Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη το 2009

Με πρόταση του Δημάρχου Ανακτορίου κυρίου Γεωργίου Αποστολάκη η οποία ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τα Δημοτικά Τέλη δεν θα αυξηθούν το έτος 2009. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία απόφαση η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους τόσο της Βόνιτσας όσο και των έξι Δημοτικών Διαμερισμάτων, καθώς κανονικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΔΚΕ τα Δημοτικά Τέλη θα έπρεπε να αυξηθούν…
Παρακάτω δημοσιεύουμε το έγγραφο του Δήμου Ανακτορίου που αναφέρεται σε αυτό το θέμα.
«Αναπροσαρμογή τελών φωτισμού- καθαριότητας -αποχέτευσης¬ ύδρευσης για το έτος 2009
Τα παραπάνω τέλη έχουν ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, δηλαδή βαρύνουν εξ' ολοκλήρου τους Δημότες των έξι (6) τοπικών διαµερισµάτων του Δήμου δηλαδή Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου, Παλιάμπελων, Αγ. Νικολάου και Δρυμού και θα πρέπει να είναι ανάλογα του κόστους παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών.
1.Για το έτος 2008 µε βάση τις δαπάνες στις παραπάνω υπηρεσίες (μισθοδοσία προσωπικού, καύσιμα,: συντήρηση αυτοκινήτων, ασφάλειες, προμήθειες ειδών φωτισμού και καθαριότητας και ύδρευσης)σε σχέση µε τα αντίστοιχα έσοδα του κάθε τοπικού διαµερίσµατος οι συντελεστές των τελών θα έπρεπε να αυξηθούν σε ποσοστό έναντι του 2007 από το 30% έως 50%. Παρόλα αυτά τον Νοέμβριο του 2007 μετά από πρόταση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε αποφάσεις για αναπροσαρμογή των συντελεστών που ισχύουν για το 2008 µόνο σε ποσοστό 10%. Χωρίς δε να γνωρίζει τις αυξήσεις που έγιναν το 2008, και που σύμφωνα µε τα στοιχεία της ΚΕΔΚΕ είναι οι κάτωθι:
1. Φωτισµός οδών πλατειών (ΔΕΗ) 29,50%
2. Επιδόματα προσωπικού 32%
3. Ανθυγιεινά- Βαρέα 28%
4. Υλικά καθαριότητας -ύδρευσης 30%
5. Πετρέλαιο 48%,
ο Δήμος επιβαρύνθηκε µε επιπλέον αυξήσεις ως προς την λειτουργία των υπηρεσιών Ύδρευσης -φωτισμού- Βιολογικού-καθαριότητας.
2. Για την εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρω υπηρεσιών και κατά το έτος 2009, και σύμφωνα µε τη διάρθρωση της κάθε υπηρεσίας, ως προς τα αυτοκίνητα που ήδη προμηθεύεται και το προσωπικό που έχει ήδη προσλάβει και που πρόκειται να προσλάβει μέσα στο 2009, θα έπρεπε να αυξηθούν όπως ανωτέρω µε επιπρόσθετη αύξηση για το νέο προσωπικό 25-30%.
Όμως, ο Δήμαρχος έκανε πρόταση, η οποία και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέποντας τα παραπάνω στοιχεία και παραβλέποντας τις νέες αυξήσεις, έχοντας υπόψη τη γενική οικονομικά κρίση και επειδή γνωρίζει άμεσα τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των δημοτών του και με γνώμονα το κοινωνικό του πρόσωπο και την συμπαράσταση του στους Δημότες του, να μην προβεί σε καμία αύξηση των συντελεστών των ανωτέρω ΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου για το έτος 2009».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: