Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Υπογράφεται η σύμβαση για το Άκτιο-Αμβρακία

Την Πέμπτη 11/ 03 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιου-Αμβρακία, μήκους 48,50 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο διαγωνισμό του έργου, τον περασμένο Ιούνιο η Μηχανική αναδείχθηκε σε μειοδότρια μιας από τις τέσσερις εργολαβίες του έργου. Αντίστοιχα, η ΑΕΓΕΚ και εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Μαρούλη που είναι ο στρατηγικός επενδυτής της εισηγμένης, μειοδότησαν στις υπόλοιπες τρεις εργολαβίες του έργου μεταξύ των οποίων και στη μεγαλύτερη, που αφορά την σύνδεση του Ακτίου με τον Δυτικό Αξονα Βορρά-Νότου με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη εργολαβία, η ΑΕΓΕΚ προσέφερε έκπτωση 50,4%, ενώ η επίσης συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΑΕΓΕΚ κοινοπραξία Consortia Stabile – Intallipreze μειοδότησε στην τέταρτη εργολαβία προϋπολογισμού 52,3 εκατ. ευρώ προσφέροντας έκπτωση 51,85%. Η Ιόνιος του κ. Μαρούλη μειοδότησε και στη δεύτερη κατά σειρά εργολαβία, η οποία αφορούσε εταιρείες της Στ’ Τάξης εργοληπτικού πτυχίου, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, προσφέροντας έκπτωση της τάξεως του 50,23%. Με τη σειρά της η Μηχανική μειοδότησε στην τρίτη εργολαβία, προϋπολογισμού 39,4 εκατ. ευρώ, προσφέροντας έκπτωση 52,03%.

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: