Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΤΙΟΣ» Πρώτη θέση στα 3000 μέτρα του πρωταθλήματος Παίδων- Κορασίδων στα Ιωάννινα.

Στα Ιωάννινα, Σάββατο του Λαζάρου, πραγματοποιηθήκαν τα αγωνίσματα στίβου του πρωταθλήματος του ΣΕΓΑΣ , κατηγορίας παίδων – κορασίδων. Συμμετείχαν αθλητές από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Λευκάδα.
Για τον Σύλλογό μας η ημέρα της ανάστασης του Λαζάρου έγινε καθοριστική, αφού δύο αθλητές μας πήραν σημαντικές θέσεις. Η Μαρία Κούρτη εισήλθε στην δωδεκάδα του αγωνίσματος της σφαίρας, ενώ ο Νίκος Ντελίμπασης ξεσήκωσε το Πανηπειρωτικό στάδιο με την κούρσα των 3.000 μέτρων. Πρώτη φορά συμμετείχε σε επίσημους αγώνες και από την πρώτη στιγμή πήρε κεφάλι στην κούρσα της πιο μεγάλης διαδρομής για αυτές τις ηλικίες. Το στάδιο είχε ξεσηκωθεί με τον συναγωνισμό του μόνιμα και αναμενόμενου Γιαννιώτη πρωταθλητή και του νεοεισερχόμενου Νίκου. Όταν στα μισά της διαδρομής το φαβορί εγκατέλειψε τον αγώνα, οι θεατές συνέχισαν να επιφημούν τον Νίκο και ακούγοντας τον προπονητή του Ανέστη Τρέζο, να συμβουλεύει τον Νίκο να περάσει στο εσωτερικό κουλουάζ , όλη η εξέδρα είχε ξεσηκωθεί με την προτροπή «πέρνα στο εσωτερικό κουλουάζ». Ο Νίκος δεν άκουγε τίποτα, ζούσε τον δικό του αγώνα, έβλεπε μόνο τον τερματισμό. Παρά την χρονοβόρα διαδρομή στο 2ο κουλουάζ, ο Νίκος τερμάτισε πρώτος αφήνοντας τον δεύτερο αθλητή σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρα πίσω.
Οι επιτυχίες του Σαββάτου στα Ιωάννινα ήταν η συνέχεια της 5ης Απριλίου, όπου 11 μικροί αθλητές του συλλόγου μας συμμετείχαν στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ (παμπαίδες-παμκορασίδες) που έγιναν στο Εθνικό στάδιο Λευκάδας. Ηταν η πρώτη παρουσία του συλλόγου μας σε αγώνες του ΣΕΓΑΣ και οι δύο διακρίσεις που είχαμε ήταν η κορύφωση στην εμφανή και πρωτόγνωρη χαρά των μικρών αθλητών.
Στις 15 Απριλίου συμμετείχαμε στην ημερίδα του ΣΕΓΑΣ στο Αγρίνιο για παιδιά ηλικίας 13-14 ετών. Εκεί δύο αθλητές μας πλασαρίστηκαν στις εξάδες.
Τέλος στις 11 Μαίου βρεθήκαμε στο Παναχαικό στάδιο (Πάτρα) και εκεί ο αθλητής μας Νίκος Ντελίμπασης πήρε πάλι την πρώτη θέση στα 3.000 μέτρα. Πρόσφατα η αθλητική μας ομάδα απέκτησε και νέο αθλητή που τον ετοιμάζουμε για το αγώνισμα του δίσκου. Θεωρούμε ότι στους αγώνες της επόμενης άνοιξης θα έχουμε σε κάθε αγώνισμα ένα πλασάρισμα στην εξάδα.
Ο Αθλητικός σύλλογος «ΑΚΤΙΟΣ» επαναδραστηριοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2008. Είναι το μοναδικό σωματείο – το μοναδικό άθλημα στην περιοχή, που οι γονείς δεν καταβάλλουν χρήματα για την άθληση των παιδιών τους. Η δύναμη του συλλόγου μας σήμερα είναι στους 38 αθλητές διαφόρων ηλικιών. Η μόνη χρηματοδότηση του συλλόγου μας (όπως και όλων των άλλων αθλητικών συλλόγων) είναι από τον Δήμο Ανακτορίου. Πέρισυ τον Μάρτιο μας δόθηκαν 5.000 ευρώ που ήταν τα χρήματα για την αμοιβή του προπονητή μας. Φέτος μετά την απόδειξη της πραγματοποίησης του έργου της κλασσικής άθλησης, και μετά τις επιτυχίες μας, ελπίζουμε να μας δωθεί επιχορήγηση ποσού τουλάχιστον όσο τα χρήματα για τον προπονητή.

Οι προπονήσεις μας γίνονται στο εξωτερικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου και σε περίπτωση βροχής μέσα στο γυμναστήριο.
Για την συμμετοχή των παιδιών (νέων αθλητών) μπορείτε να επικοινωνείτε με τον προπονητή κ. Τρέζο ή με τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Ντίνο.
Τα αθλήματα του στίβου είναι αυτά που δημιουργούν την υποδομή για όλα τα άλλα αθλήματα. Είναι σημαντικό για την περιοχή μας αλλά και για τον αθλητισμό, να υπάρχει άθληση χωρίς οικονομική επιβάρυνση των αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: