Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

«Ίδρυση λιμενικού σταθμού στο Δήμο Παλαίρου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτοκής πολιτικής με θέμα «Ίδρυση λιμενικού σταθμού στο Δήμο Παλαίρου» κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Σπήλιος Λιβανός.
«Ο Δήμος Παλαίρου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Αιτωλοακαρνανίας. Διαθέτει δύο μαρίνες, όπου από τους μήνες Απρίλιο ως Οκτώβριο ελλιμενίζονται καθημερινά περισσότερα από 250 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, καθώς και δύο αλιευτικά καταφύγια. Δυστυχώς, όμως, και παρά τις εδώ και πάνω από μια δεκαετία επίμονες προσπάθειες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, ο Δήμος εξακολουθεί να στερείται λιμενικού σταθμού, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για λόγους τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και για την καλύτερη αστυνόμευση και βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες της Παλαίρου λιμενικών υπηρεσιών. Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Παλαίρου έχει ήδη από το 1998 μεριμνήσει για τις κτηριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν το λιμενικό σταθμό, ενώ πέρα από τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της Λιμενικής Αρχής Λευκάδος και της Περιφερειακής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, που κατατείνουν υπέρ της ίδρυσης λιμενικού σταθμού στην Πάλαιρο. Με δεδομένο ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη:
1.Αύξησης των λιμενικών σταθμών στο σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο Νομό στην Ελλάδα, με τεράστια ακτογραμμή, ο οποίος, όμως, εξακολουθεί να υστερεί σε λιμενικές υπηρεσίες και υποδομές,
2.Περαιτέρω στήριξης και ενθάρρυνσης του τουριστικού ρεύματος προς την Πάλαιρο – ας τονισθεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές των τουριστικών σκαφών στην Πάλαιρο υποχρεώνονται να μετακινούνται 40 χλμ ως την πλησιέστερη λιμενική αρχή της Λευκάδος για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα που χρήζουν της συνδρομής των λιμενικών υπηρεσιών,
3.Αμεσότερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των επαγγελματιών αλιέων της Παλαίρου που διαθέτουν αλιευτικά σκάφη, οι οποίοι, επίσης, υπόκεινται στην ταλαιπωρία της συχνής μετακίνησής τους στο λιμεναρχείο Λευκάδος. Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Προτίθεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να εντάξει στο προγραμματισμό του για το 2009 την ίδρυση λιμενικού σταθμού στο Δήμο Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: