Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ

Φίλες και φίλοι συνδρομητές της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» χρόνια σας πολλά και καλή χρονιά. Εύχομαι σε όλους σας στο νέο χρόνο που διανύουμε να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά σας αξίζει, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτόν τον μήνα η «ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» γιορτάζει ένα χρόνο κυκλοφορίας με την σημερινή της μορφή. Αυτό τον χρόνο που πέρασε θέλω να πιστεύω πως μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας αναδείξαμε τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα που συμβαίνουν στον τόπο μας.

Είναι αλήθεια πως με πολλούς ψυχραθήκαν οι σχέσεις μας και δεν ήταν λίγες και οι φορές που δεχθήκαμε απειλές για τα όσα γράφαμε στην εφημερίδα.

Αυτά που έγιναν όλη την διάρκεια του χρόνου δεν μας πείραξαν. Αντιθέτως. Θέλουμε να πιστεύουμε πως μας έκαναν πιο δυνατούς και μας έδειξαν τον δρόμο για να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και τη νέα χρονιά τα προβλήματα που υπάρχουν στο τόπο μας.

Φυσικά θέλουμε να αναδείξουμε και τα όσα καλά συμβαίνουν στην περιοχή μας και όχι μόνο και ξεκινώντας θα ήθελα να αναφερθώ στον βιολογικό καθαρισμό της Βόνιτσας.

Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο έργο, άλλες επικριτικά και άλλες επικροτώντας την Δημοτική Αρχή. Επίσης είναι αλήθεια πως ο Βιολογικός καθαρισμός της πόλης μας λειτουργεί και μάλιστα –αν όχι ολόκληρος- σε πολύ καλό επίπεδο.

Στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Βιολογικό καθαρισμό της Βόνιτσας.

Πρόστιμο 8.800 ευρώ επιβλήθηκε στον Δήμαρχο Ανακτορίου από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για τα μπαστούνια της παραλίας. Είναι αλήθεια πως όλοι γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο έργο είναι παράνομο.

Όμως είναι αλήθεια κα το ότι μετά την δημιουργία του έργου δεν είχαμε τις πλημμύρες που είχαμε παλαιότερα στην Βόνιτσα.

Και συνεχίζουμε….

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή δύναμη στους νέους Αντιδημάρχους Ανακτορίου κ.κ Μασούρα Νικόλαο, ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Γουρούνα Γεώργιου και Πέρλη Κωνσταντίνο ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Πάντα Νικόλαου, αλλά και στο νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Φούντα Νικόλαο, ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Ιωάννη Κουνέλη.

Προχωράμε…

Τις γιορτές η Βόνιτσα πλημμύρισε από κόσμο καθώς πολλοί ετεροδημότες ήρθαν στην πόλη μας για να περάσουν τις άγιες ημέρες με τους συγγενείς τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολύ δύσκολα έβρισκες τραπέζι στις καφετέριες της παραλίας για να καθίσεις και μάλιστα την ημέρα των Θεοφανείων, λόγω και του πολύ καλού καιρού που είχαμε στην πόλη μας, η …επιχείρηση εύρεσης τραπεζιού εξελίσσονταν σε …Mission Impossible!!!

Φυσικά η παρουσία του πολύ κόσμου είχε και …παρατράγουδα καθώς τα αυτοκίνητα στην πόλη μας αυξήθηκαν με αποτέλεσμα στην Ελευθερίου Βενιζέλου να μην μπορείς να περάσεις με το αυτοκίνητό σου.

Και αυτό γιατί, όπως συνήθως συμβαίνει, η αστυνομία ήταν απούσα καθώς ο καθένας άραζε το όχημα του όπου τον βόλευε, χωρίς να φοβάται για όποιες συνέπειες.

Από αυτήν εδώ την στήλη το έχουμε αναφέρει πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα εξακολουθήσουμε να το αναφέρουμε μέχρι επιτέλους τα όργανα της τάξεως αποφασίσουν να λάβουν μέτρα…

Και μιας και αναφερθήκαμε στα Φώτα να τονίσουμε πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παρών έδωσε και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κύριος Σώκος ήρθε από νωρίς στην Βόνιτσα και παρακολούθησε την Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Μετά το τέλος τους όλοι μαζί πήγαν στην παραλία όπου και τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων.

Μάλιστα ο Πάτερ Αθανάσιος Κοσμάς δώρισε και μία εικόνα του Αγίου Ευθυμίου στον κύριο Νομάρχη ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα πως όσο καιρό θα είναι Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας θα έρχεται πάντα στην Βόνιτσα την ημέρα των Θεοφανείων.

Να σημειωθεί πως τον Σταυρό τον έπιασε ο Κωνσταντίνος Μασούρας ο οποίος επειδή υπηρετεί την θητεία του στην Αεροπορία πήρε και 10 ημέρες τιμητική άδεια από τον Διοικητή της 131 Σμηναρχία Μάχης.


Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στα Παλιάμπελα και είδα από πρώτο χέρι τα έργα που έχουν γίνει στην πλατεία του χωριού. Έμεινα με ανοικτό το στόμα όταν διαπίστωσα πως οι πλάκες έχουν τοποθετηθεί πάρα πολύ καλά, σε αντίθεση με το έκτρωμα που υπάρχει στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή για το πολύ ωραίο έργο που έκανε στα Παλιάμπελα και θα ήθελα να της προτείνω να χρησιμοποιήσει τους ίδιους εργάτες μπας και επιτέλους ολοκληρωθεί και το έργο στο ιστορικό κέντρο. Ποτέ δεν είναι αργά…

Αλλά, αφού όπως μαθαίνω οι σχέσεις του Δημάρχου με τον εργολάβο του έργου δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές (μάλιστα δεν πήγαν και μαζί διακοπές όπως κάνανε άλλες χρονιές), ίσως θα πρέπει να βρεθεί νέος εργολάβος, αν βέβαια αυτό επιτρέπεται να γίνει…

Υφυπουργός Υγείας ανέλαβε μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό ο κύριος Μάριος Σαλμάς. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας καλή δύναμη και να προσπαθήσει να κοιτάξει από κοντά και τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή μας τα οποία δεν είναι και λίγα.

Άλλωστε πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε αναφερθεί στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας της Βόνιτσας και να είστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα ξανά ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα.

Πάμε και στις Δημοτικές Εκλογές, όπου το τοπίο σε ότι αφορά τον υποψήφιο από τη Νέα Δημοκρατία που θα διεκδικήσει το χρίσμα, παραμένει εξαιρετικά θολό.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, αν και θεωρείται δεδομένη και πάλι η υποψηφιότητα του κυρίου Αποστολάκη, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, γιατί μαθαίνω πως αρκετοί από τους νυν συμβούλους του Δημάρχου, σκέπτονται πολύ σοβαρά να μην ξανακατέβουν υποψήφιοι.

Μήπως κάνω λάθος;

Πριν πάμε στα αθλητικά θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Πάτερ Αθανάσιο Κοσμά ο οποίος δημιούργησε κέντρο νεότητας ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδων. Η αίθουσα είναι πλήρως εξοπλισμένη και είναι σίγουρο πως πολλά παιδιά θα επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πάτερ Κοσμάς θα παρέχεται και φαγητό στα παιδιά, με έξοδα της εκκλησίας. Χίλια μπράβο!!!

Πάμε και στα αθλητικά…

Το μπάσκετ προελαύνει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς ο Α.Ο.Β. ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Χειμώνα.

Φυσικά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη στο πρωτάθλημα και να μην ξεχνάμε πως φέτος ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από τα Play Offs, εκεί όπου όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της ομάδας.

Πάντως έμαθα πως υπήρξε κάποια απώλεια καθώς ο Παντελής Αποστολάκης έθεσε την παραίτησή του από την διοίκηση στην διάθεση του προέδρου κυρίου Γιάννη Κουνέλη.

Το τι θα κάνει ο πρόεδρος δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω πως αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή και ο φίλος μου ο Παντελής θα βάλει …νερό στο κρασί του και θα επιστρέψει στην διοίκηση.

Άλλωστε βρέθηκε και στο κλειστό γυμναστήριο του Λούρου όπου και …κατασκόπευσε την αναμέτρηση ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον προσεχή αντίπαλο του Α.Ο.Β., Παναιτωλικό. Άραγε αυτό ήταν τυχαίο…

Στο ποδόσφαιρο ο Αμβρακικός τον μήνα που μας πέρασε μας τα χάλασε, καθώς τα αποτελέσματα που έφερε δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά.

Πάντως, το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη και καλό θα ήταν όλοι να σκεφτούν πως με τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη η παραμονή της ομάδας στην Δ’ Εθνική.

Πάντως, δικαιολογίες για τα άσχημα αποτελέσματα υπάρχουν και είναι πολλές. Για παράδειγμα σημαντικό ρόλο έχει παίξει η διαιτησία η οποία τόσο εντός όσο και εκτός έδρας στην κυριολεξία μας …χειρουργεί.

Αλλά και το γήπεδο μας δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς ο αγωνιστικός χώρος φέρνει περισσότερο σε χωράφι παρά σε γήπεδο. Άλλωστε αυτό είναι και το παράπονο τόσο των παικτών όσο και της διοίκησης του συλλόγου…

Φυσικά κανείς δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και η διοίκηση κινείται για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Ήδη παίκτης του Αμβρακικού είναι και επίσημα ο νεαρός Νίκου που αγωνίζονταν και πέρυσι στον σύλλογο, ενώ υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και με άλλους ποδοσφαιριστές.


Υ.Γ: Παραλίγο να είχαμε ατύχημα με δυσάρεστες συνέπειες τον μήνα που μας πέρασε στην πόλη μας και αυτό γιατί ο υπάλληλος βενζινάδικου ξέχασε να αφαιρέσει την μάνικα από αυτοκίνητο που μόλις είχε φουλάρει. Ευτυχώς και για καλή μας τύχη, ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε μετά από κάποια μέτρα το ότι έσερνε πίσω από το αυτοκίνητό του την μάνικα του βενζινάδικου και σταμάτησε. Ίσως να άκουσε και τις φωνές του υπαλλήλου, που έστω και την ύστατη ώρα κατάλαβε το τι είχε κάνει και έτρεχε πανικόβλητος πίσω από το αυτοκίνητο…

Υ.Γ1: Έφτασε στην εφημερίδα μας μία ανώνυμη καταγγελία η οποία καταφέρονταν κατά της Δημοτικής Αρχής και κυρίως κατά του Δημάρχου κυρίου Αποστολάκη. Φυσικά δεν προχώρησα στην δημοσίευσή της και καλώ όποιον ή όποια φίλο ή φίλη την έστειλε αν θέλει να την δει δημοσιευμένη να υπογράψει και το κείμενο. Ευχαριστώ…

Y.Γ2: όπως σας είχαμε υποσχεθεί από τον προηγούμενο μήνα πλέον δεν υπάρχει κανένα ανώνυμο κείμενο στην εφημερίδα, καθώς και ο ΝΕΡΩΝΑΣ αποκαλύφθηκε. Πάντως δεν μπορείτε να πείτε… Ο φίλος μου ο Παντελής Αποστολάκης φέρνει λίγο στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα. Αφού σκέφτομαι στο καρναβάλι της Καθαρής Δευτέρας να φτιάξω και άρμα προς τιμήν του…

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
sp_fragos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: