι όλο το έργο σου με μπλα μπλα) τι γίνεται με τα παραπάνω θέματα και τελικά γιατί δεν λειτουργούν σωστά ή καθόλου; Στόχος μου ως Νέρωνας δεν είναι να σου κάνω αντιπολίτευση απλά για να σου κάνω αντιπολίτευση, αλλά να αναδείξω καίρια προβλήματα του Δήμου μας που απασχολούν όχι μόνο εμένα ως Νέρωνα, αλλά όλους τους συμπολίτες μας και αν δεν τα ακούς από εκεί ψηλά που είσαι στο Δημαρχείο κατέβα και προσπάθησε να μπεις πραγματικά στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και σε πληροφορώ ότι και ο βιολογικός και το αποχετευτικό σύστημα είναι πράγματα που απασχολούν έναν πολίτη του Δήμου Ανακτορίου.
Θα ήθελα να μιλήσω για την ύδρευση της περιοχής μας που συχνά σου έχω αναφέρει και όπου παντού λες εσύ ο ίδιος ότι το πρόβλημα το έχω λύσει. Πως ακριβώς το έχεις λύσει κύριε Δήμαρχε; Έχεις ανέβει ποτέ επάνω στον Κόκκινο όπου πολλά απογεύματα του καλοκαιριού δεν υπήρχε στάλα νερό (μου έχουν αναφέρει παρόμοιες διακοπές και στην Μπούχαλη). Τι γίνεται εδώ; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Χρόνια τώρα μας λες ότι θα λύσεις το πρόβλημα και τελικά όχι μόνο δεν το κάνεις αλλά το επεκτείνεις κάθε χρόνο. Η αιτία του κακού είναι η αδιαφορία για την καθημερινότητα του πολίτη, για τις βασικές ανάγκες του. Ξέρεις Δήμαρχε, με το να καθαρίζεις οικόπεδα, δρόμους και να κάνεις πλακόστρωτα ομορφαίνεις την πόλη, δεν λύνεις όμως τα ουσιαστικά προβλήματα του δημότη. Ικανοποιείς το μάτι και παίρνεις εύγε από τους ετεροδημότες μας (αν και ανέφερα προηγουμένως ότι και αυτά πλέον σταμάτησαν ελέω μπόχας φρεατίων). Εδώ ζητώ την παρέμβασή σας την ουσιαστική κυρία Λέλα Καραγκούνη. Αφήστε το πώς θα αξιοποιηθούν οι καλλιέργειες μουριών στο Μοναστηράκι και ασχοληθείτε αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ύδρευσης του Δήμου μας γιατί αν πάρω και ένα ένα ξεχωριστά τα Δημοτικά Διαμερίσματα τότε ο αγαπητός Σπύρος Φράγκος θα αναγκαστεί να μου αφιερώσει όλες τις σελίδες της ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Επίσης, κύριε Μωραϊτη, περιμένω από εσάς πιο δυναμικές παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, τουλάχιστον στο θέμα της ύδρευσης.
Τέλος, να πω ότι λειτουργεί σωστά και προχωράει ικανοποιητικά ένα μεγάλο έργο που είχε ξεκινήσει πριν την δημαρχία του κυρίου Αποστολάκη, δεν είναι άλλο από την ανάδειξη του ιστορικού Βενετσιάνικου κάστρου της Βόνιτσας. Λειτουργεί σωστά γιατί φίλοι αναγνώστες το έργο το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι ο Γιώργος Αποστολάκης ο αγαπητός μας Δήμαρχος. Αν και εδώ θέλω να παραδεχτώ ότι ήταν ουσιαστική η παρέμβασή του στο να πετύχει ο Δήμος την τελική χρηματοδότηση του έργου. Όμως, το έργο ουσιαστικά το εκτελεί το Υπουργείο που σας ανέφερα και καλό θα είναι να μην το προσωποποιεί και το αναδεικνύει ως δικό του έργο. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι πηγαίνει βάση χρονοδιαγράμματος επειδή δεν το έχει αναλάβει ο Δήμος και είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή και έμφαση στην περιοχή μας. Εδώ φυσικά δεν θα μπορούσα να ξεχάσω να συγχαρώ τον Ναύαρχο ε.α. κύριο Λεωνίδα Παληογιώργο που με το βιβλίο του για τη Βόνιτσα μας έμαθε όλους πράγματα για τον τόπο μας που δεν γνωρίζαμε. Μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το κάστρο για την πόλη μας. Συγχαρητήρια κύριε Παληογιώργο σε εσάς και σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
Κλείνοντας, μετά από πολλά άρθρα που δεν το έχω κάνει, θέλω να σας αναφέρω το θέμα του επόμενου άρθρου μου. Όπως σας είπα και στην αρχή θα είναι ο νέος Καποδιστριακός Δήμος, οι υποψήφιοι του χρίσματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι κινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Βέβαια θα είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξω διάλογο με τα δύο, προς το παρών, μεγάλα κόμματα.
Εις το επανιδείν
«ΝΕΡΩΝΑΣ»
neronas14@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: