Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Για τις 20 Απριλίου προσδιορίζεται η ανακοίνωση του χωροταξικού

Την μεθεπόμενη Τρίτη, 20 του μηνός, κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί ο χωροταξικός σχεδιασμός του υπουργείου εσωτερικών και ο αυτιδιοικητικός χάρτης του Καλλικράτη, αλλά και οι αρμοδιότητες που θα αποκτήσουν οι νέοι δήμοι και οι αιρετές περιφέρειες.
Το «πράσινο φως» για την προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα δοθεί πάντως με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λόγω της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στο εγχείρημα, πιθανολογείται πως οι επίσημες ανακοινώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να γίνουν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Οι πληροφορίες θέλουν πανελλαδικά να προκύπτουν, σε πρώτη φάση, 366 Δήμοι. Αυτή θα είναι η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία θα δοθεί στους δημάρχους προς συζήτηση. Θα συγκληθούν οι τοπικές ενώσεις δήμων και κοινοτήτων, θα επεξεργαστούν τις προτάσεις και στη συνέχεια θα κληθούν να αποφασίσουν. Οι αντιπροτάσεις θα δοθούν εκ νέου στην κυβέρνηση, θα ληφθούν υπόψη και ανανεωμένο το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θα έρθει στη Βουλή ως προσχέδιο νόμου. Θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και, μετά τις νέες διορθώσεις, θα έρθει στην ολομέλεια του Σώματος.
Στην Αιτωλ/νία φαίνεται ότι ο αριθμός 5, είναι αυτός που θα αποτελεί το νέο χάρτη, ανοίγοντας παράλληλα τους ασκούς των υποψηφιοτήτων.

Πηγη: Αιχμη Αιτωλοακαρνανιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: